Medimagazin logo

Türkiye eski güzeli sağlık sistemine isyan etti: 'Hayretle izliyorum olan biteni'

Türkiye Eski Güzeli Özlem Kaymaz, 16 yaşındaki Nager Sendromu hastası oğlu Daniel’in çene ameliyatı için önceki gün Hollanda’ya gitti. Kaymaz, bugün oğlunun ameliyatı yoğun bakımda yer olmadığı için iptal edilince isyan etti
Kaynak: Habertürk
Türkiye eski güzeli sağlık sistemine isyan etti: 'Hayretle izliyorum olan biteni'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sosyal medya hesabından sitemini dile getiren Özlem Kaymaz, "Komşunun çimi uzaktan hep yeşil gözüküyor" dedi.

İşte Kaymaz'ın sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım:

"Sevgili dostlar... Daniel ameliyat önlüğü ile beklerken, yoğun bakımda yatak olmadığı için ameliyatı iptal edildi! Yıllardır Avrupa'da yaşayıp, medikal ve sosyal sistem içinde maalesef ikinci sınıf insan kategorisine maruz kalıp, ülkemin, sağlık ve eğitim sisteminin aşağılanmasını izledim... Bugün Avrupa devinin geldiği nokta... Hemşire ve öğretmen sıkıntısı çekiyorlar... Çünkü ülke çok iyi durumda ve işçi olmak isteyen yokmuş! Epeydir insanlar kapıda kalıp pankart açıyorlar hastanelerde... Hayretle izliyorum olan biteni...Buradan sesleniyorum tüm doktorlarımıza, hemşirelerimize, Sağlık Bakanlığı'na, basına... Komşunun çimi uzaktan hep yeşil görünüyor... Sistem ülke... Bir dünya devi, ülke ekonomisi iyi gittiği için dibinden nasıl sallanır. İnsan olabilmenin en önemli iki ayağı eğitim ve sağlık sistemi, işçi yetersizliğini nasıl tecrübe eder? Canım ülkemi özledim. Siz anladınız beni"

nager sendromu
özlem kaymaz
Yorum (5)
Hurriyet
Hanfendi oğlunuzun ameliyatının güvenli olabilmesi için yoğun bakım yatağı lazımmış, yatak boşalmadığı için ameliyatı ertelemişler. Bunda bu kadar büyütecek ne var? Aynı şeyi Türkiye’de de yapıyorduk, İngiltere’de de yapıyoruz. Gelirini, Sosyal güvenlik kurumlarından karşılayan hastanelerde her daim olur bunlar. Gidin özele anında yapsınlar. Yani taksiye para vermeyim, otobüsle de aynı yere giderim diyorsunuz, otobüs dolu gelince diğerini beklemek istemiyorsunuz. Belki acil gelen bir hasta aldı yoğun bakım yatağını. Oğlunuz elektif ameliyat. Bekleyebilir.
46
Cevapla
Sami
Yani ? Bu hergün defalarca olan birşey. Yoğun bakımda yer yoksa büyük ameliyatlar ertelenir. Ablamız neye isyan etmiş neyi övmüş anlayamadım.
21
Cevapla
Hasan Akdemir
Sağlık sistemimiz dünyada bir numara derken itiraz edenler, bunun sağlık marabalarının sırtından kazanılmış bir ödül olduğunu şu yazıyı okuyarak artık anlarlar umarım.
30
Cevapla
Mustafa Tahincioğlu
Daniel çifte vatandaş ise Türkiye'de sosyal güvenlik kapsamında akredite uzman tabipler tarafından en hızlı şekilde problem çözülür.Daniel yabancı ülke vatandaşı ise gene kamu ve üniversite hastanelerimizde akredite hekimler tarafından turizm hekimliği kapsamında çözülür.Hatta aldığınız fatura ile tabi olduğu ülkenin sosyal güvenlik kurumundan ödediğiniz parayı geri alırsınız. Boşuna vakit kaybetmişsiniz.
12
Cevapla
at
gel o zaman canım ülkene, tutan mı var!!
25
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir