Medimagazin logo

Yeni KHK ile rektör atamalarında profesörlük şartı kaldırıldı

Anayasada Yapılan Değişikliklere Uyum Sağlaması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında 703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede 'profesör akademik unvanına sahip kişiler ibaresi'ne yer verilmedi
Yeni KHK ile rektör atamalarında profesörlük şartı kaldırıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nda yapılan değişikliklerle, 13. Madde’nin ilk paragrafında yer alan “Devlet üniversitelerinde rektör, profesör akademik unvanına sahip kişiler arasından görevdeki rektörün çağrısı ile toplanacak üniversite öğretim üyeleri tarafından seçilecek adaylar arasından Cumhurbaşkanınca atanır” ifadesi kaldırıldı. 

703 sayılı KHK ile rektör seçimleri ile ilgili madde şu şekilde yer aldı :

"Devlet ve vakıf üniversitelerine rektör, Cumhurbaşkanınca atanır. Vakıflarca kurulan üniversitelerde rektör ataması, mütevelli heyetinin teklifi üzerine yapılır. Rektör, üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü tüzel kişiliğini temsil eder." 

 

 

rektör
703 khk
profesör
Yorum (3)
Abdullah
Sağlık müdürleri pratisyen hekim oluyor bir sürü eğitim araştırma hastanesinin başına. Rektörlük için de prof olma şartı saçma idi zaten.
18
Cevapla
daş memed
türkiyede profesörlük şartı üds-yds ye indirgenmişti...ve bunların anahtarı da "fetö+darbeci ulusalcılar+paracı çeteler"in elinde idi...tabiatıyla rektörlük de bunların elinde idi...bu karar bu çetelerin kalbine sıkılmış bir kurşundur...tebrik ve teşekkür...!
5
Cevapla
Hekim
Bir sürü eski vekil ve bürokrat bu vesile ile istihdam edilir, olmayan eğitim kalitesi de artık ne olur bilemem. Ama yapı işleri ve mali konular yönetimden ayrılmalı ve merkezi birime bağlanması uygun olabilirdi. Rektör de akademik konularla ve idari görevi yönetebilirdi.
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir