Medimagazin logo

Son dakika... Yıpranma hakkı Torba Yasaya girdi!

OHAL yerine geçecek yasa teklifine bedelli askerlik dışında 3 sürpriz madde daha eklendi
Son dakika... Yıpranma hakkı Torba Yasaya girdi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın edindiği bilgiye göre, bedelli askerlik ile ilgili koşullar ortaya çıkarken torba yasa teklifine eklenen diğer sürpriz maddeler şöyle:

KANAL İSTANBUL

Teklife eklenen madde ile Kanal İstanbul'un yap-işlet-devret yöntemiyle ihaleye çıkarılmasına olanak tanınıyor. 

SPOR TOTO ARTIYOR

Bir diğer düzenleme de şans oyunları ile ilgili. Düzenleme ile Spor Toto'nun dağıtacağı ikramiye oranı ciddi oranda artıyor. Gerekçede amacın yasa dışı bahis oyunlarının önüne geçmek olduğu belirtildi. 

SAĞLIK PERSONELİNE YIPRANMA

Teklifte sağlık personeline de yıpranma hakkı verildi. Sağlık personeli bundan böyle ağır işte çalışan personel gibi 60 günlük yıpranma hakkı elde edecek.

son daki̇ka
yıpranma hakkı
yıpranma payı
torba yasa
Yorum (17)
Şaban
Bugün Torba yasaya eklenen Sağlık Personelimize verilen yıpranma hakkı gibi Polise verilmesi düşünülen 3600 ek gösterge konusunun biran önce gündeme getirilmesi tüm Polis ve ailelerini mutlu edecektir,
5
Cevapla
Kamil Ömür
Sonunda oluyor diyelim hayırlı olsun. Ancak bedelli yasasının içine eklenmesinden ziyade sağlıkla ilgili bir torba yasada olsaydı ve bu torba yasa emekli hekim ücretlerini de arttıran bir madde içerseydi çok daha güzel olurdu. Yıpranma payı hekimlerin önceliği değil daha çok diğer sağlık personelinin önceliği. Emekli hekim ücretleri artmadan kolay kolay kimse emekli olmaz. Bakanlığımızda aslında bunu istiyor. 72 yaşa kadar 1 er yıllık sözleşmeli çalışma bunun için çıktı. Kişisel kanaatim şu hekimlerin en büyük sorunu çıplak maaşımızın çok komik seviyede olmasıdır. Maaş kaleminde gösterilen sabit ödeme maaşa eklenmelidir. Yıllar içinde düşen döner sermaye ödemesinden mahsup edilmesi uygulamasına son verilmelidir. Memur maaş listelerinde sabit ödeme eklenerek maaş olarak gösteriliyor. Sabit ödeme eklenmeden gösterilse millet şok olur. Aaa uzman doktorun çıplak maaşı 3500 liraymış !!!. Bu mahsup işi maaş işlerinde çalışan memurların işini de zorlaştırıyor. Geçici göreve gidiyorsun ayın bir kısmını kendi hastanende diğer kısmını geçici görevli olduğun hastanede çalışmış oluyorsun. Bunların birleştirilmesi ödeme yapılması işi inanılmaz zora sokuyor. Paranı alabilmek için en az 5 defa telefon görüşmesi yapıyorsun. Gelin şu sabit ödemeyi maaşa katın. Bu ödemeyi maliye yapsın gelecek ay ki alacağım ek ödemeden mahsup edilmesin. Hem bizim total alacağımız ücret 2000 lira artmış olur hem de maaş işlerinde çalışan memurların bu mahsup hesaplamaları ortadan kalkar onlarda rahat eder.
23
Cevapla
dr.mikro
Bu yıl 14 Mart öncesi 4 yıla 1 yıl (yılda 90 gün) derken şimdi 6 yıla 1 yıl (yılda 60 gün ) deniyor. Yıpranma dışındaki vaatler ise (emekli maaşları, ek ödemelerin emekliliğe yansıması, özlük haklar vs.) unutuldu sanırım. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, yüz binlerce sağlık personelinin merakla beklediği Torba Kanun'un 14 Mart Tıp Bayramı'na yetişeceğinin müjdesini verdi. Tasarıda sağlık çalışanları için birçok müjdenin yer aldığını ifade eden Bakan Demircan, "Tüm sağlık çalışanlarına 4 yılda 1 yıl yıpranma payı, ek ödemelerin emeklilik maaşına yansıması, hastanelerde sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi, her hastaneye kreş zorunluluğu, özlük haklarına ilişkin iyileştirmeleri biz kanun tasarısında talep ettik" dedi. Tarih 13 Mart 2018 https://www.medimagazin.com.tr/hekim/saglik-bak/tr-saglik-bakani-demircan-acikladi-14-marta-yetisecek-torba-kanunda-neler-var-2-13-76565.html
51
Cevapla
Dr.Cevdett
28 yıldır zaten yıpranacağım kadar yıprandım. Benim gözüm emekli maaşlarımızın en az 5000 tl yapılmasında şimdi. Yeni doktor olan arkadaşlarımızın yıpranma payı hayırlı olur inşaallah. Umarım orasından burasından kırpıp kuşa dönmüş şartlarda bir yıpranma payı çıkarmadan TÜM SAĞLIK PERSONELİNE şartsız şurtsuz bir yasa çıkar.
74
Cevapla
ZEKİ CAN
sadece yıpranma payı kurtarmaz emekli maaşlarının bir an evvel düzeltilmesi lazım bilineeeeeeeee
27
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir