Medimagazin logo

Türkiye'de ilk kez akalazyada endoskopik tedavi

Yüz bin kişide bir görülen akalazya hastalığı nedeniyle yutma zorluğu çeken Fatoş Çiftçi, "Türkiye'de ilk kez" İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygulanan endoskopik yöntemle hiçbir cerrahi girişim olmadan tedavi edildi.
Türkiye'de ilk kez akalazyada endoskopik tedavi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR-Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreterliğinden yapılan açıklamada, on yıldır yemek yeme zorluğu çeken 30 yaşındaki Çiftçi'nin 40'lı kilolara düştüğü belirtildi.

Ameliyatsız yöntemle endoskopik girişimle tedavi edilen Çiftçi, şunları ifade etti:

"Son zamanlarda hiç yemek yiyemez hale gelmiştim, ne yesem kusuyordum. Üç ay önce ameliyatsız endoskopik yöntemle tedavi oldum ve üç ayda yeniden yemek yemenin ve hayatın keyfine vardım, dokuz kilo aldım. Eşimle hiçbir zaman baş başa yemek yiyemiyorduk, çünkü ne yesem hemen istifra ediyordum. Şimdi istediğim kadar, istediğim şekilde yemek yiyebiliyorum."

Operasyonu gerçekleştiren Uzm. Dr. Fatih Aslan, "yüz bin kişide bir görülen akalazya hastalığı nedeniyle yutma zorluğu çeken hastaların, Türkiye'de ilk kez İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygulanan endoskopik yöntemle hiçbir cerrahi girişim olmadan sağlıklarına kavuştuğunu" kaydetti.

Japonların geliştirdiği tekniği Türkiye'de 15 hastada uyguladıklarını aktaran Aslan, hastaların hayat kalitesi açısından hiçbir sıkıntı yaşamadan normal yaşantılarına devam ettiğini söyledi.

türkiye'de
ilk
kez
akalazyada
endoskopik
tedavi
Yorum (7)
Ali Demir
Elinize sağlık.Ülkemizin gururu oldunuz ve olmaya devam edeceğinize inanıyorum. Başarılarınızın artarak devam etmesini diliyor ve gözlerinizden öpüyorum.
6
Cevapla
Ali
Yapılan işlem POEM ise sonsuz tebrik.. 15 vaka sayısına ulaşıldıysa da tebrik yetmez.. Ellerinize sağlık.. Uluslararası bir başarı..
3
Cevapla
fatih aslan
İyi dilekleriniz için teşekkürler.. Yapılan işlem; Per-oral Endoskopik Myotomi (POEM). Daha detaylı bilgi için hastanemizin linki.. http://www.iaeh.gov.tr/
56
Cevapla
hasan
Akalazyada myotomi yöntemi olumlu oluyor. Ancak endoskopik yöntemde mukozada bir hasar veya açılma oluyor mu? merak ediyorum. Çünkü özefagus mukozası hasarı uzun dönemde sıkıntılara neden olabilir. Ayrıca komplikasyon oranı nedir? Hayatımda en korktuğum komplikasyon özefagus fistüllerdir, sonu çoğu kez fatal oluyor veya uzun bir iyileşme süresi gerektiriyor. Cerrahi ile neredeyse sıfır bir riskle başarılı sonuçlar elde edilebiliyor. Karşılaştırmalı seriler olursa yararlı olur.
4
Cevapla
Fatih Aslan
2010 yılından itibaren literatürde 2500 hasta, kongre ve bildirilere göre 4000 üzerinde hasta bu yöntemle tedavi oldu. Biz karşılaşmadık ama, literatürde belirtilen gelişen tüm komplikasyonlar da endoskopik olarak tedavi edilebiliyor. Bu yöntem başarısız olsa bile hastanın cerrahi tedavi şansı devam ediyor. Ancak cerrahi tedaviden fayda görmeyen hastalara bu yöntemi uygulamak sorun oluşturuyor. Cerrahi tedavi sırasında karşılaşılan komplikasyonlara bu yöntemde sık karşılaşılmıyor.
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir