Medimagazin logo

Yaralılara müdahale eden 112 ekibi darbedildi

Manisa'da 112 çalışanı 3 sağlık personelinin, çıkan kavgada yaralılara müdahale ederken darp edilmelerine tepki gösteren Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgatoğlu sağlıkta şiddetin son bulması çağrısında bulundu
Kaynak: İHA
Yaralılara müdahale eden 112 ekibi darbedildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki Kuyualan Mahallesinde 15 Haziran Cumartesi gecesi çıkan bir kavgada yaralılara müdahale etmek isterken kavga çıkaranlar tarafından görev yapmaları engellenen ve darp edilen 3 sağlık personeli yaralandı. Sağlık personeli savcılığa suç duyurusunda bulunurken duruma bir tepki de Sağlık Sen Manisa Şubesinden geldi.

Sağlık Sen Manisa Şubesi Başkanı Mustafa Irgatoğlu ve sendika üyeleri Manisa İl Ambulans Servisi Başhekimliğini ziyaret ederek sağlık çalışanlarına gül takdim etti. Başhekimlik bahçesinde bir açıklama yapan Irgatoğlu, "Vatandaşlarımızın, hastalarımızın ve aslında tüm insanlığın sağlıklı olabilmesi ve sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabilmesi için var gücüyle hizmet veren, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına maalesef iki gün önce bir yenisi daha eklenmiştir. Cumartesi günü gece saat 23.00 sularında Kuyualan mevkiinde çıkan ve büyük bir grubun karıştığı kavganın tarafları o bölgede bulunan 112 istasyonundaki görevli arkadaşlarımızın çalışma alanlarına müdahale ederek baskı yapmış, görevlileri tehdit etmiş ve hakarette bulunarak olayın devamında Ambulansa da müdahale etmek kaydıyla arkadaşlarımızı darp etmişlerdir" dedi. 

"Milletimiz sağlık çalışanına sahip çıkmalı" 

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin geldiği son noktayı anlayabilmek açısından da önemli bir gösterge niteliğinde olan olayın çalışma ortamları bakımından kıyıda, köşede ve yetersiz imkanlarla hizmet vermeye gayret eden, çalışma alanlarına gece saatlerinde baskınlar yapılan, iş yerlerinin kapıları dövülen, tehditlere maruz kalan, hakaretler edilen ve darp edilen 112 çalışanlarının can güvenlikleri olmadan çalıştıklarının da en büyük kanıtı olduğunu kaydeden Irgatoğlu, "Bu anlamda şiddet riskini azaltmanın en önemli yolunun, çalışma ortamında yeterli güvenlik önlemlerinin alınması olduğunu bilmek zorundayız. Alt yapı ve donanım eksiklikleri, personel yetersizliği yani uygun olmayan çalışma ortamları ve keyfi idari uygulamalar bu sorunların daha da büyümesine neden olmaktadır. Dolayısıyla ilk olarak iş yerlerindeki tedbirlerin ciddiyetle yerine getirilmesi kapsamında 4090 istasyonunun güvenli bir yere nakledilmesi, il müdürlüğünün de bu tedbirlerin takipçisi olması ve bakanlığın kanuni düzenlemelerle ilgili yeni adımlar atarak konuya kalıcı bir çözüm bulması en temel beklentimizdir. Bu olayların bir an önce bitmesi için devletimizin yetkili kurumları, bakanlığımız ve valiliğimiz gerekli tedbirleri almalı bununla birlikte halkımız da bu konuda duyarlı davranmalıdır. Zira bizim beklentimiz yetkililerle birlikte en önemlisi milletimizin de kendi sağlık çalışanına sahip çıkması yönündedir." diye konuştu. 

"Saldırganların cezalandırılmasını talep ediyoruz" 

Sağlık kurumunda çalışmanın diğer iş yerlerine göre şiddete uğrama yönünden kat kat daha riskli olduğunun açıkça ortada olduğunu dile getiren Irgatoğlu açıklamasını şöyle tamamladı: "Yaşanan şiddet vakaları bunu açıkça ortaya koymaktadır. Sağlık çalışanları bir çok arkadaşının canıyla bedel ödediği sağlıkta şiddetin bir an evvel sona ermesini beklemektedir. Herkese eşit sağlık hizmeti sunma gayretinde olan tüm sağlık çalışanlarına, fedakarca çalışmaları nedeni ile bir kez daha teşekkür ediyoruz. Sıcak, soğuk, yağmur çamur, kar kış demeden her saatte görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin meşrulaşmasına izin vermeyeceğiz. Milletimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sağlık camiasına sahip çıkacaktır. Bu çabamızda her daim sağlık çalışanlarının yanında yer tüm basınımızdan da duyarlı olmalarını ve bize destek olmalarını bekliyoruz. Son olarak sağlık çalışanlarına yönelik bu menfur olaylar nedeniyle, tüm hasta veya hasta yakınlarını töhmet altında bırakmadığımızı gece-gündüz hayır duada bulunan hasta ve hasta yakınlarına ayrıca minnettar olduğumuzu dile getirirken bu menfur saldırıyı tekrar kınıyor, arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve saldırganların gecikmeden adaletin hükmüne çarptırılmasını talep ediyoruz." 

sağlıkta şiddet
112
acil servis
Yorum (4)
sağlıkta
Sağlık magandasına göz açtırmamak lazım. Ya hapise, ya akıl hastanesine, ya tımarhaneye, ta ki iflah olup insan kılığına girinceye kadar. Bu tiplerin sağlıkta yaptıkları gizli ve derin tahribatı yedi düvel bi araya gelse toparlıyamaz
36
Cevapla
isa
Sağlıkta şiddet uygulayan kişilerin sağlık hizmeti almalarını engellemek gerekir diye düşünüyorum. Doktorsuz, hemşiresiz, hastanesiz kalınca işte o zaman insan olur bu mahlukatlar.
22
Cevapla
dr
nöroloji uzmanına acilde tekme tokat saldırdılar.hiç bir şey olmadı.doktor yediği küfürle kaldı.mahkeme uzadıkça uzar.sonu ise koca bir hiç.
24
Cevapla
SAG MEM
SAĞLIK SEN 16 SENEDİR SAĞLIK ÇALIŞANLARININ BU KADAR REZİL OLMASI HEP GERİYE GİTMESİ HAK KAYIPLARINA UĞRAMSININ BAŞLICA MÜSEBBİBİ SİZLERSİNİZ SİZLER SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGELSİNİZ SİZLER OLMASA SAĞLIK ÇALIŞANLARI BİR GÜN GREVE GİDİP İŞ BIRAKSA BÜTÜN HAKLARINI ALIRLAR uzman jandarma ic isleri bakanligi 7100 tl PTT postacı maas 3400 mesai 500 performqns 715 harcırah 400 top : 5000 TEİAŞ İşçi Kadrosu Teknisyen Mesaili Maaş 7953 Tl pols memuru 6300 bekçi 4300 zabıta 5400 öğretmen 5600 müftü 6200 imam 4400 bunlar kişilerin haziran maaşlarını yazan personeller 20 yıldır sağlık sağlık çalışanıyım herşey dahil 4200 tl alıyorum döner sermaye 30 tl bu mesleği yapacağıma gider bekçi olurum posta dağıtıcı olur gün boyu gezerim hastanın altını bokunu temizlemektense banyosunu yaptırmaktansa bulaşıcı hastalığı ile uğraşmaktansa enfeksiyonuyla uğraşmaktansa gün boyu tedavileriyle uğraşmaktansa riskli bir işi yapmaktansa nöbetsiz gece evinde bayramda hafta sonu evinde olmak varken biz hemşirelerin sağlık memurlarının bu kadar iş yükü ile çalışmamız ile diğer kurumlardakiler bizlerdean daha fazla maaş olması adalet midir bizler insan sağlığı ile uğraşalım ama hiçbir değerin olmasın yazıklar olsun SAĞLIK SEN BU SENİN AYIBIN UTANIN BİRAZ BİTİRDİNİZ SAĞLIK ÇALIŞANLARINI NE BİR DEĞERİMİZ NE BİR KIYMETİMİZ KALDI SAĞLIKTAKİ BUNCA BAŞARIYA DÖNÜŞÜME MENNUNİYETE RAĞMEN. NE 3600 EK GÖSTERGEMİZ VAR NE DÖNER SERMAYEMİZ VAR NE SERVİSLERİMİZ VAR NE SABİTLERİN EMEKLİLĞE YANSITILMASI VAR EMEKLİ OLUNCA ASGARİ ÜCRET KADAR MAAŞ ALACAĞIZ AYIP TIR AYIP. YETER ARTIK BU MESLEĞİ HEMŞİRELİĞİ SAĞLIK MEMURLUĞUNU YAPMAKTAN BU BAKANLIĞIN PERSONELİ OLMAKTAN UTANIR OLDUK BIKTIK ARTIK Başka kurumlarda mis gibi 8,5 masa başında nöbetsiz şekilde çalışanlardan dahamı kıymetsiz değersiz iş yapıyoruz.böyle düşük maaşı hak ediyoruz söylermisiniz YETKİLİ SENDİKA ARTIK SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YAKASINDAN DÜŞÜN YADA ADAM AKILLI SENDİKACILIĞINIZI YAPIN...
30
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir