Medimagazin logo

YÖK'te sağlıkta işbirliği için 'Afiliasyon Toplantısı' düzenlendi

Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlar ile devlet üniversiteleri arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla Yükseköğretim Kurulu'nda "Afiliasyon Toplantısı" düzenlendi
Kaynak: AA
YÖK'te sağlıkta işbirliği için 'Afiliasyon Toplantısı' düzenlendi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarına Ait Kurum ve Kuruluşlar ile Devlet Üniversitelerinin İlgili Birimlerinin Birlikte Kullanımı ile İşbirliği Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" taslağı hakkında görüş oluşturmak amacıyla YÖK'te "Afiliasyon Toplantısı" yapıldığını bildirdi.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu başkanlığında ilgili üniversitelerin rektörleri ve tıp fakültelerinin dekanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda kurumlar arası iş birliği konusu ele alındı.

Toplantı sonucunda, uygulamanın daha iyi hale getirilmesi ve yaşanan bazı aksaklıkların giderilmesi için ilgili üniversitelerin katılımıyla oluşturulan görüş ve önerilerin kısa süre içerisinde Sağlık Bakanlığına iletilmesine karar verildi.

sağlık bakanlığı
yükseköğretim kurulu
yekta saraç
Yorum (3)
Muammer Canik
Bu konunun mimarlarından birisi zaten İsmail Sefa Kapıcıoğlu dur. Hep Sağlık Bakanlığı hekimlerinin aleyhine olmuştur. Madem böyle bir toplantı yapılıyor Sağlık Bakanlığı na bağlı Eğitim görevlilerini de çağır onlarında görüşlerini alın. Ortak kullanım Tıp eğitimine hiç bir katkı sağlamamıştır. Çalışma barışını bozmuştur. Aynı yerde aynı işi yapan hekimler arasında parasal olarak büyük farklılıklar oluşmuştur.
7
Cevapla
davut
olay şu: şehir hastanelerini hasta çekmek için birer üniversiteye affiliye edecekler (yamayacaklar). o zaman vatandaş şehir hastanesine gelecek. orada çalışan doktorlara da " şu yamalı şu fakülteden yrd doç kadrosuna alırız, 5 yıllık doç'ları bizden prof olursun diye cazibe oluşturacaklar. şu ülkede alınması meşakkatli şeyleri kolay yoldan edinmenin hülle yollarını bulmada üstümüze yok. 15 yıllık dr vize kapısında bekler, bir yeşil pasaport olayı var. yeni adalet reform paketine 15 yıllık avukatlara yeşil paspaort koymuşlar. avrupa aptal sanki derseki artık suyu çıktı tüm yeşile vize. ne yapacaksınız. iyi olan bir şeyi kendi çıkarına sulandırmada ve lehinize çevirmede üstünüze yol
4
Cevapla
Murat celikten
Allahaşkına şu memleket için sağlık alanında en büyük 2. Reformu yapın ve Afiliasyonu komple kaldırın. Kendi kendinize çalıp oynuyorsunuz adamınıza kadro veriyorsunuz çalışma barışını bozuyorsunuz. Eğitim hastanelerinde çalışan uzman hekimlerin neredeyse % 90’ı bundan rahatsız. Kendi binası olmayan üniversite mi olur? Sağlık Bilimleri üniversiteleri tamamen ölü doğmuştur. Eş dosta kadro vermekten başka hiç bir şeye yaramamıştır. Hastalara zerre kadar katkısı olmamıştır. Zaten eğitim hastanesi olan binalara SBÜ leri afiliye edip kurum içi çalışma barışını bozdunuz. Buralar zaten asistan yetiştiriyordu. Noldu SBÜ olunca? SBÜ kadrosu var diye iki katı asistan mı verildi? Yooo Hastalar bu hastanelerdeki çalışma barışının bozulmasından nasiplendiler. Torpilli yard doç hasta başına 10 alacak Torpilsiz uzman hasta başına 6 alacak SGK da buna alet olacak torpilli yard doç muayenesine fazla para ödeyecek. SBÜ lerde şakır şakır bilimsel yayın mı yapılıyor? Yoo Klasik yayınlar... doçent olabilmek adına laf olsun yayın olsun diye hiç bir yaraya derman olamayan indeks değeri olmayan yayınlar. Bana bir tek faydasını söyleyin şu SBÜ lerin. Ya bu SBÜ lere bina verip ayırın ya da kaldırın şu afiliasyonu. Artık Eğitim hastaneleri allak bullak olmuştur. Buna bir el atın, ama afiliasyon gibi kendimize nasıl pay çıkartırız tarzında işgüzarlıklar yaparak yapmayın.
14
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir