Medimagazin logo

Tabip Odası doktora şiddete isyan etti: Kat ve kat üzüntülüyüz

SAMSUN Tabip Odası üyeleri, hastanede 2 Özel Harekat polisi tarafından darbedildiği öne sürülen doktor S.G.'ye yaptıkları basın açıklamasıyla sahip çıktı. Grup yaşananlara tepki gösterirken, Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, "Biz hekimler kamu hizmetini halk adına devlet adına sunuyoruz. Hekime, sağlıkçıya uygulanan şiddet halka ve devlete uygulanan şiddettir. Biz böyle algılıyoruz" dedi.
Kaynak: DHA
Tabip Odası doktora şiddete isyan etti: Kat ve kat üzüntülüyüz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SAMSUN - Bafra ilçesi Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde dün, iddiaya göre epilepsi hastası olduğu için önceliği bulunan hastadan önce muayene olmak isteyen özel harekat polisleri S.Y. ve F.S. ile doktor S.G. arasında tartışma çıktı. Doktor S.G., 'Bize neden bakmıyorsun?' diyen 2 polis memuru tarafından darbedildi. Olay sırasında hastanede 'beyaz kod' verildi. Özel güvenlik görevlisi ve hastane polisi kavgaya müdahale etti. Kolundan yaralanan S.G., şikayetçi oldu.


Doktor, 2 özel harekat polisi tarafından acil serviste görevi başında darp edildi! 


Olayla ilgili soruşturma sürerken, Türk Tabipler Birliği Samsun Tabip Odası üyeleri ve hastane çalışanları, Bafra Devlet Hastanesi Acil Servis girişi önünde toplanarak basın açıklamasında bulunup, yaşananlara tepki gösterdi. Burada konuşan Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan,

"Bu şiddet olayını biz kınarken bile utanç içerisindeyiz. Ama iki kez utanç içerisindeyiz. Çünkü sağlıkçıya şiddet uygulamak, kamu düzenini hiçe sayarak kargaşa çıkarmak, istediğini kaba kuvvet uygulayarak elde etmeye çalışmak, ilkel toplulukların, geri kalmış ülkelerin bir özelliğidir. Dün yaşadığımız bu olayın diğer şiddet olaylarından farklı bir tarafı var. Kişilerin, toplumun güvenliğinden ve emniyetinden sorunlu olanların bir kurumda görev yapanların uyguladığı bu şiddet, bizi daha derinden yaralamıştır. Devlete hizmet edenlerin yine aynı şekilde devlete halka hizmet edenlere şiddetini görüyoruz biz burada. Bu yüzden kat ve kat üzüntülüyüz. Biz hekimler kamu hizmetini halk adına, devlet adına sunuyoruz. Hekime, sağlıkçıya uygulanan şiddet, halka ve devlete uygulanan şiddettir. Biz böyle algılıyoruz" dedi.

sağlıkta şiddet
bafra ilçesi devlet hastanesi
Yorum (4)
Memed
Tabip odaları barolar birliği diğer dernekler guruplar gibi zamanında ideoloji örgütü kendi hegomanyasini kurup ülkede güç olma gibi kendi çapında anlamı olmayan dar kafa ile hayata bakan kişilerin topluluğu olmayıp hekimlerin birliği sorunları adına şeffaf çalışsa idi senci benci parti ideoloji safsatası gibi çağdışı ilkel ama ortada entellektuel geçinen kafaların bileşkesi olmasaydı bu gün yeri anlamı değeri farklı olurdu.Kimse kendini uyanık zannetmeyecek,maske takmayacak,güç devsirip bir parti yada sol sağ adı altında biryere ait olup oraların örgütü arka bahçesi gibi çalışmayacak...Normal olacağız normal...çünkü herkeste kafa var herkes herşeyi anlıyor.Mesela terör ,sokakları karıştırma, bu tür hallere adaletsizliğe devleti zarara uğratmaya haksızlığa kadrolaşma ya ses cikarabilirsin ülke için millet için huzur için oturmuş sistem için ama öbür türlü Darwin Lenin stallin kafasının bu günkü uzantısı oldummu ister istemez iş ,güç savaşına döner, birbaşkasi gücü eline aldimmi doğal olarak sizi safdişi yapmak ister.Niye adam olamıyoruz doğru belli degilmi? Normal olan nedir şeffaf olmak partici olmamak HAK ki doğruyu yansız yalansız haykırmak değilmi?Bu gün bu haller birazda geçmişin getirdiği bedel...Adam olalım adam, cin olmadan adam çarpmaya kalkmasin kimse.Durust olup süslü laflar sloganlar ideolojik duruşlar başkasının hatasını öne çıkararak kendi ideolojine partine çalışmaları bırakalım olduğumuz gibi dosdoğru olalım.
20
Cevapla
acilde
ACİLLERDE PERİŞAN HALDEYİZ.SALDIRGANLAR DEVAMLI GELİYOR.POLİS MÜDAHALE ETMİYOR.ŞİKAYETÇİ BİLE OLAMIYORUZ ÇÜNKÜ ADALET YOK.MAHKEMELERDE REZİL OLUYORUZ.HAKİM BİLE AZARLIYOR.
24
Cevapla
sağlıkta
Kat ve kat üzüntülü olmak , bu vahşi şiddetin karşısında çok naif bir tanımlama... Bunu yapan aslında çok küçük bir azınlık. Bunların TEPESİNE BİNMEK normal vatandaşı bozmaz. bİ SIKINTI YARATMAZ. Aksine vicdanlar rahatlar, patlamak üzre olan sağlıkçı biraz rahatlar, BİRAZ.......BİNİN TEPESİNE MAGANDANIN................ KİM BİNECEKSE !
10
Cevapla
Handan Güngör
Sağlık camiayasının yeni bir örgütlenmeye ihtiyacı var, nöroloji uzmanıyım hergün kapımda en az 100 kişi mhrs dışı sürekli hasta bakma talebi mevcut, bu şartlarda şiddet ve kavga sürekli oluyor, düzgün muayene şartları yokken sorumluluk altındayız, nöbetler icaplar en az 15 gün, bilimsel çalışmaya çok az vakit bırakılmakta, tehdit şiddet görmekteyiz ve döner sermaye birçok hastanede kalmadı, dahili klinikler döner sermaye almakta çok zorlanıyor şartlar özel hastaneye hatta farklı ülkeyi zorluyor
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir