Medimagazin logo

'Türkiye sağlıkta en hızlı ilerleyen 5 ülke arasında'

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz, geçen hafta uluslararası tıp dergisi "Lancet"de yayınlanan bir makalede, DSA üyesi 195 ülkenin sağlık hizmetlerine erişim ve hizmetlerin kalitesine göre değerlendirildiğini ve 1990-2015 yılları arasındaki ilerlemelerinin karşılaştırıldığını, Türkiye'nin, sağlık alanında en hızlı ilerleme gösteren ilk beş ülke içinde yer aldığını söyledi.
Kaynak: AA
'Türkiye sağlıkta en hızlı ilerleyen 5 ülke arasında'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, 70. Dünya Sağlık Asamblesi kapsamında düzenlenen toplantılarda, Türkiye ile ilgili iki konunun dikkati çektiğini belirterek, "Bunlardan ilki, Türkiye'nin sağlıkta dönüşüm programı ile sağlık erişimi ve kalitesinde gösterdiği önemli ilerleme ve başarı." dedi.

Yılmaz, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen 70. Dünya Sağlık Asamblesi (DSA) kapsamında gerçekleştirilen, "sürdürülebilir sağlık sistemlerini güçlendirme" konulu toplantıda, geçen hafta uluslararası tıp dergisi "Lancet"de yayınlanan bir makalede, DSA üyesi 195 ülkenin sağlık hizmetlerine erişim ve hizmetlerin kalitesine göre değerlendirildiğini ve 1990-2015 yılları arasındaki ilerlemelerinin karşılaştırıldığını, Türkiye'nin, sağlık alanında en hızlı ilerleme gösteren ilk beş ülke içinde yer aldığını söyledi.

70. Dünya Sağlık Asamblesi kapsamında düzenlenen toplantılarda da Türkiye ile ilgili iki konunun dikkati çektiğini ifade eden Yılmaz, "Bunlardan ilki, Türkiye'nin sağlıkta dönüşüm programı ile sağlık erişimi ve kalitesinde gösterdiği önemli ilerleme ve başarı." diye konuştu.

Yılmaz, uluslararası arenada dikkati çeken ikinci konunun da Türkiye'nin kamu ve özel sektör iş birliğiyle yaptığı şehir hastaneleri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yıl şu ana kadar üç şehir hastanesi açıldı. Türkiye 2023 yılına kadar 30 şehir hastanesiyle 42 bin hastane yatağını yenilemeyi hedefliyor. Bu kapsamda sürdürülebilir bir finansman modeliyle, sağlık alanında erişim, kalite, memnuniyet düzeyini yükseltecek ve sağlık finansmanına anlamlı katkı sağlayacak olan şehir hastaneleriyle ilgili tecrübeleri merakla takip ediliyor."

sağlık asemblesi
sağlıkta dönüşüm
Yorum (2)
Murat çelikten
Sağlığa erişebilirlikte ilk 5; Tedavi edebilmede 81. Sıra? Hâla aynı politikalarla erişebilirlik üzerine gidiliyor. Nitelikli sağlık hizmetlerine eğilin birazda. Sağlık bilimleri üniversiteleri kuruldu ama 2. Basamak devlet hastanesi gibi çalışıyor. Türkiye'nin bir çok ilinde bu hastanelerde çoğu nitelikli ameliyat yapılamıyor. Torpilli kadrolular bıçak parası almadan vakalara el sürmüyorlar. Bazı branşlarda riskli ameliyatlar özellere veya üniversitelere hâla yönlendiriliyor. Böyle şikayetler bakanlığa bildirilince sümen altı ediliyor. Madem sağlık üniversitesi yaptınız bari liyakate önem verin. Yıllarca idari görev yapan hekimlere kadro vere vere bir hâl oldunuz. 5 yıllık genel müdüre doçentlik, 8 yıldır idarecilik genel sekreterlik yapanlara yrd doç.luk Bindik bir âlamete gidiyoruz...
33
Cevapla
muhiddin göç
Erişilebilmekte 5. tedavi edebilmede 81. sıra, yani tribünlere ve patronlara oynayan bir sağlık sistemi.Kendi adamına kolay para kazandırma sistemi
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir