Medimagazin logo

Soner Yalçın doktorluğa soyundu hekimlerden tepki yağdı: Popüler olmak için bilime sallayan adam

Soner Yalçın'ın çıkardığı son kitabı Kara Kutu'ya sosyal medyadan tepkiler geldi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Soner Yalçın doktorluğa soyundu hekimlerden tepki yağdı: Popüler olmak için bilime sallayan adam
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Soner Yalçın son olarak Kara Kutu isimli bir kitap yayımladı. Sağlık alanında komplo teorileri üzerine kalemini oynatan gazeteci yazara uzmanlık dalı dışında bilgiler verdiği ve sağlık profesyonellerini hedef gösterdiği için tepkiler geldi. 

Kitabında ilaçların güvenliği, aşı reddi, gıda güvenirliliği konularını da ele alan Yalçın'a gelen tepkilerden birinde "Bildiğim alana , populer başlıklardan nasil bilgisizce baktığınızı görünce; bilmediğim alanlardaki kitap ve yazılarınıza duyduğum beğeni ve guveni gözden geçirmeliyim." ifadeleri yer aldı.

Sağlıkta şiddetin ayyuka çıktığı son zamanlarda kitabı ile hekimleri hedef gösterdiğine dikkat çeken hekimlerden biri de paylaşımında "Soner Yalçın doktorların gözünde hiç değerin yok biz zaten fakülteye girer girmez önlük töreninde ilaç şirketleriyle sözleşme imzalayıp gizli bir tarikat kuruyoruz" ifadelerini kullandı. 

uzman hekim
soner yalçın
Yorum (7)
Nilgün Yalçın
Gün geçtikçe çoğalıyor bu "kuyuya taş atan deliler". Yenidoğan bebeğine k vitamini ve hepatit aşısı yaptırmayı reddeden bir deli gördüm ki kendi im enjeksiyon ilacına lidokain karıştırılmasını istemiş canı yanmasın diye. Bunlara hizmet etmek istemiyorum ya. Neye inanıyorlarsa onların sağlık sistemine geçsinler.
26
Cevapla
ömer hayyam
burası türkiye, herşey olabiilir...soner yalçın bir şeye dikkat çekmiş ise vardır bir şey....beklemek lazım
6
Cevapla
Aydın Şanlı
Soner Yalçın günümüze dek bir çok başarılı araştırmacı yazarlık tecrübesi ile karşımıza çıkmıştır. Kitabı okuyacağım. Aşı reddi vs konuları farklı konulardır. Kanımca reddedilen aşı değil, aşıyı düzgün muhafaza edilebilmeye duyulan güvensizlik ya da grip aşısında olduğu gibi yaşanan uluslararası fiyaskolardır. Onkoloji alanında sonucu belli olacak şekilde metodolojisi ayarlanmış yayınlar gösterebilirim ki bu dünya çapında milyarlarca dolar demektir. Her konuda doğruluk kriteri olarak; p küçüktür 0.05 zihniyetini sorgulamak gerekir.
8
Cevapla
Aydın Şanlı
LDL-C does not cause cardiovascular disease: a comprehensive review of the current literature (2018) LDL-C does not cause cardiovascular disease: a comprehensive review of the current literature, Expert Review of Clinical Pharmacology, 11:10, 959-970, DOI: 10.1080/17512433.2018.1519391 To link to this article: https://doi.org/10.1080/17512433.2018.1519391 İmpact faktörü 2.776 olan bir dergide böyle yazılar çıkması da olaya bir de o gözle bakmayı gerekli kılıyor
8
Cevapla
kani mutlu
Kitapta hekimlerin aldığı eğitimin, yararlandığı makalelerin/araştırmaların hep ilaç firmaları tarafından desteklendiğinden bahsedip hekim tarafını tamamen itiraz edemez duruma sokmaya çalışıyor. Kitapta yazana ''Hayır bu öyle değil. .... araştırmaya göre ...... kullanımı çok etkindir'' demeye kalksanız ''o araştırma ilaç firması destekli'' deyip kestirip atıyor.
31
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir