Medimagazin logo

Türkiye Klinikleri 17. Ulusal Dermatoloji Yarışması yapıldı

Prof. Dr. Lütfü Tat Sempozyumu’nda geleneksel hâle gelen ve Türkiye Klinikleri tarafından düzenlenen “Dermatoloji Yarışması”, dermatoloji uzmanları tarafından yoğun ilgi gördü. Yarışmanın birincisi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Kliniğinden Dr. Aslı Akın Belli oldu.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Türkiye Klinikleri 17. Ulusal Dermatoloji Yarışması yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dermatoloji alanında en fazla ilgi gören sempozyumlardan biri olan “Prof. Dr. Lütfü Tat Sempozyumu” nun 23.sü, 22-26 Kasım 2017 tarihleri arasında Ankara’da düzenlendi. 

Sempozyum’da geleneksel hâle gelen, Türkiye Klinikleri’nin düzenlediği ve JEOMED tarafından desteklenen “Dermatoloji Yarışması”, dermatoloji uzmanları tarafından yoğun ilgi gördü.

Çoktan seçmeli 30 sorunun yer aldığı “17. Dermatoloji Yarışması”nın  soruları, Türkiye’deki tıp fakülteleri ile Sağlık Bakanlığı eğitim ve araştırma hastanelerinin dermatoloji kliniklerince hazırlandı. Klinikler arasında dengeli dağılım göz önünde bulundurularak hazırlanan sorular yarışma komisyonunca seçildi.


Birincilik Muğla’nın

JEOMED tarafından desteklenen yarışmada ilk üçe giren hekimlere, plaketlerini Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Gonca Elçin sundu.  İlk üçe giren dermatoloji uzmanlarının ödüllendirildiği yarışmanın birincisi, 24 netle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Kliniğinden Dr. Aslı Akın Belli olurken, ikinciliği ise 21,5 netle Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalından son dönem asistanı Dr. Sema Koç Yıldırım kazandı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Kliniğinden Dr. İlteriş Oğuz Topal ise 21 netle üçüncü oldu. 

“Önemli konu başlıklarını görmemizi sağladı”

Yarışma birincisi Dr. Aslı Akın Belli​

Yarışmanın birincisi Dr. Aslı Akın Belli, “Çok mutlu oldum, onur ve gurur duydum. Çalışmalarımın sonucunu hem manevi olarak hem de böyle bir ödül ile almış olmak beni çok mutlu etti. Yarışma soruları arasında hem zor hem de kolay olanlar vardı. Sorular güzel ve sınayıcıydı, çalışan kişilerin yapabileceği özellikteydi. Dikkatimizi çekmeyecek, ayrıntı olarak görebileceğimiz, ancak önemli konu başlıklarını da görmemizi sağladı.” dedi.
 
“Teorik bilgileri artırmamızda da yararı oldu”

 Yarışma ikincisi Dr. Sema Koç Yıldırım

Yarışmada yer verilen teorik soruların mesleki anlamda bilgilerini artırdığını ifade eden yarışma ikincisi Sema Koç Yıldırım, “Çok mutlu ve gururluyum. Sorular arasında zor olanlar da herkesin yapabilecekleri de teorik sorular da vardı. Mesleki anlamda teorik bilgilerimizi artırmamıza yararı oldu.” şeklinde konuştu.

“Bilgilerimi güncelledim, eksiklerimi gördüm”

 
Yarışma üçüncüsü Dr. İlteriş Oğuz Topal

Yarışma üçüncüsü Dr. İlteriş Oğuz Topal, yarışmada yer alan soruların düzenli çalışan hekimlerin yanıtlayabileceği sorular olduğunu ve bazı soruların önemli ayrıntıları içerdiğini söyledi. Topal, yarışmanın, bilgilerini güncellemede ve eksiklerini gözden geçirmede katkısı olduğunu ifade etti.

17. Dermatoloji Yarışması’na katılan hekimlerin ortak görüşü ise sınavın, bilgilerini güncellemek ve bilgi eksiklerini görebilmek açısından çok önemli olduğu şeklindeydi.


“Dermatoloji alanındaki en özel etkinlik”

Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Gonca Elçin, “Bu Sempozyum, Lütfü Tat Hocamızın önderliğinde yapılmaya başlanmış. Dermatoloji alanında bir yıl ulusal dermatoloji bir yıl da Ankara’da düzenlenen bu Sempozyum olsun ve bu toplantıda yenilikler konuşulsun istemiş. Çok doğru bir yerden girmiş ki 46 yıldır denizi ve sahili olmayan Ankara’da iki yılda bir devam ediyor.  

Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Gonca Elçin

Oturumlar çok dolu geçiyor, hekimler buraya dermatolojideki yenilikleri öğrenmeye geliyorlar. Dermatoloji alanındaki en özel etkinlik. Bin 11 katılımcı ile gerçekleştirilen Sempozyum’da herkes çok memnun ve oturumların gerçekleştiği tüm salonlar doldu; bu daha da önemli.” ifadelerini kullandı.


 
 

17.dermatoloji yarışması
lütfü tat
sempozyum
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir