Medimagazin logo

Süreyyapaşa Hastanesi kapanmaya doğru mu gidiyor? 

İstanbul Süreyyapaşa Hastanesi'nin bloklar tek tek kapatılırken hastanenin eski Başhekimi Prof. Dr. İrfan Yalçınkaya çözüm reçetesini kaleme aldı
Süreyyapaşa Hastanesi kapanmaya doğru mu gidiyor? 
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Maltepe İlçesi Başıbüyük’te bulunan Süreyyapaşa Hastanesi A Blok’tan sonra D (Cerrahi) Blok da geçtiğimiz hafta yıkıldı. Geriye sadece B ve C Blokları kaldı.

Hatırlanacağı üzere bundan 15 yıl önce İstanbul Heybeliada Sanatoryumu kapatılmış ve Süreyyapaşa Hastanesi’ne nakledilmişti.

İki yıl önce cerrahi birimlerin olduğu D Blok ani bir kararla boşaltılmış ve Göğüs Cerrahisi Kliniği Sultanbeyli’deki Devlet Hastanesi’nin 6. katına taşınmıştı.

Böylece A ve D Bloklarının boşaltılıp yıkılmasından sonra, Süreyyapaşa Hastanesi’nin kapanmasına bir adım daha yaklaşılmış oldu. D Blok yıkılsa da Cerrahi Blok (Klinik) sorunu çözülemediği gibi tam bir açmaz ve çıkmaz vaziyette orta yerde durmaktadır. Ve ayrıca D Blok gibi hastaneye en son ilave edilen eski meslek hastalıkları hastanesini saymaz isek, B ve C Blokları da eski ve sorunlarla malûl durumdadır.

Hastanenin eski başhekimlerinden ve cerrahi klinik sorumlularından Prof. Dr. İrfan Yalçınkaya, Akademik Akıl sitesindeki “Son Mektup” yazısında D Bloğun hikâyesini, gelinen noktayı ve çözüm önerilerini kaleme aldı.

  

sureyyapasa hastanesi
prof. dr. irfan yalcinkaya
Yorum (1)
irfan yalçınkaya
Medimagazin dergisi "Akademik akıl" sitesindeki ‘son mektup’ yazımdan hareketle konuyu sayfalarına taşımış. İlgi ve duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu habere yanıt Süreyyapaşa Hastanesi yönetiminden gelmekte gecikmedi. https://sureyyapasaeah.saglik.gov.tr/TR,493252/kamuoyu-bilgilendirme.html Sağolsunlar, bu sayede kamuoyu olarak konu hakkında bilgilendik. Böylece ilk defa Süreyyapaşa Göğüs Cerrahisi Kliniği'nin Süreyyapaşa arazisi içinde değil de Sultanbeyli Devlet Hastanesi 6. katta hizmete devam ettiği duyurulmuş oldu, kamuoyu bilgilendi. Ayrıca 'son mektup'ta üzülerek aksini iddia etsem de zaman içinde dahi olsa Süreyyapaşa Hastanesi'nin kapatılmayacağını hatta 1700 yataklı bir hastane projesi olduğunu da öğrenmiş olduk. Haydi hayırlısı diyelim. Bakalım Mevla'm neyler, neylerse güzel eyler.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir