Medimagazin logo

Tıpta Uzmanlık Kurulundan yan dal kararı: Ana dal yetkilerine devam eder

Tıpta Uzmanlık Kurulu Ana Dal ve Yan Dal Uzmanlıklarının Yetki ve Sorumluluk İlişkisi Hakkındaki kararda değişikliği duyurdu. Kararda yan dal uzmanlarının bağlı olduğu ana daldan kaynaklanan bütün yetki ve sorumluluklara devam edeceği bildirildi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Tıpta Uzmanlık Kurulundan yan dal kararı: Ana dal yetkilerine devam eder
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yan dal uzmanı hekimin ana dal kadrosunda çalışmasına cevap vermeyen Sağlık Bakanlığına açılan dava geçtiğimiz ay sonuçlanmıştı. Özel sağlık kuruluşunun ana dal kadrosunda çalışmak isteyen yan dal uzmanı hekimin çalışma başvurusuna cevap vermeyen Sağlık Bakanlığı aleyhinde açılan davada; mahkeme, Bakanlığın çalışma izni vermeme işlemini hukuka aykırı buldu ve iptal etti.

Yan uzmanlarını ilgilendiren bir karar da Tıpta Uzmanlık Kurulundan geldi. Tıpta Uzmanlık Kurulunun 19.01.2019 1175 sayılı kararına göre; yan dal uzmanlarının ana dal uzmanlığı ile ilgili yetkilere sahip olmaya devam edeceği ve yan dal alanında aldığı eğitimden kaynaklanarak yetkinlik kazanacağı belirtildi.

Tıpta Uzmanlık Kurulunun ilgili karar için değişikliği:

“ Yan dal uzmanı, mensubu olduğu ana daldan kaynaklanan bütün yetki ve sorumluluklara anadal uzmanlık eğitimi ile ilgili görev ve yetkileri de kapsayacak şekilde sahip olmaya devam eder; ek olarak uzmanlaştığı yan dal alanında, aldığı eğitimden kaynaklanan ek yetki ve sorumluluklar ile bazı iş ve işlemlerde daha ileri düzeyde yetkinlik kazanır.”

tıpta uzmanlık kurulu
yan dal
ana dal
hekim
uzmanlık
Yorum (5)
Cemal Engin
Yeni mezun arkadaslarin mevcut durumda oncelikle dil ogrenip yurt disinda kariyerlerine devam etmelerini tavsiye ederim. Almanya,İngiltere,ABD,Danimarka ve diger avrupa ulkeleri size iyi bir gelecek sunabilir. Dunyada hic hastane baskini,ambulansin taslanmasi,doktorun dovulup,hakaret edilmesi diye birsey duydunumuz mu? Varsa bile cok cok az.Sabit emeklilige yansiyan uzman hekim maasini bir inceleyin,kiyaslayin.
39
Cevapla
Osman D
Sağlık Bakanlığı'nın uygulaması mantıksızdı. Cerrahi ihtisası yapan bir doktora "sen tansiyon ölçemezsin, enjeksiyon yapamazsın, üsye olan hastaya ilaç yazamazsın" demek gibi bir şeydi. Tek mantığı yan dal yapmış birisini kendi alanında değerlendirmek arzusu olabilir. Böyle olsa bile, yöntem ana dalda çalışmayı yasaklamak değil, yan dalda çalışmanın cazibesini artırmak olmalı. Sadece bu tavır bile hekimlerin yan dala olan ilgisini azalttı. Mahkeme doğru olana karar vermiş. Tebrik ederim.
12
Cevapla
hüd hüd kuşu
Sağlık Bakanlığı hala özelde ana dal kadrosuyla yan dal uzmanı çalışmasına izin vermiyor. Ve hatta yan dal kadrosu da vermiyor. Hukuk mu dediniz?
8
Cevapla
Recep Koç
https://www.istabip.org.tr/5159-yan-dal-uzmani-icin-actigimiz-emsal-davada-olumlu-karar-verildi.html Atıf yapılan dava İstanbul Tabip Odasının açmış olduğu ve kazanılan davadır..
9
Cevapla
Ahmet Uğur
Ana daldan geçmeden yan dal olmaz. Astıma, selektif olmayan beta bloker yazılıyor!
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir