Medimagazin logo

Tıp öğrencilerinin TUS mağduriyeti devam ediyor!

Tıp eğitiminin yoğunluğu bir taraftan tığ öğrencilerde sıkıntı yaratırken, diğer taraftan bir diğer stres kaynağını da TUS dersaneleri oluşturuyor
Tıp öğrencilerinin TUS mağduriyeti devam ediyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Son zamanlarda Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) için kurs veren ve dersane faaliyeti gösteren kurumlar hakkında tıp öğrencileri ve kursiyerlerinin bir çok şikayeti var.

Doktorlarsitesi kendine gelen bir şikayeti şu şekilde paylaştı:

 “Bugün öğrenciyiz diye bizi kandıran dersanelerden herkesin haberinin olmasını istiyoruz. TUS dersaneleri neredeyse tıp fakültesi olan her ilde var ve kayıt alırken bir sürü vaatler sözler veriyorlar. Ancak yazıldıktan sonra biz tıp öğrencilerini yolunacak kaz gibi ve soyulacak bir banka gibi görüp asla verdikleri sözleri tutmuyorlar. Etik bildirgelerinde her şehir bizim için aynıdır ayrımcılığı yoktur, yazan bu kurum, verdiği sözü tutmuyor, her şehrin kendine özel ders anlatan hocası var diye açıklama yapıp, her şehre başka hoca gönderip ayrıca diğer hocalardan da yararlanma imkanı sunmamaktadır. Bulunuduğumuz şehirde de böyle bir problem yaşıyoruz, bu konuda resmen hayal kırıklığına uğradık, uçuk fiyatlarla insanları kayıt edip sonra da kandırılmasına tepkiliyiz.

Halbuki hiçbirimize böyle sözler verilmemişti.  Bu konu ile ilgili yasal şikayette de bulunmaya hazırlanıyoruz ve malum dersane uyduruk gerekçelerle sözleşmelerimizi dahi tarafımıza vermiyor. Tıp öğrencileri olarak bu soyguna boyun eğmektense haksızlığımızın herkese duyurulmasını istiyoruz.”

tus dersanesi
tıp eğitimi
tıpta uzmanlık sınavı
Yorum (5)
MESUT DOKTOR
BU DERSANE BENİ 6.SINIFTA 2 TANE İCRA DAVASI İLE TANIŞTIRDI.SENEDLER YAPTILAR ADIMA.AİLEMİN DURUMU BİRANDA BOZULUNCA GİTTİK BUNLARA ANLATTIK BİR KULAKTAN GİRDİ ÖBÜR KULAKTAN ÇIKTI.MESLEĞE BAŞLAYINCA ÖDEYEYİM DEDİM UMURLARINDA OLMADIK.ŞU MEŞHUR AVUKAT BAŞLATTI ADIMA DAVAYI VE HİÇ DE ÖYLE ÖĞRENCİ YANLISI DEĞİLDİ.DAHA ÇOK TÜCCAR GİBİYDİLER.
25
Cevapla
aydin sinal
Tahminim TUS imtihani 6 senelik tip tahsilinde ögrenenlerin genel bir imtihanidir(yoksa yaniliyormuyum?).Bu TUS imtihanlari Türkiyedeki tip tahsilinin kalitesini test etmek, bakimindan Saglik bakanligi icin bulunmaz bir imkan.Bu imtihanlar her mezun olan icin mecburi olmali yüz üzerinden 60 puan alamayan kisiye tip diplomasi verilmemeli! ikinci ve ücüncü imtihan hakki tanimali yüz üzerinden 60 alamayanlar hekim degil saglikci diplomasi verilmeli.Basarisiz tip fakülteli kapanir,basirili olanlar tesvik edilir.böyle olursa Türkiyede fakülteler kaliteyi artirilar uluslararasi taninan sadece 5 tip fakültesi sayisi artar . Türkiye icin belki sasirtici bir öneri ama Almanyada tip tahsilinde 2.-4. ve 6.sene sonunda staadtsexsamen adiyla 3 imtihan yapilir,basarili olamayanlar elenirler. son imtihanda basarili olmayanlar diploma alamazlar.Lise bitirmede ise Türkiyedeki üniversite giris imtihanlari gibi 4 sene lise tahsilini kapsayan yazili ve sözlü "Abitur" imtihani yapilir basarili olamayan lise diplomasi alamaz.Abiturda not ortalamasina göre üniversiteye girilir. benimki sadece bir öneri,Saglik bakanliginin ciddiye almasini arzu ederim,ben 1974 de saglik bakanliginin actigi asistanlik sinavinda genel cerrahiyi tercih etmistim yüz üzerinden 96 ,ingilizceden 93 puan almistim.selamlar.
8
Cevapla
Ersin
Abi zorlamı kayıt yapıyorlar gitmeyin dersaneye.hem dersaneye gidip hem şikayet etme işini riyakar buluyorum ben
0
Cevapla
ats2
dersaneye zorlamı alıyolar kayıt yaptırmayın kardeşim
0
Cevapla
LUNA AKSOY
Tıp sadece teorik bilgi değil ki, teorik bilgi için dersaneye ihtiyaç duyanın pratiğinde de bazı eksikliklerin olabileceği ister istemez insanın aklına geliyor, ya sizce???
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir