Medimagazin logo

Twitter birbirine girdi! Doktor mu değil mi

Twitter’da aşı karşıtı paylaşımlar yapan ve kendisini doktor olarak tanıtan Mustafa Yücel’in gerçekten doktor olup olmadığı tartışma konusu oldu.
Kaynak: Hürriyet - Buse Özel
Twitter birbirine girdi! Doktor mu değil mi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hürriyet'ten Buse Özel'in haberine göre, Twitter’da kadın hastalıkları uzmanı olduğunu öne süren ve COVID-19 aşısına karşı paylaşımlar yapan Dr. Mustafa Yücel’in uzmanlığı tartışma konusu oldu.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda kaydının olmadığı belirlenen Dr. Yücel, ihraç edilmesi gerektiğini söyleyerek tepki gösterenlere cevaben “Resmi olarak doktor olsaydım bakanlık ihraç ederdi beni. Kanunlarınız esir edilmiş hekimlerimiz için geçerli. Şahsıma hiçbir yaptırımınız yok. Başınızı duvarlara vurun. Anneler ve bebeklerini korumak için Allah şahidim olsun beni susturamayacaksınız” cümleleriyle bir paylaşımda bulundu.

"Mesleğimi yapmıyorum"

Turan Hareketi Partisi Genel Başkanvekili ve Parti Sözcüsü olduğunu da ifade eden ve iddialar üzerine ulaştığımız Mustafa Yücel, Rusya’da eğitim aldığını öne sürerek, “Temel tıbbi bilimleri, mikrobiyolojiyi öğrenip, bir tıp fakültesinde geçer not alıp o ülkenin bakanlığından diplomayı almışsanız, dünyanın neresine giderseniz gidin bu unvanı kullanabilirsiniz. Ben mesleğimi yapmıyorum maddi imkânlarımdan dolayı. Diplomamı kimseye ibraz etmek mecburiyetinde de değilim” dedi. 

aşı karşıtı
doktor
mustafa yücel
uzmanlık
paylaşım
Yorum (3)
Mustafa
Malesef yurt dışında tatil yalarken fakülte bitirdigini söyleyen bir süru insanla doldu ülke. Parasini veren diplomayı aliyor sonra da halkin sağlıgıni tehlikeye atan sorumsuz açıklamalar yapiyorlar. Sözün kısası; Hipokrat binlerce yıl önce, BU MESLEĞİ SAKIN AHLAKSIZLARA ÖĞRETMEYİN demiş.
21
Cevapla
Hasan Akdemir
Yetkililerin konuştuğundaki hataların karşılığı olmayınca yetkisizler de bol keseden fikir beyan etmeye başlamış gözüküyor. Yaptığınız tedavi bir yerlerde HAYAT OKULU PROFESÖRLERİ tarafından değiştirildiğinde sıkıntıyı çeken siz ve hasta olurken, bu tiplere hiç bir zaman bir şey olmaması gibi.
8
Cevapla
Emin Ertuğrul Tepebaşılı
Bu tarz beyanatlarda bulunan ,tabip olmadığı halde tabip ünvanı kullanarak,halk sağlığını tehlikeye sokacak tarzda yanıltıcı bilgi veren bu kişinin adli makamlarca veya etik kurul tarafından bilimsel olarak sorgulanıp , cezalandırılması gerekmektedir.Sadece Temel Bilimler olarak nitelendirilen ilk 3 yıllık tıp eğitimini alan bir kişi tabip değil sadece ,tıp öğrencisi olarak kabul edilebilir.
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir