Medimagazin logo

Tabip Odası hekime şiddeti kınadı: 'Mücadelemiz devam edecektir'

Samsun Tabip Odası, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde görevli asistan doktor Hüseyin Tufan Yanık'ın darbedilmesini kınadı.
Kaynak: AA
Tabip Odası hekime şiddeti kınadı: 'Mücadelemiz devam edecektir'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hastanenin bahçesinde toplanan grup adına konuşan Samsun Tabip Odası Başkan Vekili Funda Furtun, darbedilen doktora geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Olay sonrası hemen harekete geçtiklerini belirten Furtun, "Samsun Tabip Odası olarak olayı yakından takip ettik. Hem saldırıya uğrayıp hem de ifade için nöbet sonrası karakollarda ifade vermeyi kabul etmiyoruz. Bu olay, Türk Tabipleri Birliği tarafından hazırlanıp TBMM'ye sunulan şiddeti önleme yasasının ne kadar elzem ve acil olduğunun bir göstergesidir." dedi.


Samsun'da hekimi 'öncelik isteyip' darbettiler: 'Başıma, alnıma yumruk attılar' 


Doktor ve sağlık çalışanları olarak işlerini güvenlik kaygısı duymadan yapmak istediklerini vurgulayan Furtun, "Son gelişen vahim olayda doktor, hemşire ve sekreter arkadaşımıza geçmiş olsun diyoruz. Sağlıkta şiddetin önüne geçilene kadar çalışırken iş ve can güvenliğimiz sağlanana kadar, çalışma şartlarımız bilim ve insan haklarına uygun şekilde düzenlenene kadar mücadelemiz devam edecektir." diye konuştu.

samsun tabip odası
Yorum (2)
uzman
SAĞLIKTA ŞİDDET:ok yaydan çıktı.
12
Cevapla
dr
Çilekeş arkadaşımızın dediği gibi çıktı ki ne çıkma. Açtığı yara ise çooook derin. Hukuk sistemi olayı üç beş sağlıkçının yediği sopa olarak görüyor. Ölüm kalım yoksa, magandaya bi madalya verilmediği kalıyor. Yara alan dünyanın en kutsal mesleği. Lafa gelince "ama sağlık başkaaa" . Başkaysa sağlıkçıya şiddetin kanunu da başkaaa olacak kardeşim.
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir