Medimagazin logo

Yasası da çıktı, yine uygulanmıyor! Doktoru oksijen tüpüyle kovalayan şahıs adli kontrolle serbest

Trabzon'da, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde doktor Esra Ersöz Genç'e saldırıp, oksijen tüpüyle kovaladığı gerekçesiyle gözaltına alınıp, adliye sevk edilen İhsan Aydın(35), savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartı uygulanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Aydın, konutu terk etmeme şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Yasası da çıktı, yine uygulanmıyor! Doktoru oksijen tüpüyle kovalayan şahıs adli kontrolle serbest
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde, geçen pazar günü yaşanan olayda, kanser hastası babası hayatını kaybeden İhsan Aykın, izole alana girmek istedi. İzin verilmemesi üzerine de sağlık çalışanları ve özel güvenlik personeliyle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Aydın, camları kırıp, oksijen tüpüyle doktor Esra Ersöz Genç'e saldırdı. Özel güvenlik görevlileri ve polis tarafından etkisiz hale getirilen Aydın ile yanındaki yakınları dışarı çıkarıldı.

'ÖFKEME MANİ OLAMADIM'

Hastanede 'Beyaz kod' verilirken, gözaltına alınan İhsan Aydın, ifadesinde babasının ölüm haberiyle sinir krizi geçirdiğini, öfkesini kontrol edemediğini ileri sürdü. "Doktora fiziksel bir saldırım olmadı. Babamın öldüğü haberi üzerine sinir krizi geçirdim. Babamın ölüm nedeniyle ilgili bazı sorularımız oldu, bunun üzerine gerginlik yaşandı. Öfkeme mani olamadım. Doktora saldırım olmadı" diyen Aydın, serbest kaldı.

'OKSİJEN TÜPÜNÜ ALIP BİZİ KOVALAMAYA BAŞLADI'
Dr. Esra Ersöz Genç ise yaşadığı olayı sosyal medya hesabından, "Hastanın kalbi son bir defa daha durdu. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hasta yakınları önce zorla kapalı servise girmeye çalıştı, kapılar, camlar kırıldı. Güvenlik ile beraber ben kapının dışında hırpalandık. Sonra servisin iç kapısını da zorla açarak, 5 kişi içeri daldılar. Bizim tulumlarla maskelerle girdiğimiz servise, ellerini kollarını sallayarak girip, sağa sola tekme atarak vefat eden hastanın başına geçtiler. İçlerinden biri eline oksijen tüpünü alıp bizi kovalamaya başladı. O tüpü bize takacakmış, polis geldiğinde öyle diyordu. Beni servisten nasıl çıkardılar bilmiyorum" sözleriyle paylaştı.

YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

İhsan Aydın hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı dün yeniden gözaltı kararı verdi. Karar doğrultusunda Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İhsan Aydın'ı Sürmene ilçesinde yakalayarak, gözaltına aldı. Taksim Polis Merkezi'ne götürülen ve hakkında 'Kasten yaralama, tehdit ile kamu malına zarar verme' suçlarından soruşturma başlatılan İhsan Aydın, bugün adliyeye sevk edildi.

'ÇOK PİŞMANIM'

Trabzon'da, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde doktor Esra Ersöz Genç'e saldırıp, oksijen tüpüyle kovalayan ve 'kasten yaralama', 'tehdit' ile 'kamu malına zarar verme' suçlarından 2'nci kez gözaltına alınıp, adliye sevk edilen İhsan Aydın'ın (35) polise verdiği yeni ifade ortaya çıktı. Pişman olduğunu söyleyen Aydın, "Babamın öldüğünü görünce dünyam karardı, yaptıklarımdan çok pişmanım. O anlık öfkeyle kendimi kontrol edemedim. Kendimde değildim; fakat doktora hiçbir saldırım olmadı" dedi.
 

ADLİ KONTROLLE SERBEST

Trabzon'da, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde doktor Esra Ersöz Genç'e saldırıp, oksijen tüpüyle kovaladığı gerekçesiyle gözaltına alınıp, adliye sevk edilen İhsan Aydın(35), savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartı uygulanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Aydın, konutu terk etmeme şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

yasası
da
çıktı
yine
uygulanmıyor!
doktoru
oksijen
tüpüyle
kovalayan
şahıs
adli
kontrolle
serbest
Yorum (16)
lucifer
sağlıkçıların kanıyla politika yaparsan sonu böyle olur.
8
Cevapla
Hurse
Yasa çıktı diye sevinmiştik. Demekki birseye yaramıyormuş. Dr hanim suç sende şikayetci biye oluyorsun 2-3 yik defalarca isyerinden izin alip mahkemelere gideceksin. Bu esek çoguna gelmiyecek bile. Sonra kravat payon vs takip hakimw ayaga kalkinca aldigi ceza da ertelenecek.
5
Cevapla
doktor'un adı yok
anladık, doktorun adı yok. kontrolünü kaybedenin adı var ama sağlıkçının yok... keşke doktor ifade verirken şöyle ifade verseydi.. ----"bana saldırması önemli değil, zaten bunu bekliyoruz . bu şahıs hastaların olduğu alana tedbirsiz girerek diğer hastaların sağlığını riske etti. hatta bu davranışı diğer masum, zavallı tedavi bekleyen hastaları öldürmeye tam teşebbüs bile sayılır. bir insanın diğer hasta insanların sağlığını düşünmeden eline aldığı mikrobu sağa sola savurması ve hasta insanları enfekte etmesi ne kadar suçsa korumasız ve izinsiz bir şekilde sağlıkçıların müsade etmediği alana girmesi de o kadar suç sayılmalıdır" şeklindeki bir ifade daha etkili olabilirmiydi diye düşünmeden edemedim... bundan sonra şiddete maruz kalan sağlıkçılar, kendilerinden ziyade diğer hastaların sağlığının tehlikeye girmesi olayını dillendirirlerse belki saldırganlara hakettikleri şekilde muamele edilir. ne dersiniz???
12
Cevapla
Dr
Kim neden ve nasıl uygulamıyor. Muz cumhuriyeti mi burası yoksa hukuk devleti mi?.ya da saglikcilarin gazını almak için medyaya farklı bir kanun metni mi verdiler? Yayımlanan metinde tutuklanacak diyordu. Ama tutuklanmadi. Nasıl oldu?meslek örgütümüz!ün avukatları aydınlatsalar bizi lütfen...yoksa durmak yok dayak yemeye devam mı.....
21
Cevapla
Misafir
İşte Doktora verilen önem, dereden geçerken ayıya dayı muamelesi. İlk sağlık bakanın toplantısında bakana sorulmalı, sahi yasa resmî gazete de yayınlandı mı?
23
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir