Medimagazin logo

Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği hastalığa tiyatro oyunu ile dikkat çekiyor

Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği’nin liderliğinde kronik tromboembolik pulmoner hipertansiyona dikkat çekmek için 23 Kasım KTEPH Farkındalık Günü’nde tiyatro oyunu ve fotoğraf sergisi düzenlenecek
Kaynak: DHA
Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği hastalığa tiyatro oyunu ile dikkat çekiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AKCİĞER damarlarının tıkanması ve kan akımını yavaşlatması sonucu oluşan bir hastalık olan kronik tromboembolik pulmoner hipertansiyon (KTEPH) konusunda farkındalık yaratmak için 23 Kasım KTEPH Farkındalık Günü’nde tiyatro oyunu ve fotoğraf sergisi düzenlenecek. Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği’nin liderliğinde gerçekleşecek olan etkinlikte uzun dönemde yaşam kalitesini düşürebilecek, hatta yaşam kaybına neden olabilecek bir hastalık olan KTEPH’e dikkat çekilmeye çalışılıyor. Tedavi yöntemlerinin de geliştirilmesi amaçlanan hastalık ile ilgili etkinlikler 23 Kasım Cumartesi günü Ankara Cermodern’de ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Gerçekleşecek tiyatro etkinliğinde, KTEPH hastası üç kişinin hayatından kesitler canlandırılacak ve Antik Tiyatro oyuncuları tarafından oynanacak. Fotoğraf sergisinde ise, Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği tarafından oluşturulmuş fotokolektif atölyesinde, yaklaşık altı aydır emek veren fotoğraf sanatçıları tarafından gerçekleştirilmiş sergi ile izleyicilerin karşısına çıkacak.

hipertansiyon
akciğer
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir