Medimagazin logo

Yaralı eşini triyaj görmeden röntgen çektiren doktor görevi suistimal cezası aldı

İngiltere’de 48 yaşındaki Dr.Brian Flavin, aynı zamanda doktor olan eşinin acil serviste işlerini hızlandırdığı için görevi suistimalden suçlu bulundu.
Yaralı eşini triyaj görmeden röntgen çektiren doktor görevi suistimal cezası aldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Olay Temmuz 2016 da İngiltere'de Christchurch Hastanesinde meydana geldi. Acil Serviste görevli Dr.Brian Flavin, aynı zamanda doktor olan karısı için triyaj sistemini atlayıp hemen radyografiye geçmesini sağladı. Kayıt yaptırdıktan sonra taburcu edilmesine kadar tüm süreç sadece 26 dakika sürdü. Taburcu edildikten sonra ise, eşini evde tedavi etmek için hastaneden intravenöz sıvıları ve pansumanları çıkaran Dr.Brian Flavin, daha sonra hastanede tedavi edildiği izlenimini yaratmak için hastane kayıtlarını değiştirdi.

Daily mail'de yar alan habere göre, doktor, kendisiyle ilgili iddiaları kabul ederken, eyleminin yanlış olduğunu da belirtti.

Olayla ilgili disiplin duruşması devam eden doktor hakkında karar veren mahkeme, doktorun diplomasını bir ay süreyle askıya aldı.

Mahkeme Dr.Flavin’in kayıtlarda sahtekarlık yaptığını, genç meslektaşlarına kötü örnek olduğunu belirtti.

etik
Yorum (9)
Ali Rıza Aktaş
Merhaba sevgili ve saygı değer arkadaşlar Mesleğe ilk başladığım yıllardan bir anımı mukayase için sizlerle paylaşmak istiyorum. Orta Anadolunun bir ilçesinde bir hasta muayene ediyorum ve muayene sonrası akut tonsilit tanısını net koyuyorum ve planladığım tedavide intra muskuler Penisilin uygulamaya karar veriyorum Anaflaksi için tartışılırda olsa alerji testi uyguluyorum ve sağlık ocağında hastayı bekletiyorum. Bu sırada ilçeye yeni atanmış savcı bey geliyor ben kendisine hoş geldiniz diyorum. odama alıyorum Bu sırada hasta ajite oluyor ve ben anaflaksi varmı diye muşahadeye aldığım hastanın yanına müsaade istiyerek gidiyorum. Hasta da anaflaksi yok ama ajitasyonunu azaltmak için konuşmam gerekiyor sakinleştirdekten sonra Savcı beyin yanına gidiyorum. Geçmiş olsun nasıl yardımcı olabilirim diyorum. Savcı bey GENELGE var'' Bizim önceliğimiz var siz Savcı, Hakim ve Kaymakama öncelikle bakmanız gerekiyor'' diye çıkışıyor ben şoktayım Hipokrat yeminimizi hatırlıyorum ben böyle birşey bilmiyorum üstelik siz durumu gördünüz size bir nezaketsizlik mi yaptım diyorum inanmakta güçlük çekiyorum ve ilçedeki savcı nın amiri olan Hakim beye gidiyorum böyle bir GENELGE var mı diye.'' O da bana böyle bir genelge var ve siz uygulamak zorundasınız ben personelimi ezdirmem ''diye ifade ediyor. Ben bu olaydan sonra Sağlık Bakanlığın dan istifa ediyorum. Siz böyle bir GENELGE nin var olduğunu biliyomusunuz? Şu an da var mı? Varsa haber ile bu yakalaşıma uygulamaya ne dersiniz?Hipokrat yeminimiz ile nasıl bağdaştırırsınız? Saygı ve sevgilerimle
57
Cevapla
ömer hayyam
sayın Ali Rıza Aktaş yazınızı okudum, şunu belirteyim. hakim ve savcılar kanunu 2802 ye göre bir hakim ve savcının bu şekilde davranması vede mesleklerini vede kendilerini itibarsızlaştırması suçtur. Mesleğin onur ve şerefini zedeleyen ve yasaklanmış davranışkar olarak cezası vardır.ek olarak 657 dmk ya görede vakur olnayan davranıştır ve disiplin cezası gerektirir. Hakimim ve savcıyım, ben geldim her işini bırakıp benimle ilgileneceksin yapamaz....kanuna göre hakim ve savcının mesleğinde , icraatını,konumunu, makamını kötü yaptığının ŞÜPHESİ bile meslekten ihraç sebebidir....Hakim ve savcı bu eylemleri ile nüfus ticareti suçu tck 255 durumuda ek olarak oluşmaktadır. ben hakim ve savcılar kanununu baştan sona okumuştum ve karşıma gelen ve öncelik isteyen hakim ve savcıya bu kanunu hatırlatıp, yapacağım önceliğin kendikerini zor duruma bırakacağını, tarafsız -yansız olma durumunun ortadan kaldırcacağı ve bunun aleyhlerine dedikodu başlatacağını söylediğimde dut yemiş bülbül olurlar ve size bir daha gelmezler, bu tipker hükümranlık yapacakları tipleri iyi seçerler,...soğuk kanlı ve tavizsiz durmak lazım.... bimer,cimer aracılığıyla hsyk ya şikayette bulunun, en azınsan disiplin cezası alır, hem incelensin....bakalım mesleği icraya uygunmu....
26
Cevapla
ömer hayyam
ek olarak bu hakim savcı tayfası özel hastanelere çok gelir, bende çok olan 1 anımı anlatayım...işte ağır ceza hakimi bayan, çalıştığım özel hastaneye geliyor, ...bu yazdıklarımı umarım bir ilgili yetkilide okuyordur, ...işte gebelik var..., hemen giriş bankodaki sekreterler beni arıyor, şu şu şu hakim geldi ücret alacakmıyız, cevabım: eksiksiz tamamını alın, 1 gram ayrıcalık göstermeyin ....bakın bu para ödeme hakim ve savcının çok canını sıkar, alışkın değildirler, herşeyin ücretsiz hakim savcıyız...işte... işiniz düşer...göz yumarız mesajı verir gibi seni zayıf noktadan istismar eder... ( istisnalar var ve saygı duyduklarım hariç, var ama çok çok az ).....neyse katılım payıyla beraber yaklaşık 35 tl ödeyip geldi, hiç makam ve mevkisini sormadan ama biliyorum....normal vatandaş gibi olması gereken muayenesini yaptım ve tetkik için lab. gönderdim,...işte nst ücreti, kan idrar ücretide 55 tl tutmuş...BAKIN 55 TL 2018 YILI, dolar 1.5 lerden 5 lere fırlamış ve zam yok.......tabi lab vezne sekreteri arıyor ( normalde aramazlar, sorunlu hastalarda ve ücret ödemek istemeyen hakim ve savcı durumunda ararlar ) işte hakim hanımdan ücret alacakmıyız...cevabım: eksiksiz alın,...neyse sekreterce şu kadar ödemeniz gerekiyor denince,...BENİM O KADAR PARAYI ( 55 TL ) ÖDEME GÜÇÜM YOK, .....daha 1 sürü garip söylemle tedaviyi yarım bırakıp hegamonya ve sömürü yapacağı başka bir hekim ve hastaneye gebe ağır ceza hakimi gitmişti....Beynimde yer etmiş olan, nüfuz ticaretinin, insan sömürüsünün tiksinç bir örneği olarak hep hatırlarım ve gıkı çıkmayan gariban gördüğüm insanlara hep bunu anlatırım ve kendilerini tebrik ederim....hsyk nın bu olaya eğilmesi gerekiyor....hakim savcı tonla maaş alır, göstergesi yüksektir, lojmanı kral gibidir...55 tl ödeme gücü yok .... karnındaki bebeğe kul hakkı yedirenden hakim ve savcı olurmu, onu meslektaşkarıma sormak istiyorum.
45
Cevapla
bozeren
Sn Ali Rıza Aktaş (Uzm. Dr.); bu bahsettiğiniz şey yüz karalığı bir durum. size değil, sağlık bakanlığına yüz karalığı! bunu temizlemek sağlık bakanlığının boynuna borç olmalıdır.
35
Cevapla
adem
polikliniklerde hakim ve savcıların önceliği vardır. eş ve çocuklarının yoktur. ayrıca acilde önceliği olan sadece acil hastalardır saygılarımla.
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir