Medimagazin logo

Türk Nöroşirürji Derneği: Sağlıkta şiddet, ülkede en önemli sorun...Artık kınamalarla geçiştirmek istemiyoruz

Türk Nöroşirürji Derneği Başkanı Prof. Dr. Savaş Ceylan, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde görevli doktorun odasının kundaklanmasına ilişkin, "Sağlıkta şiddet, ülkede en önemli sorun. Bunu artık kınamalarla geçiştirmek istemiyoruz." dedi
Kaynak: AA
Türk Nöroşirürji Derneği: Sağlıkta şiddet, ülkede en önemli sorun...Artık kınamalarla geçiştirmek istemiyoruz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Prof. Dr. Savaş Ceylan, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle üniversitesi hastanesini ziyaret ederek, odası kundaklanan Turgut Özal Tıp Merkezi Beyin Cerrahisi Kliniğinde görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Çağatay Önal'a geçmiş olsun diledi.

Ceylan, ziyarette yaptığı konuşmada, olayın kendilerini üzdüğünü belirterek, sağlıkta şiddetin ciddi bir sorun olduğunu ve önlenmesi gerektiğini anlatan Ceylan, şöyle devam etti:

"Her 30 dakikada bir sağlık çalışanı şiddete uğruyor. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yaşananlar şiddeti çok farklı bir boyuta taşıdı. Bilindiği üzere hastaneler savaşlarda bile dokunulmazlığı olan kurumlardır. Sağlıkta şiddet, ülkede en önemli sorun. Bunu artık kınamalarla geçiştirmek istemiyoruz. Bu sorunun çözümü için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Sağlıkta şiddet yasasının bir an önce içi dolu şekilde çıkarılmasını talep ediyoruz. Şiddet uygulayanlara ceza uygulanması ve cezaların arttırılmalı. Şiddet sorununun çözümünde bunun önemli bir adım olacağını düşünüyoruz."


Sağlıkta şiddetin geldiği nokta: Hasta yakını profesörün odasını kundakladı 


Ceylan, sağlıkta şiddetin çalışanların motivasyonunu da bozduğunu kaydetti.

 "Yüreğimizdeki yangın devam ediyor"

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay da dernek üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

İnsanlıktan nasibini almamış bir kişinin yaptığı ve örneği bulunmayan elim bir olayla karşı karşıya kaldıklarını aktaran Kızılay, "Hastanemizin nöbetçi çalışanları itfaiyeyle yangını kısa sürede söndürdü ama yüreğimizdeki yangın devam ediyor. Sağlıkta şiddete kesin ve kararlı çözümler üretilince bu yangın söndürülür. Yangından çıkan duman nedeniyle geniş bir alan etkilendi. Tüm çalışanlarımız büyük bir üzüntü içerisinde." diye konuştu.


Kundaklanan hastane ile ilgili başhekim ve doktor konuştu: Büyük bir facia önlendi 


Prof. Dr. Ahmet Kızılay, kundaklama olayının şüphelisinin yakalandığını, süreci yakından takip ettiğini bildirerek, benzer olayın hiçbir sağlık kuruluşunda yaşanmamasını temenni etti.

Kızılay, sağlıkta şiddetin önlenmesi amacıyla ülke çapında caydırıcı tedbirlerin alınması gerektiğine vurgulayarak, konuyla ilgili çıkarılacak yasal düzenlemelerin güçlü bir şekilde uygulanması gerektiğini sözlerine ekledi.

sağlıkta şiddet
türk nöroşirürji derneği
savaş ceylan
Yorum (4)
Hakan
Hastanın yada yakınının dr u şikayet etmesi çok kolay yaz cimere binere vs doktorun canını sıksınlar ifadesini alsınlar o saldırgana yazılı olarak sunsunlar ne iştah kabartıcı bir şımarıklık Doktor cimere falan yazamaz ya sineye çekeceksin ettiklerini ya da dava açıp senelerce rezil olacaksın ....mahkemeye bile gelmeden ruhu duymadan berat edecek ne iştah kabartıcı bir şımarıklık değil mi Sizde tadın cimer diye bişey var doktoru şikayet et işi gücü bırakıp doktoru anasından doğduğuna pişman etsinler Sonrada şiddet middet timsah gözyaşları
13
Cevapla
Hakan
Sayın yöneticiler İnsanların fikirlerini gözardı etmek doğru değil Bir çok site yorumları inceleyip uygunsuz kısımları düzenleyip yayınlıyor Sizde kendinizi geliştirin artık Yoksa sizi ne okuruz ne yazarız zamanla
5
Cevapla
sağlıkta
Magandalara , psikopatlara, sosyopatlara yargı tarafından göz açtırılmaması gerekiyor. Tuttuğun gibi tıkacaksın içeri. Ya kodese , ya tımarhaneye.
12
Cevapla
ömer hayyam
arkadaşlar cimer'e sizde şikayet edin, geçen ben bir ilin emniyet müdürünü şikayet ettim, yaz kardeşim, yazmak şikayet etmek seninde hakkın, onlar bizi çatır çatır şikayet ediyor, kendilerini sütten çıkmış ak kaşık zannediyorlar , her şeylerini düzgün zannediyorlar...unutmayın '' arsız , kendine bulaşılmadığı için kendisini namuslu görürmüş ''
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir