Medimagazin logo

Türk Radyoloji Derneğinden TUS kontenjanlarındaki artışa tepki: 'Ciddi bir problem!'

Türk Radyoloji Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada, uzmanlık öğrencisi kontenjanlarındaki artışların yol açacağı sıkıntılar vurgulanarak yeterli yatırım yapılmadan, radyoloji uzmanlık öğrencisi sayısının arttırılmasının ciddi problemler doğuracağı belirtildi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Türk Radyoloji Derneğinden TUS kontenjanlarındaki artışa tepki: 'Ciddi bir problem!'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN- Türk Radyoloji Derneği, sosyal medya hesabından TUS kontenjanlarındaki artışa ilişkin açıklamada bulundu.

Son dönemdeki toplam uzmanlık öğrencisi sayısında, sırası ile Çocuk Hastalıkları (1028 uzmanlık öğrencisi), İç Hastalıkları (979 uzmanlık öğrencisi) ve Acil Tıp (865 uzmanlık öğrencisi) branşlarının arkasından toplam 761 uzmanlık öğrencisi ile dördüncü sırada olduklarını belirten Türk Radyoloji Derneği, uzmanlık öğrencilerinin sayısının artmasının yol açacağı sorunları şu sözlerle ifade etti:

"Bunun yanında önceki 2021 Eylül TUS'u ile karşılaştırıldığında 5,55 kat artış ile en yüksek artış oranına sahibiz. Çocuk hastalıklarının artışı 1.37, İç Hastalıklarının artışı 1.20, Acil Tıp'ın artışı 1.43'dür. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya ve göz bebeğimiz olan uzmanlık öğrencilerimizi yine en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Ancak, radyoloji teknoloji ile içi içe olan bir alandır. Bir uzmanlık öğrencisinin yeterli alt yapı ve yeterli sayıda öğretici ile yetişeceği göz önüne alınırsa öğretici ve teknoloji anlamında yeterli yatırım yapılmadan, radyoloji uzmanlık öğrencisi sayısının arttırılmasının hem mesleki hem de halk sağlığı anlamında ciddi bir problem olduğunu düşünüyoruz."

Açıklamada, sorunların önüne geçmek adına gerekli girişimlerin başlatıldığı da belirtildi.

türk radyoloji derneği
uzmanlık öğrencisi
tıp kontenjanları
Yorum (2)
akademisyen
Film daha yeni başlıyor, patlamış mısırımı çekirdeğimi çayımı aldım.
17
Cevapla
Emekli
Mektebi Tıbbiyei Şahane'den geldiğimiz yere bak.Türk tıbbının ruhuna fatiha. "Ben yaptım oldu" Hadi bakalım oldu mu , olmadı mı görürüz yakında.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir