Medimagazin logo

Üniversitelerin başarı sıralaması yayımlandı: Türkiye'den yalnızca bir üniversite ilk 500'e girebildi

Dünya genelindeki üniversitelerin başarı sıralamaları yayımlandı. Buna göre, Türkiye’den ilk 500’e girebilen tek üniversite Koç Üniversitesi oldu
Kaynak: BirGün
Üniversitelerin başarı sıralaması yayımlandı: Türkiye'den yalnızca bir üniversite ilk 500'e girebildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Quacquarelli Symonds tarafından çeşitli akademik kriterlere göre yapılan dünya genelindeki üniversitelerin başarı sıralamaları yayımlandı.

BirGün'de yayımlanan habere göre, Türkiye’den ilk 500’e girebilen tek üniversite Koç Üniversitesi oldu. Ülkedeki hiçbir devlet üniversitesinin ilk 500’e girememesi dikkat çekerken, 465’inci sıralamada olan Koç’u, Sabancı Üniversitesi 521-530’uncu olarak takip etti.

Koç ve Sabancı'dan sonra ilk bine yer alan üniversiteler ve sıralama aralığı şöyle:

  • Bilkent Üniversitesi: 551-560
  • Orta Doğu Teknik Üniversitesi: 601-650
  • Boğaziçi Üniversitesi: 651-700
  • İstanbul Teknik Üniversitesi: 751-800
  • Ankara Üniversitesi: 801-1000
  • Hacettepe Üniversitesi: 801-1000
  • İstanbul Üniversitesi: 801-1000

Sıralamaya giren fakat ilk binde bile yer alamayan üniversiteler ise şu şekilde:

  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • Ege Üniversitesi
  • Gazi Üniversitesi
  • İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
  • Yıldız Teknik Üniversitesi
dunya
universite
basari siralamalari
koc universitesi
Yorum (5)
Dr.Cevdett
YAZIK OLUYOR BU ÜLKEYE! Şu kadar üniversitemiz, bu kadar tıp fakültemiz, o kadar hukuk fakültemiz, binlerce prof ve doçentimiz olmasının bir anlamı yok. Dünyada yerimiz nedir işte ortada. Tüy siklet liginde ancak sayı olarak dereceye girebiliyoruz. HADİ BİZ GELDİK GİDİYORUZ BU DÜNYADAN, YA GELECEK NESİLLERE NE BIRAKACAĞIZ BU GİDİŞLE? OYSA SAYININ DEĞİL KALİTENİN BİR ANLAMI OLDUĞUNU BİR ANLATABİLSEK. NEREDESİN EY AKIL, NEREDESİN EY İZAN?
16
Cevapla
sami yigit
Sasirdik mi ? tabiki hayir, ulkenin kalitesi ortada, hergun daha geriye gidiyor, sebebini de herkes biliyor. Ama konusmak yasak ulkede hersey yasak, yasaklar ulkesi... "Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Medimagazin veya medimagazin.com.tr sorumlu tutulamaz." boyle yazmissiniz ama yorumlarimizi yayinlamiyorsunuz. kral ciplak arkadaslar
1
Cevapla
Dr.Yüksel
Sıradışı (yaratıcı) insanların akademisyen olması gerekirken. sisteme ayak uydurmuş makale yazmayı bilen kişiler araştırmacı akademisyen olursa sonuç bu olur. Sıradışı beyinler araştırma yaparken makaleleri sekreter beyinliler yapsın.
4
Cevapla
mehmet
Ülkemizde akademik yükselme kriterleri makale yazmaktan öteye geçmiyor. Araştırma, geliştirme, sanayi işbirliği gibi konular maalesef akademik yükselmede hiç etkili değil. Araştırmacı bir üniversite yok pratikte....
1
Cevapla
Ebubekir
kişinin beyni kapasitesi vardı da kullanman yasak dediler ? gericilik ve yasaklar azgın azınlığın lafügüzafı . ..yetiyorsa git başka ülkeye , ispatla kendini eğer milliyetini cibilliyetini seviyorsan temsil et ülkeni duyur adını Aziz Sancar gibi. Ülkenin jeopolitik konumunu, maruz kaldığı saldırıları, geçirdiği badireleri ve tüm bumlara rağmen katettiği mesafeleri, gerçekleri görmeyen kör, sağır ve dilsizlere ise laf anlatmak hakikati duyurmak beyhude çaba. dudak payına bardak boş diyen ileri (!) zekalıların derdi başka.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir