Medimagazin logo

Tıp dünyasında acı kayıp... Ünlü doktor Salih Mertan intihar etti

İzmir'de Gazi Hastanesi ortağı ve aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı, Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanlığı görevi de bulunan Op. Dr. Salih Mertan evinde başına silahla ateş ederek intihar etti. Geride herhangi bir intihar notu bırakmayan Mertan'ın cansız bedenini kapıcı buldu. Parkinson hastası olduğu öğrenilen doktorun ölümü yakınlarını yasa boğdu
Kaynak: Sabah
Tıp dünyasında acı kayıp... Ünlü doktor Salih Mertan intihar etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir'de Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanı Op. Dr. Salih Mertan evinde başına silahla ateş ederek intihar etti. Geride herhangi bir intihar notu bırakmayan Mertan'ın cansız bedenini kapıcı buldu.

Sabah gazetesinden Ceyhan Torlak'ın haberine göre; Parkinson hastası olduğu öğrenilen Mertan'ın son dönemde aldığı ilaçlar nedeniyle çevresindekilere, "Parkinson hastalığı tedavisi için çok ilaç alıyorum. Bu ilaçlar beni yoruyor" dediği öğrenildi. Mertan'ın Parkinson hastalığı nedeniyle son dönemde psikolojisinin bozulduğu belirtildi.

"BU İLAÇLAR BENİ YORUYOR"

Olay, bugün sabah saat 09.00 sıralarında Konak ilçesi Alsancak Birinci Kordon Atatürk Caddesi numara 230'da meydana geldi. Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanı 70 yaşındaki Op. Dr. Salih Mertan'ın dairesinden silah sesleri duyan apartman kapıcısı anahtarla kapıyı açarak içeri girdi. Mertan'ı kanlar içerisinde yerde yatarken bulan kapıcı durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi.


Kısa sürede olay yerine gelen 112 ekibi yaptığı kontrolde Mertan'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Evli ve iki çocuk babası Mertan'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Parkinson hastası olduğu öğrenilen Mertan'ın intihar etmeden önce geride herhangi bir not bırakmadığı öğrenildi. Parkinson hastası olduğu öğrenilen Mertan'ın son dönemde aldığı ilaçlar nedeniyle çevresindekilere, "Parkinson hastalığı tedavisi için çok ilaç alıyorum. Bu ilaçlar beni yoruyor" dediği öğrenildi.

Mertan'ın Parkinson hastalığı nedeniyle son dönemlerde psikolojisinin de bozulduğu belirtildi.

ALTINORDU KULUBÜ'NDEN AÇIKLAMA

Kulüpten yapılan açıklamada "Kulübümüzün camiamızın sembol isimlerinden, Op. Dr. Salih Mertan'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Uzun süredir Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanlığı görevine de devam eden 1948 doğumlu Salih Mertan, kulübümüze her dönemde çok değerli katkılar vererek unutulmazlar arasındaki yerini almıştı. Mertan'a Allah'tan rahmet, kulübümüze, camiamıza, yakınları ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dileriz. Salih Mertan'ın cenaze töreni ile ilgili bilgiler daha sonra paylaşılacaktır" denildi.

salih mertan
Yorum (3)
Frankie Bellevan
Allahtan Rahmet Diliyorum... Ailesinin , Sevenlerinin BaşıSağolsun.. Prof.Dr.Atilla Törüner Hoca da Vefat Etmiş... Allah Rahmet Eylesin... Mekanı Cennet Olsun... Ailesine , AÜTF Camiasına ve Sevenlerine BaşSağlığı Dilerim...
14
Cevapla
Dr.Emin Ertuğrul Tepebaşılı
Sayın T.C .Sağlık Bakanlığı'na ;maalesef toplumumuzun birçoğu ruhsal hastalıklarla mücadele edip ;adeta psikolojik bir harp içerisinde bulunmaktadır.Aslında buna sebep olan toplumsal çöküntümüz ve insanlarımızın sabrının kalmamasıdır.Bencillik virüsü tüm benliğimizi yiyip bitirmektedir.Öncelikle rahmetli doktor beye huzur içinde yatmasını diler ; yakınlarına başsağlığı ve sabırlar ihsan eylemesini cenab-ı haktan niyaz ederim .Her hastanenin içerisine intiharı önleme birimi konulmasını ve psikiatri uzmanlarının yanında intiharı önleme konusunda uzmanlaşmış hekimlerin sayısının arttırılmasını Sayın Sağlık Bakanı OLAN Fahrettin Koca Beyden rica ederiz....
8
Cevapla
Hurriyet
Allah rahmet eylesin, taksiratını affetsin. Çektiği çileyi yaşamayan anlayamaz. Kimbilir nasıl cefa çekti.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir