Medimagazin logo

Yargıtay Başkanı: Sağlık personelimize kalkan elleri affetmemiz mümkün değil

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, "İnsanlığın şifa bulması için her şartta sağlık hizmetlerinden ödün vermeden, kahramanca ve fedakarca çalışan sağlık personelimize kalkan elleri affetmemiz mümkün değildir." dedi.
Kaynak: AA
Yargıtay Başkanı: Sağlık personelimize kalkan elleri affetmemiz mümkün değil
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cirit, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi iş birliğinde Yargıtay Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen "Hekimin Hukuki ve Cezai Sorumluluğu Semineri"nde, tıp camiasının her dönemde insanlık için şifa kaynağı olduğunu söyledi. 

Sağlık çalışanlarına yönelik son zamanlarda sıkça karşılaşılan şiddet ve hakaret olaylarının çok önemli sorunlardan olduğunu belirten Cirit, şöyle konuştu:

"Hiçbir acı ya da hiçbir mazeret insanlara hizmet vermek için gece gündüz fedakarca çalışan doktora, hemşireye, teknisyene ve diğer sağlık personeline hakarette bulunulmasını ya da fiziki saldırı yapılmasını haklı göstermez. İnsanlığın şifa bulması için her şartta sağlık hizmetlerinden ödün vermeden, kahramanca ve fedakarca çalışan sağlık personelimize kalkan elleri affetmemiz mümkün değildir. Her ne şekilde olursa olsun, kim ya da kimler tarafından işlenirse işlensin sağlık çalışanlarımıza yönelik hakaret ve şiddet içeren eylemlerin ceza kanunlarımızda karşılığı neyse hukuk devleti kuralları içerisinde uygulanmaya devam edilecektir."

Cirit, tıp eğitimindeki eksiklikler, hekim ve diğer sağlık çalışanlarının iş yükündeki artış ve buna bağlı olarak hastaya ayrılan sürenin kısalmasının, gerekli dikkat gösterilmeden yapılan müdahalelerin sayısında artışa neden olduğunu belirtti. 

Bu konunun son 10 yıl içinde farklı kurumlarca çeşitli boyutlarda tartışılmaya başlandığını dile getiren Cirit, "Tıbbi uygulama hatası iddiasıyla açılan davalardaki artış, Türk Ceza Kanunu'muzun genel hükümlerinde yer alan 'olası kast ve bilinçli taksir' gibi kavramların tıbbi müdahale alanına dair olduğunu ve buna bağlı artan ağır sonuç cezaları karşısında hekimlerin duyarlılığını daha da artırdığını görmekteyiz." diye konuştu.

 "Hekimler olarak hukuki ve cezai süreçlere çok hakim değiliz"

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik de öğrencilere hekim olmayı, hastalıkların tanısını koymayı öğrettiklerini ama işin insani boyutunun da çok önemli olduğunu söyledi.

Hekimlerin insanlara karşı çok büyük sorumlulukları bulunduğunu vurgulayan Çelik, "Hekimler olarak hukuki ve cezai süreçlere çok hakim değiliz ve buna çok ihtiyaç duyuyoruz. Bu anlamda toplantıdan elde edeceğimiz verileri çok kullanacağımızı düşünüyorum. Bu sebepten dolayı bu semineri önemsiyoruz." dedi.

sağlıkta şiddet
ismail rüştü cirit
sağlık çalışanı
doktor
hekim
Yorum (5)
tamer kuzey
darp edildim, sanık ceza aldı ama kendimi savundum diye ben de ceza aldım sayın başkan. mevcut MEDİMAGAZİN dahil kimse sesimi duymadı
36
Cevapla
Ahmet Taha
Sayın başkan zaten sizin herhangi birisini af etme gibi bir yetkiniz ve göreviniz yok ki. Bu yanlış bakış açısı maalesef tüm hukuk uygulayıcılarında var. Sizlerin görevleri kanıt ve delillerin ışığında kanunlar ne diyorsa onları uygulamaktır. Sizden herhangi bir tarafta olmanız istenmiyor, adaletin yanında durmaya çalışın bize yeter.
24
Cevapla
mehmet akdoğan
Mart ayı çok soğuk geçiyor, esefle kınıyorum, kabul etmek mümkün değil. Fakat sonuç değişmedi!!!!!
29
Cevapla
CEVRİYE KULAÇ
sayın başkan doğumhane nöbetimde daha kapıdan hakaretle başlayıp doğumhane içindede hakaretlerle devam eden gebe muayenesinde tüm ilçe doğumhanelerinde olduğu gibi tek nöbet tutmamdan dolayı şahidimin olmayışı ve kamera kayıtlarındaki saldırgan görüntülerin ses kaydı olmamasından dolayı lehime kullanılmaması sonucu verilen takipsizlik kararları karşısında söylenen sözlerin hiç bir anlamı kalmıyor
23
Cevapla
ömer hayyam
azrailden ek mühlet beklemek saflıktır, balığın başı bu değil..
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir