Medimagazin logo

YKS birincisi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni gezdi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sayısal puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan ve doktor olmak isteyen Mehmet Berke İşler, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni gezdi.
Kaynak: AA
YKS birincisi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni gezdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Denizli'de yaşayan Mehmet Berke İşler, bugün annesi Gülcan ve babası Prof. Dr. Ertuğrul İşler ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni ziyaret etti.

Mehmet Berke İşler, öğrenciler eşliğinde fakülteyi, poliklinikleri ve servisleri gezdi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen ile bir araya geldi.

Prof. Dr. Nuri Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yılki YKS birincisinin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni tercih ettiğini hatırlatarak, "Bugün Berke'yi ağırladık. Ona köklü tarihimizi, fakültede yapılanları anlattık, hastanenin imkanlarından bahsettik. Bazı hocalarımızla tanıştı, onlara sorular sordu, öğrencilerimizle bir araya geldi. Biz, kendisinin bizi tercih etmesini ümit ediyoruz." diye konuştu.

Tercih yapacak öğrencilerin kararlarını, ailelerinin, çevrelerinin çok fazla etkisinde kalmadan vermelerini tavsiye eden Aydın, "Bu, sadece bir okul, eğitim tercihi olmayacak. Bundan sonra öz geçmişlerinde taşıyacakları bir markayı da tercih etmiş olacaklar. Bu bağlamda rahat ve özgür şekilde tercihlerini gerçekleştirsinler." dedi.

Aydın, hekimliğin sadece bir meslek olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Hekimlik aslında bir sanat. Çok fazla özveri isteyen, insanın severek yapması gereken bir iş. Aslında her iş öyle ama hekimlik biraz daha farklı. İyi hekim olabilmek için öncelikle iyi insan olmak, iyi iletişim kurmak, sabırlı olmak, karşısındaki insanı anlamak lazım. Ona göre bir tedaviyi planlamak lazım. Doğru ve dürüst olmak lazım. Bütün bu nitelikleri kendilerinde toparlayabileceklerini düşünüyorsa öğrenciler, onları bekliyoruz ve hekim camiası içinde onları görmek isteriz. Ülkemizin böyle arkadaşlara ihtiyacı var."

 "TUS başarısında da Cerrahpaşa oldukça iyi bir noktada"

Prof. Dr. Sait Gönen de üniversite sınav sonuçları belli olduktan sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne yoğun ilgi olduğunu belirterek, ilk 100'e giren çok sayıda öğrencinin kendileriyle ve öğrencilerle görüştüğünü, hastaneyi gezdiğini anlattı.

Hekim olmak isteyen öğrencilerin seçeceği fakültelerde arayacağı özellikleri, "çok geniş bir akademik kadroya sahip olması", "entegre bir eğitim sistemine sahip olması", "çok sayıda vaka görme imkanına sahip olması" şeklinde sıraladıklarını aktaran Gönen, şu bilgileri verdi:

"Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde bunların üçünün de çok iyi olduğunu gururla söylüyoruz. Geçen yıl bizim İngilizce Tıp Fakültemize en son giren Türkiye 401'incisi, Türkçe Tıp Fakültemize en son giren Türkiye 1933'üncüsüydü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne günde 4 bin 700-5 bin arası hasta geliyor. Türkiye'nin her tarafından hasta geliyor. Cerrahpaşa bu hastaların hepsini tedavi etmekle yükümlü hisseden ülkenin en önemli sağlık kuruluşlarından bir tanesi. Burada okuyan öğrenciler çok sayıda vakayı görme imkanına sahipler. TUS başarısında da Cerrahpaşa oldukça iyi bir noktada. Cerrahpaşa'nın uluslararası ilişkileri çok iyi, yurt dışındaki en az 24 fakülteyle anlaşmamız var. Hocalarımızın çok ciddi yurt dışı ağı var. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ülkemizde tıp eğitimi veren en köklü kuruluşların başında geliyor."

 "Cerrahpaşa iyi bir donanım sunuyor"

Türkiye birincisi Mehmet Berke İşler ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin tarihi dokusu ve geçmişine işaret ederek, şunları söyledi:

"Ben de doğru ve iyi bir karar vermek için gidebileceğim üniversiteleri geziyorum, sorularıma yanıt arıyorum. Doğru bir karar vereceğimi düşünüyorum. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, iyi bir doktor olabilmek için tecrübesi ve birikimiyle iyi bir donanım sunuyor. Türkiye'de iyi bir doktor olarak görev yapmak ya da işe hakim bir doktor olarak yetişmek isteyenler için gerçekten biçilmiş kaftan olduğunu söyleyebilirim. Ben henüz kararımı vermedim. Tamamen kendi zihnimde, geleceğimi nasıl bir planla yürüyeceğine dair kendi muhakemelerim içinde yanıt bulacak bir soru."
Öğrencilere sadece ders çalışarak öğrencilik hayatı geçirmemelerini, sosyal yaşama katılmalarını tavsiye eden İşler, "Hayatınızı sadece sınava çalışarak heba etmeyin." dedi.

yks
cerrahpaşa tıp fakültesi
mehmet berke i̇şler
Yorum (24)
Kamil Ömür
Kendini yakma genç arkadaşım. İş garantisi ayağıyla hekim filan olma. Benden sana abi tavsiyesi gir Boğaziçi Bilgisayar mühendisliğine. Gelecek yapay zekada. Tıp doktorluğu klasik meslek. Gelişime açık değil. Hele hele ülkemizde tam bir hizmet sektörü. Kontenjanlar 15.000 e çıktı. Sürü içinde kaybolup gitme olasılığın var. Bu meslekte olsan olsan en fazla bir tıp fakültesinde profesör olursun. Türkiye derecesi yapan beyinlerin mesleği değil bu meslek. Ülkemiz için de kayıp. Çok aşırı zeki öğrencilerin mühendis olup ülkemiz adına katma değer üretecek patentli buluşlar yapması lazım. Doktor olursan ne şikayetin var teyze diyeceksin. Ülkenin ilerlemesine katkın sıfır olacak. Not : Çok uzun zamandır yorum yapmıyordum bu haberi görünce dayanamadım.
131
Cevapla
Uzm Dr
Sayın Dr. Kamil Bey içimden geçenlere tercuman olmuş. Gerçekten tıp fakültesini doktor olmayı çoook istiyerek tercih etmek lazım. Çok okuyacaksın, çalışacaksın, uykusuz geceler, kaçan özel günler, ailene ve özellikle çocuklarına ayıramadığın zamanlar... Bir de şimdi tüm bunlar yetmezmiş gibi (işini ne kadar iyi yapmaya çalışırsan çalış) sistem ve siyasilerin oy kaygıları nedeniyle şiddet olayları ve malpraktis davaları eklendi. Ülkenin en iyi beyinleri tıp okuyarak kendilerini harcamamalı. Ülkeye katma değer getirecek meslekler tercih etmeli. Doktor olup katma değer getiren çalışmalar yapılamaz mı? Tabiki yapılır ama mevcut sistemle bizim ülkemizde çooook zor. Maalesef çok az sayıdaki üniversitede öyle bir ekosistem var. Çoğunluğu sürekli her gelen hasta bakmaya zorlanan, ne çalışmaya ne de doğru düzgün öğrenci yetiştirmeye fırsat vermeyen, hasta memnuniyetinin birincil hedef olduğu tıp fakülteleri oluşturuyor. Tıp fakültelerinin tercih nedeni çalışma garantisi olmasından kaynaklanıyor. Yakın gelecekte doktor açığı kapandığında ne alınan maaş, ne verilen emek ne de çalışma ortamları cazip olacak. Malpraktis nedeniyle açılacak davalar daha da artacak. Bu kadar şikayet ediyorsun sen niye tercih ettin diyenlere: tıp fakültesine çok isteyerek 1997 yılında girdim. O zamanki koşullar böyle değildi, giderek kötüye gitti. İşimi her ne kadar çok sevsem de alternatif hangi mesleği yapabilirim diye düşünmüyor değilim. Özellikle artan şiddet olayları beni meslekten çok soğuttu :(
8
Cevapla
C76-1636
Sevgili Berke, hiç düşünme gir. ben cerrahpaşa 1976 mezunuyum.1970 te girdim. mutlu okuduk. şimdi bizim nesil bu yıl yaş sınırından emekli oluyor. cerrahpaşalı olmakla gurur duydum rektör bey bu yazıyı okursanız cerrahpaşa'nın sembolu 4 bina koruma altına alınmış ancak ortadaki saatli binayı ki planlarını ünlü alman cerrah nissen çizmiştir. kültür varlıkları tescilli olmayabilir ama anısal değeri var. burhanettin toker amfisini de koruyun lütfen. YKS birincisi cerrahpaşa mezunu bitirdiğinde çok iyi bir doktor olur, o zaman ne ince dallar çıkar...boğaziçini de bilen biriyim. boğaziçini 1.sınıftan terk edip (o zamanki adıyla Robert Kolej Yüksek Okulu /bugünkü güney kampüs, Cerrahpaşa 'ya girdim (Talia Hanım, Ekrem Kadri, Orhan Kuran, Nadir Hatemi, Osman Barlas, Tarık Minkari, Adnan Salepçi vb hocalar şimdi yok ama yeni canavar nesil var). hiç te pişman olmadım, güney kampüsun havası dışında. boğaziçi sosyal dallar için güzel bir üniversite. ileri mühendislik için tartışılır. O yıllarda 5 tıp vardı. istanbul:çapa-cerrahpaşa, ankara tıp hacettepe ve ege. bugün vakıflarla beraber 90 tıp var. hiç biri bu ilk beşin (ŞAMPİYONLAR LİGİ) yerine giremedi. tıp fakültesi için tarih ve kurumsallık gerekir. ikinci 5 var (UEFA): gazi,antalya, bursa,adana,kocaeli vb... BERKE CERRAHPASA'ya hiç düşünmeden gir eğer tıbbı seviyorsan.
16
Cevapla
Ali
Yaz tıpı kardeşim. Buraya yorum yazan hangi doktorun toplam geliri 10 binin altında. Yeni mezun dahil. Maaşların evrağını biz tutuyoruz. 30 alan da var 10 da ama ortalama 15 bin. Türkiye şartlarında Harika para
3
Cevapla
Uzm
Doktor milleti çocuğumu hayatta doktor yapmam der ancak iş ciddiye binince yine doktor yapar ve bir doktor olarak bunu da anlamam. Çevremdeki tüm yakınan doktorllar yine çocuklarını tıp fakültesine gönderdiler. Ancak bu derece yapan arkadaşlara acizane tavsiyem, bu saatten sonra bu meslek ne uzalır ne kısalır, tipik bir memur olursun. Yapay zeka, endüsyriyel otomasyon, robotik, mekatronik vb geleceğin mesleklerini tavsiye ederim. Dr Kamil Ömürün yorumlarına yürekten katılıyor ve iyi okumanı tavsiye ediyorum. Bizim milletin doktor, avukat, muhendis, ogretmen, polis ol gibi beşi geçmeyen ve klasik her zamanki laflarina aldanma ve bilinçli seçim yap. Kimsenin bilmediği spesifik alanlari arastirin derim. Sağlık problemin ve ingilizce problemin yoksa pilotlukta çok cazip ya da havacılıkla ilgili mühendisliklere yönelin. Son yillarda havacilik elektroniği vb revaçta. Endustri 4.0 muhendisligi gibi bolumler kuruluyor. Gelecek bunlarda arkadasim. Doktor, muhendis, avukat, ogretmen, polis klasik laflarina kulaklarini tika yeter. İllaki tip ise, tipta da yuksek teknoloji alanlari olusmaya basladi ve buralara yonel. Yani tipta da klasik adam olma. Sirf hasta bakarak cok yukselecegini dusunme. Yoksa halen polikliniklerde hasta muayene eden profesor olarak kalirsin. Bir nacizane tavsiyem de, direk insanlarla muhatap olmayacagin meslekler olsun. Rahmetli vehbi kocun bir sozunu unutmam: (sabancida olabilir) Ya kimsenin yapmadigi isi yap, ya da herkesin yaptigi isin en iyisini yap. Basarilar.
14
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir