Medimagazin logo

'Yatalak hastaya ambulans vermediler' iddiasına Sağlık Bakanlığından cevap

Sağlık Bakanlığı: "Söz konusu olay, Bakanlığımızca yakından takip edilmiştir. Adıyaman Valiliği olayla ilgili soruşturma başlatmıştır. Soruşturma sonucunda ihmal ya da kusuru olanlar hakkında gerekli yasal işlemler uygulanarak kamuoyuyla paylaşılacaktır"
Kaynak: AA
'Yatalak hastaya ambulans vermediler' iddiasına Sağlık Bakanlığından cevap
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Adıyaman Valiliğinin, bir televizyon kanalında yer alan "Yatalak hastaya ambulans vermediler" haberine ilişkin soruşturma başlattığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığından, bir televizyon kanalında "Yatalak hastaya ambulans vermediler" başlığıyla yer alan haber hakkında açıklama yapıldı.

Habere konu olan kişinin, Adıyaman'da evde bakım ekipleri tarafından takip edilen 78 yaşındaki bir hasta olduğu belirtilen açıklamada, poliklinik muayenesi gerektiği için 112 Acil Çağrı Merkezi'nden ambulans istendiği ve evinden alınarak hastaneye nakledildiği aktarıldı.

Hastanın ambulansla evine bırakılmamasına ilişkin bilgi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hastanede gerekli tıbbi hizmetleri yapılan hastanın, yakınları tarafından ambulansla evine götürülmek istendiği ancak bu hizmeti yürüten iki nakil ambulansının da görevde olması nedeniyle ambulanslar dönünce nakil işleminin gerçekleşeceği yakınlarına iletilmiştir. Yakınları kendi imkanları ile hastayı evine götüreceklerini söyleyerek hastaneden ayrılmışlardır. Bu sırada görevden dönen ambulansla nakletmek isteyen görevlilerin bu isteklerini kabul etmeyen hasta yakınları hastayı yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki evlerine götürmüşlerdir. Söz konusu olay, Bakanlığımızca yakından takip edilmiştir. Adıyaman Valiliği olayla ilgili soruşturma başlatmıştır. Soruşturma sonucunda ihmal ya da kusuru olanlar hakkında gerekli yasal işlemler uygulanarak kamuoyuyla paylaşılacaktır."

ambulans
adıyaman
hasta
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir