Medimagazin logo

Sri Lanka'da doktorlar maaş artışı talebiyle greve gitti

Sri Lanka genelinde kamu hastanelerinde görev yapan doktorlar, maaş artışı talebiyle 24 saatlik greve gitti
Kaynak: AA
Sri Lanka'da doktorlar maaş artışı talebiyle greve gitti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ülkede bu sabah başlayan ve yarın sabah sona ermesi planlanan grev nedeniyle kamu hastanelerinde, acil hariç hizmet verilmiyor ve planlı ameliyatlar yapılmıyor.

Grevin, onkoloji, çocuk ve kadın doğum bölümlerinin yanı sıra böbrek hastalarının tedavi edildiği merkezleri kapsamadığı kaydedildi.


Dünyada en yüksek doktor maaşı veren 10 ülke 


Devlet Tıp Çalışanları Birliği Başkanı doktor Haritha Aluthge, hükümetin iki yıl önce, kamu sektörüne bağlı hukuk çalışanlarının maaşlarında yüksek artış yaptığını ve bu durumun, "doktorlara ve diğer çalışanlara büyük haksızlık" olduğunu savundu.

Aluthge, "İki yıldır hükümete bu anormalliği düzeltmesi çağrısında bulunuyoruz ancak şimdiye kadar bu adaletsizliği gidermek için anlamlı bir adım atılmadı." diye konuştu. 

 


Ekşi sözlükten yüzde 50 indirim: 24 yaşında doktorun 9 bin tl kazanması 


Hükümeti, taraflar için kabul edilebilir çözüm sunarak bu durumu bir hafta içinde düzeltmeye çağıran Aluthge, bir sonuca ulaşılmaması halinde 25 Eylül'den başlayarak ülke gelinde süresiz greve gidileceğini söyledi.

Sri Lanka hükümeti ise doktorların grevine ilişkin henüz açıklama yapmadı.
 

doktor maaşı
sri lanka
Yorum (2)
ömer hayyam
Bizde böyle bir grev olsa, özel hastane patronları , bu gün fırsat, geli fırsat diye mesaiyi 24 saate çıkarır...o kadar yani...
5
Cevapla
ali haydar
Bizde böyle şey olmaz, çünkü Dr ların neredeyse tamamı ya tükenmişlik ya da öğrenilmiş çaresizlik kıskacında esir kalmış durumdadır.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir