Medimagazin logo

Türk cerrahın tekniği 'Yunan burnuna' umut oldu

”Greek nose” yani ”Yunan burnu” olarak adlandırılan burun tipinin ameliyatından yeni bir cerrahi teknikle yüz güldürücü sonuçlar alınabildiği belirten Doç. Gürkan Kayabaşoğlu, “Bu tip burunlara estetik açıdan çare oluyoruz” dedi.
Kaynak: NTV
Türk cerrahın tekniği 'Yunan burnuna' umut oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Büyük ve kemerli olan “Yunan burnu” ameliyatının zor olduğunu ve bu ameliyattan her zaman hastayı memnun edecek sonuç alınamadığını söyleyen KBB ve Yüz Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu, “Yunan burnu”nu şöyle tanımlıyor. 

“Profilden kendimizi incelediğimizde, alnımızdan aşağı, burnumuza doğru baktığımızda bu iki doku arasında hafif bir çukur olması gerekir. Bu çukur, aslında bir sınır hattıdır, yani alnın bittiğini ve burnun başladığını göstermektedir. Bazı insanlarda ise bu bölgede çukur olmaz. Burnun ”radiks” denilen bu bölgesi, Türkçe’de “burun kökü” olarak tanımlanmaktadır. Yunan burnu; alnın buruna doğru kesintisiz olarak devam ettiği burunları tarif eder. Genellikle bu insanların burunları daha büyük ve kemerlidir.”

RADİKSİN ERKEK VE KADINLARA ETKİSİ

Radiks denilen burun kökünde çukurun ve üst kısımdaki sınırın net olmamasının, burnun büyük ve uzun algılanmasına yol açtığını belirten Doç. Kayabaşoğlu, “Özellikle kadınlarda bu durum, erkeksi görünüme neden olur ve ideal estetik görünümünün önünde önemli bir engeldir. Erkeklerde ise sinirli bir görünüme yol açar. Her iki cinste de kaşların ve gözlerin arasının daha geniş görünmesine ve bu nedenle de gözlerin iletişimdeki etkisinin azalmasına sebep olur. Tahmin edersiniz ki bir yapının kökünde sorun varsa, diğer kısımlarını ideale getirmek pek de mümkün olmayacaktır” dedi.

“YUNAN BURNU” AMELİYATI NEDEN ZOR?

Radiks çukurunun, anatomisi itibarı ile estetik müdahalelere yanıt veren bir alan olmadığını dile getiren KBB ve Yüz Cerrahisi Uzmanı, “Burnun kökünde yapılacak değişiklik, ne yazık ki burunda yer alan ve çıkıntı yapan bir kemikten kurtulmak ya da burun ucundaki kıkırdakları şekillendirmek kadar kolay bir işlem değildir. Burun ameliyatları ile ilgilenen uzmanların ortak fikri, radiks bölgesini şekillendirmenin çok zor olduğu yönündedir. Bu bölgeye, çok kalın bir kemik dokusu hakimdir ve derininde ise önemli kafatası yapıları bulunmaktadır. Teknolojinin, tıbbın hizmetine sunduğu onlarca yeni alete rağmen, bu bölgede istenilen hassasiyette küçültme sağlamak halen çok kolay olmamaktadır. Hatta günümüzde, eski dönem hekimlerinin kullanma şansına sahip olmadığı elektrikli testereler, elektrikli törpüler, hatta piezo (ultrasonik kesici) cihazları bile bu bölgenin ideal şekle kavuşmasında tatminkar bir çözüm üretememiştir” diye konuştu.

“YUNAN BURNU AMELİYATINDA DAHA BAŞARILI SONUÇLAR ALMAK MÜMKÜN”

Yıllardır cerrahların gündeminden düşmeyen Yunan burnu için çalıştığı tekniğin, hastalar ve tıp dünyası için yeni bir umut olduğunu söyleyen Doç. Kayabaşoğlu, “Radiks bölgesinde fazla olan tüm kemiklerin alınmasına rağmen, halen normal bir burun kıvrımı oluşturulamayan durumlarda bu bölgeden yumuşak dokuların çıkarılmasını cerrahi olarak tarif ettik ve tekniği, dünyanın bu alandaki saygın bilimsel dergilerinden The Journal of Craniofacial Surgery’de yayınladık” ifadelerini kullandı. 

’The Journal of Craniofacial Surgery’’de konuyla ilgili yayında yer alan bir diğer Türs doktor ise Denizhan Dizdar.

burun
estetik
yunan burnu
Yorum (1)
ahmet haşim
reklamları izlediniz...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir