Medimagazin logo

Yanlış teşhis iddiasıyla doktora 520 bin liralık tazminat!

Evli ve bir çocuk babası olan, düzenli spor yapan ve sigara içmeyen Ümitcan Altuğ, geçen yıl 15 Kasım'da şiddetli baş ağrısıyla özel bir hastaneye gitti. Acil doktoru Erdoğan A., Altuğ'a "Bilgisayar karşısında uzun oturmaya bağlı boyun tutulması" dedi. Bir saat geçmeden fenalaştı ve şiddetli kusma başladı. 6 gün hastanede yoğun bakımda yatan Altuğ, geçen yıl 21 Kasım'da hayatını kaybetti
Yanlış teşhis iddiasıyla doktora 520 bin liralık tazminat!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ümitcan Altuğ şiddetli baş ağrısı şikayetiyle gittiği hastaneden ‘bir şeyin yok’ diyerek evine gönderildi. Bir saat sonra beyin kanaması geçiren Altuğ hayatını kaybetti. Ailesi, yanlış teşhis koydukları iddiasıyla hastaneye tazminat davası açtı.

Sabah'tan Ali Oktay'ın haberine göre, Galatasaray Üniversitesi mezunu 39 yaşındaki Ümitcan Altuğ, Türkiye'nin sayılı bilgisayar mühendislerinden biriydi. Dünya devi markalara bilgisayar yazılımı üreten bir şirketin sahibi ve genel müdürüydü. İstanbul Tüketici Mahkemesi Hakimliği'ne avukat İsmail Çağrı Karataş'ın açtığı davada yer alan iddialara göre; evli ve bir çocuk babası olan, düzenli spor yapan ve sigara içmeyen Altuğ, geçen yıl 15 Kasım'da şiddetli baş ağrısıyla özel bir hastaneye gitti. Acil doktoru Erdoğan A., Altuğ'a "Bilgisayar karşısında uzun oturmaya bağlı boyun tutulması" dedi. Altuğ da "Doktor bey bu ağrı çok şiddetli, beyin kanaması olabilir mi?" diye sordu. "Önemli bir şeyin yok iğne yapılınca düzelirsiniz" cevabı aldı. Kas gevşetici ilaç verildi ve evine gönderildi ancak ağrılar kesilmedi. Bir saat geçmeden fenalaştı ve şiddetli kusma başladı. Vücudunu hareket ettiremez hale geldi.

YEDİ KİŞİYE CAN VERDİ

Hemen başka bir hastaneye kaldırılan Altuğ'a bu defa beyin kanaması teşhisi kondu. Yoğun bakıma alınan Altuğ bir süre sonra koma halinde Gaziosmanpaşa'daki başka bir hastaneye sevk edildi. 6 gün hastanede yoğun bakımda yatan Altuğ, geçen yıl 21 Kasım'da öldü. Ailesinin aldığı kararla organları bağışlandı. Organları 7 kişiye can verdi. Altuğ'un ailesi de zamanında teşhis koyamayan ve boyun tutulması denilerek eve gönderilen hastane ile doktor aleyhine 520 bin liralık tazminat davası açtı.

Beyin kanamasında erken ve doğru teşhisin hayatta kalmayı sağlayabilecekken hastaneye gelen hastanın evine gönderilerek ölüme itildiği belirtildi. Dilekçede, "Şiddetli baş ağrısı, yüzde kayma ve his kaybı şikâyetlerinin detaylı araştırılması gerekir. Hiçbir tetkik yapılmamıştır. Hasta nöroloğa da sevk edilmemiştir. Detaylı bilgi verilmemiş, hastanın epikrizi hatalı tutulmuş, hekim ve hastane kusurunu gizlemek için müdahale tarihleri ile içerikte oynama yapmıştır. 520 bin lira maddi ve manevi tazminatın davalılardan tahsilini istiyoruz" denildi.

tazminat
yanlış teşhis
Yorum (14)
Ya Sabir
Tetkik istememek hatali olabilir, doğru da, kanama sebebinin ve sağlık sisteminin hiç mi suçu yok be kardeşim. 1. Doktor acildeki günde 200-300 hastayla nasıl başa çıksın, 3-5 dakikalık zamanda ''gerçek acil'' ile ''göstermelik acile'' gelenleri nasıl ayırtetsin? 2. Sağlık sistemini de dava etmeyecekmisiniz? Doktor günde belli bir hastadan fazlasını BAKAMAZZZ, BAKMAMALI ! Yeterli personel, cihaz ve destek doktorunuz yoksa sistem hatalı değil midir? 3. Kanama sebebinin (olası Hipertansiyon, fazla TUZLU BESLENME, olası doğuştan Anevrizma, olası kafa travması - düşme) hiç mi suçu yok? Kanama sebebini de dava etmeyecekmisiniz? 4. Acildeki hekim kardeşim, anlıyorum durumunu ama, Türkiyede bu şartlarda DEFANS yapman gerektiğini hala öğrenemedin mi? 500.bin lirayı 5.000 aylık net gelirle 100 ayda taksitle ödersin artık. Yazık ülkemizdeki bu durumlara. Yazık hekimlere. Yazık hastalara. 5. Günde 200-300 hasta bakarsan, ayda 4000-6000 hasta eder. 1000'de 1 hata yapsan ayda 4-6 hata eder. yılda 48-50 hata. bunlarda 1 tane dava açsa uğraş dur. Avukat parası zaten tazminatın %10-15'i. Yani avukata vereceğiniz para 50.000-60.000 lira. Ve bunu sigortalar karşılamıyor. Duruşmalarda kaybedeceğiniz vakit de cabası. Moral bozukluğu da süsü. 6. Son sözüm de avukatlara, oraya düzenli spor yapan, sigara içmeyen yazmanız bişey ifade etmez, çünkü bu hastaların sağlık olacağı anlamına gelmez. Düzenli spor yapar, sigara içmez ama tuzlu ve fastfood beslenir, ailesel kanseri vardır, işyeri streslidir vs. 7. Ayrıca hekimi internette / gazetelerde ifşa etmeniz daha dava bile başlamamışken ülkemizde hala ''ETİK'' sorunlar olduğunu da gösteriyor. Sağlıcakla kalın.
89
Cevapla
aydin sinal
benim bildigim kadariyla ölen kisi icin ailesi maddi tazminat davasi acamaz,savciliga suc duyurunda bulunur savcilik bilirkisi kararlari cercevesinde luzum görürse dikkatsizlik tedbirsizlik sebebiyle ölüme sebebiyetten dava acar,mahkemenin verecegi karar eger hekim suclu bulunursa (yüzde kac oraninda)sonradan aile maddi tazminat davasi acabilir.acilan davalarda türkiye sartlari göz önüne alinarak yapilir buradaki gibi ucuk-kacik bir mebla degil daha önce verilen kararlar baz alinir.hukukcu arkadaslarin yorumlarini bekleriz.
13
Cevapla
Göz dr
Herkese neden tomografi çekiliyor sorusunun cevabı haberde saklı.
48
Cevapla
Göz dr
Aciller maalesef acil olmayan kişilerin istilası altında. Onun için gerçek acil vakalara zamanında müdahale edilemiyor veya bu vakalar atlanıyor.
53
Cevapla
Fesleğen
Adam eğitimli biri ve başağrım var ve çok şiddetli diyor. Aciller acil eğitimi olmayan, okuldan çıktığı gibi çalışan adamlarla dolu. Ek olarak suriyeli, kıgız ne idüğü belli olmayan adamlarla dolu. Acil uzmanlarını siyasete ve siyaseten atadığınız klinik şefi gibi adamların eline oyuncak ederseniz çalıştıracak acil uzmanı, acil uzmanı olarak eğitilmeyi isteyecek asistan bulamazsınız. Beyefendiye rahmet diliyorum.Gittiğiniz özellerde doktorunuzun acil uzmanı, dahiliyeci veya cerrah olmasına dikkat edin. Çoğu hekim acil için eğitilmeden acilde çalıştırılıyor. Normal değil bu.
42
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir