Medimagazin logo

Tıp fakültesi öğrencilerinden örnek davranış: Hastane bahçesinde çöp topladılar

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcileri ve European Medıcal Students Assocıatıon (EMSA) Öğrenci Topluluğu çevreye duyarlılık konusunda farkındalık oluşturmak için ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi bahçesinde çöp topladı.
Kaynak: İHA
Tıp fakültesi öğrencilerinden örnek davranış: Hastane bahçesinde çöp topladılar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AYDIN - Etkinliğe, Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Ayşe Fahriye Tosun, Başhekim Prof. Dr. Serkan Öncü, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Ünüvar, hastane yöneticileri, doktorlar, idari personel ve tıp fakültesi öğrencileri katıldı.

İnsanlara çevre bilinci aşılamak ve farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Berk Mutlu, “Hastanemiz çevreye örnek olan bir hastanedir. Bunu herkese göstererek çevre bilincini oluşturmak istedik. Bazen dışarıda gezdiğimiz zaman atılmış çöpler, sigara izmaritleri, pet şişeleri oluyor. Burası bizim evimiz, hastanemiz. Başhekimimizin öncülüğü ile bir etkinlik düzenledik. Umarım çevre bilinci oluşturmamızda insanlara örnek olmuşuzdur. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sorunun çöp toplamak değil, kirletmek olduğunu söyleyen Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Ünüvar, “Bu etkinlikle çöpleri topladık. Amacımız çevre temizliği ve buranın bu şekilde korunması açısından farkındalık oluşturmaktır. Bir bilinçlendirme etkinliği yapmak istedik ve amacımıza ulaştık gibi gözüküyor. Esas sorun çöpleri toplamak değil, kirletmemek. Bizim gibi günde 4 bin- 4 bin 500 kişiyi ağırlayan bir hastane için bu çok kolay olmuyor. Halkımızdan ricamız bu konuda onlarında daha hassas davranmalarıdır” şeklinde konuştu.

adnan menderes üniversitesi
ayşe fahriye tosun
serkan öncü
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir