Medimagazin logo

Sürücü Raporları AHEF Algoritması yayınlandı

Sürücü raporu  verirken ortak dil ve halk sağlığı gözetilerek  hazırlanmış olan algoritma ve algoritmanın bakanlık kanalıyla kabulü için AHEF Bakanlığa dilekçe verdi.
Sürücü Raporları AHEF Algoritması yayınlandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AHEF (Aile Hekimleri Federasyonu) Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erkut Coşkun imzasıyla Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığına verilen dilekçe öncesinde aile hekimlerinin konuyla ilgili mevcut sorunlar için  şunlar ifade edildi:

1- Mevcut yönetmelik gereği istenilen muayene koşullarının bir kısmının ASM şartlarında yerine getirilmesi mümkün olmadığı gibi, ileride doğabilecek malpraktis gibi  hukuki sorunlarda raporu veren hekimin direk muhatap kalacağı aşikardır. Bu vesile ile AHEF  ekte sunulan algoritmanın ülke genelinde uygulama bütünlüğü oluşturması açısından THSK kurumunca da değerlendirilerek kabul görmesi temennimizdir.

2- Bu bütünlük için vatandaştan almış olduğumuz beyan formlarının saklanması ve  yine rapor tanzim eden hekimi korumak adına elzemdir. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının tanzim edilen tüm evrakları dijital ortamda saklamak için alt yapı çalışması içinde olduğundan yola çıkarak düzenlenen bu formların da dijital ortama aktarılarak ortak bir havuzda saklanması  talebimizin değerlendirilmesi hem gereksiz kağıt israfının önüne geçecek hem de yıllar sonrasında dahi çok kolay ulaşılabilecek bir hüviyete kavuşacaktır.

3- Algoritma neticesinde sevk edilen branşlardan ücret talep edilmesi oldukça büyük bir sorun teşkil etmektedir ve bu durum aile hekimliğinden konsültasyon olarak değerlendirilip ekstra ücret talep edilmemesi gerekir.

SÜRÜCÜ RAPORU ALGORİTMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

sürücü raporları
ahef algoritması
Yorum (2)
olcay
kısaca ehliyet raporlarını biz vermeyelim demişler
3
Cevapla
tabip
adamlar haklı beyler
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir