Medimagazin logo

Taşınan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki demirbaşlar çürümeye bırakıldı

Ankara'nın kent merkezinde yer alan ve ulaşım kolaylığı nedeniyle tercih edilen Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılması ile mayıs ayında kapandı. Hastanede bulunan sağlık tesislerinin envanterine kayıtlı tıbbi cihaz ve demirbaşlar çürümeye terk edildi.
Kaynak: BirGün - Burcu Cansu
Taşınan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki demirbaşlar çürümeye bırakıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, "Değeri milyonlarla ifade edilecek bu malzemelerin çürümeye terk edilmesi kabul edilemez. Kamu zararı oluşturuluyor" dedi.

BirGün'den Burcu Cansu'nun haberine göre Sağlık Bakanlığı, demirbaşlar ile ilgili tedbir alınacağını iddia etse de yaşananlar farklı. Bakanlık, taşınma sürecinden önce cihaz ve demirbaşlar ile ilgili İhtiyaç Tespit Komisyonu kurdu. Söz konusu komisyon, “sağlık tesislerinin envanterine kayıtlı tıbbi cihaz ve demirbaşların atıl kapasite oluşturmaması, kamu kaynaklarının etkin, verimli ve hakkaniyetli kullanılması adına çevre illerde yer alan sağlık tesislerinin ihtiyaçları da göz önüne alınarak planlanmasını” yapacaktı. 81 ilin valiliğine iletilen yazı ile demirbaş envanterine kayıtlı tıbbi cihaz ve demirbaşların dağıtılacağı bildirilmişti. Ancak Numune Hastanesi’nde bulunan tıbbi cihaz ve demirbaşların bir bölümü çürümeye bırakıldı.

Sekiz bloktan oluşan hastanedeki, iki bina ile bu binaların bahçesine çok sayıda tıbbi malzeme ve büro eşyası yığıldı. Özellikle C Blok'ta malzemelerin üst üste atıldığı görüldü. Bunların arasında sedyeler ve yatak örtülerinin yer alması dikkat çekerken, evrakların etrafa saçıldığı da anlaşıldı. Arka bahçeye atılan çok sayıda demirbaş da kırıldı.

“Birçoğu birkaç yıl önce alınan tıbbi cihazlar"
TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, şehir hastanelerinin kamu zararı oluşturacağına ilişkin uyarılarının dikkate alınmadığını belirterek, şunları söyledi: “Birçoğu birkaç yıl önce alınan tıbbi cihazlar, tıbbi malzemelerin ve demirbaşların ihtiyaç duyan diğer sağlık birimlerine taşınacağı ifade edilmişti. Fakat görüyoruz ki bir kısmı çürümeye terk edilmiş. Değeri milyonlarla ifade edilecek bu malzemelerin çürümeye terk edilmesi kabul edilemez. Kamu zararı oluşturuluyor. Bunun sorumluları kim ise zarar onlardan tahsil edilmeli.”

numune eğitim ve araştırma hastanesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir