Medimagazin logo

Sanofi’nin Depakin skandalında Sağlık Bakanlığı bilgilendirme yapacak

Fransa’da Sanofi ilaç firmasıyla ilgili 3 yıl önce çıkan skandalla ilgili Sağlık Bakanlığı Depakin mağdurlarına bilgilendirme yapacak
Sanofi’nin Depakin skandalında Sağlık Bakanlığı bilgilendirme yapacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Fransız Ulusal İlaç Güvenliği Ajansı (ANSM) tarafından yayınlanan bir raporda, 2007-2014 yılları arasında hamileliği sırasında ‘Depakine’ isimli epilepsi ilacını kullanan 14 bin kadının bebeklerinde sağlık sorunlarına rastlandığı ifade edilmişti. Rapor, ilacın çocuklarda geç kavrama ve otizm riskini yüzde 40 artırdığını ortaya koymuştu.

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açılan tazminat davalarını incelemek için doktor ve avukatlardan oluşan bir komisyon oluşturmuştu. Ancak tazminatla ilgili çalışmaların yavaş ilerlemesi, 2 yıl içinde sadece 31 vakanın tamamlanması eleştiri konusu oldu.

Ekim ayında Fransız Sağlık Bakanlığının tazminat görüşmelerini hızlandırmak istediği basına yansımıştı. 

Diğer taraftan Quest-france’ın haberine göre Sağlık Bakanlığı Depakin mağdurlarına bilgilendirme gönderecek. Mağdurlara tazminat planıyla ilgili bilgi göndermeyi hedefleyen Sağlık Bakanlığı ayrıca Sanofi’nin ilacı hakkında da ‘bilgi formu’ dağıtmayı hedefliyor.
 

sanofi
depakin
tazminat
sanofi ilaç
Yorum (3)
Necla
Bende depakin kullanıyorum benim gibi hastalar şimdi neyapcak bayıla bayıla kendimizi biyerlere vura vura olelimmi napcaz biz şimdi söyleyin napcaz
32
Cevapla
Hasan Akdemir
Depakin'i gebelere hiç vermedim ama Türkiye'de gebelere Depakin veren hocalarımızın online canlı sunumlarını 5-6 yıl önce miyop-astigmat gözlerimle görmüş, ihtiyar kulaklarımla " verdik, hiç problem olmadı " dedikleri bebeklerin, mongol bir yapıda olduğunu görerek olaya seyirci olan arkadaşlarla birbirimize ağzı açık bakmıştık. Sonuç olarak sayın Necla hanım, burada GEBELİKTE DEPAKİN KULLANIMININ BEBEKLERE VEREBİLECEĞİ ZARARDAN bahsediliyor, kullanan yetişkin insanlara veya çocuklara olan zarardan değil.
14
Cevapla
Anlayan Sezer
gebeliğin esansiyel bir hormonu var- neuroactiv karakterde. bu hormondaki dalgalanma nbt yapar. nörologlar bu hormonun adını bile söylemez. gebelik katameniali denebilir. Bu hormonun doğum kontrolünde stratejik olmasından dolayı modern tıp endüstrisi pasif kalarak bu hormonu tartışmıyor-tartıştırmıyor. Tıptaki parçalanmış bakış gerçeği görmemize engel. Fakat "it ürüsede kervan yürür"
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir