Medimagazin logo

‘Üniversitelerde adli tıp eğitimi verilemez oldu’

Prof. Dr. Akçe Toprak Ergönen, “Adli tıp eğitimi Adli Tıp Kurumu’nda ve üniversitelerde veriliyor. Üniversitelerde Sağlık Bakanlığı bir karar çıkardı; ‘En az 1’i doçent 2 öğretim üyesinin olmadığı yerde uzmanlık eğitimi verilemez’ denildi. Bu nedenle bazı anabilim dallarımız eğitim veremez oldu” dedi
Kaynak: HABERTÜRK
‘Üniversitelerde adli tıp eğitimi verilemez oldu’
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Adli Tıp Uzmanları Derneği’nce düzenlenen 15. Adli Bilimler Kongresi, Antalya’da yapıldı. Üniversitelerden ve Adli Tıp Kurumu’ndan çok sayıda adli tıp uzmanı, genetikçi, hukukçu, psikolog, kimyager ve biyoloğun katıldığı kongrede, 93 sözel ve 113 poster olmak üzere toplam 206 bildiri sunuldu.

Gazete Habertürk'ten Soner Özcan'ın haberine göre; Adli Tıp Uzmanları Derneği ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Akçe Toprak Ergönen, “Kongreye 332 kişi katıldı. 16 panel yapıldı. Kongredeki önemli konulardan biri adli tıp eğitimiydi. Çünkü adli tıp uzmanlarının olmadığı yerlerde, belli bir yasal sorumluluk çerçevesinde adli tıp hizmetlerini bu doktorlar veriyor” dedi.

Prof. Dr. Ergönen, “Adli tıp eğitimi Adli Tıp Kurumu’nda ve üniversitelerde veriliyor. Üniversitelerde Sağlık Bakanlığı bir karar çıkardı; ‘En az 1’i doçent 2 öğretim üyesinin olmadığı yerde uzmanlık eğitimi verilemez’ denildi. Bu nedenle bazı anabilim dallarımız eğitim veremez oldu” diye konuştu.

 

adli tip uzmanlari dernegi
adli bilimler
prof. dr. akce toprak ergonen
adli tip egitimi
Yorum (2)
orhan ünal
Üniversitelerde adli tıp eğitiminin verilmesinin çok önemli bir tarafı da tıp öğrencilerinin anatomik bilgi eksikliklerinin otopsi sırasında gözlemci olarak bulunmaları ile giderilmesidir. Ülkemizde kadavra temininin eksikliği nedeniyle öğrencilerin otopsiye girmeleri gereklidir. Fakat esas sorun mali yönden kaynaklanmaktadır. Her bir otopsinin gününe göre değişmek üzere sanırım en az 100 Tl en fazla 350 Tl gibi bir kazancı olmaktadır. Bu nedenle de adli tıp uzmanları otopsileri üniversitelere bırakmamaktadır. Yök'ün öğretim üyesi sayısına bağlı eğitimi kesmesi ise ise tuz-biber olmuştur.
5
Cevapla
dr
adli tıp eğitiminin yeterli verilmemesinin en önemli sebebi doktorları etkisiz ve bilinçsiz hale getirerek kullanma isteğidir.kanuni haklarımızı bilmiyoruz.bir çok örnek var:başhekim acil doktorunu isterse acilde 72 saat aralıksız çalıştırma yetkisi var.buna engel bir madde yok.başhekim isterse ayda 15 gün 24 saat nöbet tutturur.insanlık yook olmuş.kanunda yok.
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir