Medimagazin logo

Türkiye’nin artık bir Mutluluk Doktoru var

Dr. Ecz. Metin Uyar’ın ilk kitabı “Mutluluk Doktoru” raflarda yerini aldı. Kitapta mutlu yaşamın, adım adım doğal formülleri yer alıyor. Uyar “Mutsuz olmak için tuzak çok. Mutluluk Doktoru bu tuzakları tek tek ortadan kaldıracak, kısırdöngünün zincirlerini kıracak” diyor.
Türkiye’nin artık bir Mutluluk Doktoru var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde Anabilim Dalı Başkanı olan Dr. Öğretim Üyesi Metin Uyar mutlu yaşamın doğal reçetelerini “Mutluluk Doktoru” isimli kitabında (Hayy Kitap) topladı. Dr. Ecz. Metin Uyar “Mutlulukla ilgili sayısız yayın, makale, araştırma sonucu ve kitap okudum. Doktora tezim için 740 beyaz yaka ve mavi yaka çalışan ile görüşerek iyilik hali ile sağlık riskleri arasındaki ilişkiyi inceledim. Verdiğim derslerde, konuşmacı olarak katıldığım yurtiçi ve yurtdışındaki kongre ve sempozyumlarda gözlem yaptım, veri topladım, mutluluğun izini sürdüm. Sonuç olarak mutluluğa giden yolun evrensel formüllerini sizler için derledim. ‘Ama’lardan, ‘keşke’lerden uzaklaşıp ‘mutluluğa evet’ diyenlerle unutulmayacak bir yolculuk yapmak için de bu kitabı yazdım.” diyor.

Kişiye özel mutluluk reçetesi

Mutluluk Doktoru, bakış açınızı mutluluk odaklı iyileştirmek ve dönüştürmek için 10 adımda 100’ü aşkın mutluluk önerisi sunuyor. Dr. Ecz. Metin Uyar “Kitabın son bölümünde kişisel mutluluk analizinizi yaparak kendi mutluluk reçetenizi oluşturacaksınız. Reçetenizi hazırladıktan sonra kendi mutluluk sırrınızın şifresini çözmüş olacaksınız. O andan itibaren daha mutlu bir yaşamın kapılarını aralamak size kalacak. Şimdi kendinize sorun ‘Mutluluğa var mısın?’. Cevabınız evetse, ‘Hoş geldin mutluluk’ demek için Mutluluk Doktoru’na kitaplığınızda şimdiden yer açın.” diyor.

Mutluluğa yatırım

Dr. Ecz. Metin Uyar mutluluğun öğrenilebilir ve geliştirilebilir olduğunu vurguluyor. Daha mutlu olmak için mutsuz olmayı beklemeye gerek olmadığının da altını çiziyor. “Nasıl ki bir arabanın deposundaki benzinin bitmesini beklemek yerine bizi götürecek yakıt varken istasyona gidiyorsak, daha mutlu bir biz yaratmak için de mutsuz olmayı beklemeye gerek yok! Mutluluk için her daim yatırım yapmak en iyisi. Mutluluk Doktoru bu yatırımı nasıl yapabileceğinize yönelik en yakın rehberiniz olacak.” diyor.

Prof. Dr. Haluk Yavuzer’den sunuş yazısı

Mutluluk Doktoru kitabının sunuş yazısını gelişim psikolojisinin yaşayan efsanesi ve duayen ismi olarak kabul edilen Prof. Dr. Haluk Yavuzer’in yazmış olması da kitabın dikkat çeken yanları arasında yer alıyor. Prof. Dr. Haluk Yavuzer, Dr. Ecz. Metin Uyar’ın mutlulukla ilgili çok sayıda kaynağı bir süzgeçten geçirip sade bir dille okuyucuya sunduğunu belirtiyor. Kitapta bilimsel bilgilerin uygulanabilir öneriler ile desteklendiğine de değinen Prof. Dr. Haluk Yavuzer okuduğunuz her sayfada mutluluk yolunda bir adım daha ilerlediğinizi ve mutluluğu hayatınıza çektiğinizi yazıyor.

Azalan mutluluk piline şarj

Prof. Dr. Haluk Yavuzer sunuş yazısında “Mutluluk Doktoru hayatınızın her evresinde mutluluk tohumlarını nasıl ekebileceğinize yönelik size rehberlik ediyor. Üstelik sadece kendiniz için değil, çevreniz için de. Örneğin mutlu çocuk ve aile bölümünde ebeveynler sadece kendileri için değil, eşleri ve çocukları için de mutluluk dozunu yükseltecek bilgilere erişebiliyor. Beyaz yakalılar girdikleri kısır döngüden nasıl çıkarak mutsuzluk zincirlerini kırabileceklerini öğreniyor.

Modern çağın beraberinde getirdiği sorunların panzehiri olacak mutluluk reçeteleri ve azaldığında mutluluk pilinizi nasıl şarj edeceğinize yönelik ipuçları da kitapta yer alıyor. Son bölümde ise kendi mutluluk analizinizi yapıp, kendi mutluluk formülünüzü çıkarıyorsunuz. Bu nedenle bu kitabı bir mutluluk rehberi olarak da değerlendirmek mümkün.” diyor.

Kitabın Bölümleri

Dr. Ecz. Metin Uyar kitabın bölümleri hakkında kısaca şu şekilde bilgi veriyor: “Kitabın ilk bölümü ‘Mutluluğa İlk Adım’. Bu bölümde okuyucu mutlu olma yolunda ilk adımları nasıl atabileceğini okuyor. Ardından ‘Mental Detoks’ bölümü geliyor. Okuyucu bu bölümde kendisini uçak moduna alması gerektiğinden, ruhunu doyurması gerektiğine kadar birçok öneriyle karşılaşıyor. Bu önerileri üçüncü bölüm olan ‘Mutluluk Piline Şarj’ takip ediyor. Hiç tanımadığınız birine aşk mektubu yazıp yazamayacağınıza kadar birçok soruyla bu bölümde karşılaşılıyor.

Dördüncü bölüm olan ‘Güçlü Sosyal Sermaye’ ise mutluluk virüsünün nasıl kapılabileceğine kadar birçok konuda okuyucuyu aydınlatıyor. Beşinci bölüm olan ‘Prensler ile Prenseslerin Çatışması’ ilişki sorunlarını mutlulukla çözmenin yollarını gösteriyor. Altıncı bölüm: ‘Beyaz Yakanın Kara Deliği’ beyaz yakalıların mutluluk dozunu yükseltecek birçok öneriyi barındırıyor. Yedinci bölüm olan ‘Mutlu Çocuk ve Aile’, aile hayatınızda mutluluğun kapılarını açmanın yolları yer alıyor. Sekizinci bölümde: ‘4 Mevsim Mutluluk’, her mevsim mutlu olmanın reçetelerini okuyabiliyorsunuz. Dokuzuncu bölümde ‘Modern Çağın Salgınlarına Panzehirler’ sunuluyor. Ve son bölüm: ‘Kendi Mutluluk Formülün’. Burada da okuyucular kendi mutluluk analizlerini yapıp, kendi mutluluk reçetelerini çıkarabiliyor.

Yazar Hakkında

1990 yılında doğdu. 2013 yılında Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden “Yüksek Onur Derecesi” ile mezun oldu. 2012 yılında henüz 22 yaşındayken Milliyet Gazetesi’nde İyilik-Sağlık Köşesi Yazarı oldu. 2014 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak akademisyenliğe başladı. 2016 yılında Yeditepe Üniversitesi Fitoterapi Yüksek Lisans programından “Yüksek Onur Derecesi” ile mezun oldu. 2017 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi, Sağlık Yönetimi Programı’nı “Yüksek Onur Derecesi” ile tamamlayarak “Doktor” unvanını aldı. 2018 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaya başladı.

Öğretim Üyesi olarak çalıştığı üniversitenin yanı sıra Yeditepe Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nde de dersler verdi. Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi’nin de aralarında olduğu çok sayıda üniversitede davetli konuşmacı olarak öğrencilerle bir araya geldi. Uyar, farklı ülkelerde gerçekleştirilen kongreleri, sempozyumları, basın toplantılarını da takip ederek hazırladığı yazılarını 7 yıldır Milliyet Gazetesi’nde okuyucularıyla buluşturmaya devam ediyor. Milliyet Express’te, çeşitli sektörel ve popüler kültür dergilerinde de Uyar’ın yazıları yer alıyor. Mutluluğun bulaşıcı olduğunu söyleyen Uyar, mutluluk bulaştırmak için Mutluluk Atölyeleri ve Mutluluk Söyleşileri düzenliyor. Televizyon programlarına konuk oluyor. Instagram hesabını (@metinuyar) mutluluk paylaşımları yapmak için aktif olarak kullanıyor.

mutluluk doktoru
metin uyar
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir