Medimagazin logo

Ziya Özel'in kanser ilacı internetten kapış kapış

Zakkumlu tedavi 25 yıl sonra bile Türk halkının umudu! Patenti ABD tarafından alınan ancak 4 aşamalı testten henüz ilkini geçen ilaç, el altından satılıyor
Kaynak: TÜRKİYE
Ziya Özel'in kanser ilacı internetten kapış kapış
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bundan 25 yıl önce 'kanserin çaresini buldum' dediği için 'şarlatan' ilan edilen Dr. Ziya Özel'in zakkumdan elde ettiği 'Anvirzel' isimli ilaç, internet üzerinden Honduras'tan sipariş edilip usulsüz olarak Türkiye'ye getiriliyor. 4 aşamalı 'faz' testlerinden sadece ilk aşamayı geçen ilacı, Türkiye'de bir çok kişi internet üzerinden 1500-2000 dolara alabiliyor. İrlanda'da da özel olarak üretilip satın alınan, ancak tam olarak onay alamadığı için güvenli olup olmadığı belli olmayan ilaç sebebiyle, bir çok hasta farkında olmadan kobay olarak kullanılıyor.

 

Şu an Faz-2 testleri için bekleyen, ismi bile Türkçe olan Anvirzel (An=Anti, Vir=virüs, Zel=Özel'in zel'i) isimli ilaç, Dr. Ziya Özel'e o yıllarda Türkiye'de destek verilmediği için 1996'da Amerika'da tescil ettirildi. Ancak ilacın formülü dışarı sızınca Honduras'ta bir klinikte de üretimine ve satışına başlandı. ABD'den verilen patentle üretim yaptığı iddia edilen bir kliniğe ait ofisin İstanbul'da olduğu iddia ediliyor. Türkiye'de bulunan kanser hastaları, tetkiklerini firmaya gönderip ilaçları 1500-2000 dolar arasında bir fiyatla Honduras'tan getirtebiliyorlar. İnternetten ilaç hakkında bilgi almak istediğinizde, çok sayıda kullanıcı yaptığı yorumlarda, ilacı İstanbul'daki bir irtibat bürosu kanalıyla Honduras'tan getirttiğini belirtiyor. Anvirzel, Faz-2 ve diğer aşamaların tamamlanıp FDA onay verdiğinde ise Türkiye'ye ve bütün dünyaya ABD'den tedarik edilecek. Bir başka deyişle, Dr. Özel'in “Bunun patenti bize ait olursa, Türkiye'nin dış borcu diye birşey kalmaz” dediği ilacı, yurt dışından ithal etmeye başlayacağız. Dr. Ziya Özel, 1988 yılında 'zakkumdan elde ettiğim ilaç kansere iyi geliyor” dediğinde, başta 'ilaç lobisi' olmak üzere bir çok yetkili karşı çıkmıştı. Hâtta bir vatandaşımız, kaynatıp içtiği zakkum yapraklarından hayatını kaybedince ismi 'zakkumcu doktor'a çıkan Ziya Özel, bir anda?'istenmeyen doktor' oldu. En sonunda ABD'den davet alan Dr. Ziya Özel, Pharmaceutical Ventures Thrust isimli bir firmayla anlaşma imzaladı. Firma doktorumuz için, Ozelle Pharmaceuticals isminde bir şirket kurdu ve 400'de 1 hissesini Dr. Özel'e vermek kaydıyla Anvirzel'in patentini aldı.?İlacın Faz-1 safhasında, hastalar üzerinde olumlu etki yaptığı ve kanser hücrelerini öldürdüğü saptanınca, daha çok hasta üzerinde denenmesi için Faz-2'ye start verilmişti.  Türkiye'de büyük tepki ile karşılaşınca 1992'de ABD'den zakkumdan elde edilen “Oleander” maddesinin bağışıklık sistemini güçlendiren etkisi üzerine patent alan Dr. Özel şöyle konuşmuştu: “Benim yaptığım zakkum ekstresi, kanser ilacı değil. Bu, vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren bir sistem. Sadece iyilik yapmak istiyordum, mücadelem buydu. Neredeyse vatan haini ilan edildim.”

 



Dr. Ziya Özel kimdir?
İçel'in Kürkçü köyünde 1927 yılında dünyaya gelen Dr. Ziya Özel, 1946'da girdiği askeri tıbbiyeden 1952'de mezun oldu. Askeri doktor olarak 5 yıl hizmet veren Dr. Özel, 1962'de ordudan istifa edip Muğla Devlet Hastanesi'nde göreve başladı. Başhekimliğini de yaptığı hastanede, halk arasında azgın yara denen deri kanserlerinde yaraya zakkum yaprağının konduğunu görünce, 1966'da zakkum üzerinde çalışmaya başladı.

ziya
ozelin
kanser
ilaci
internetten
kapis
kapis
Yorum (25)
drhuso
Valla adamı yediler türkiyede(her iyi şeyde olduğu gibi) Anneannem pankreas ca idi inoperabl. 1988 yılında tıp 3 de idim ve bu adamın tedavisi kullandık. 2 yıl yaşadı. yaşam kalitesi arttı. ancak malesef o zamanki ilaç tröstleri adamı harcadılar.
45
Cevapla
Halil Emre Öumcu
Biz Ziya Özel'i yakınen tanırız, kendisi hakiki bir Muğla'lı gibiydi, ameliyat edilemeyecek, terminal dönemdeki 60 küsur, belki 70 yaşındaki bir pankreas kanseri hatasını 2 sene yaşatabilmek mühimdir... Aynı durumda bir yumurtalık kanseri hastası olup, kemoterapi bile uygulanamayan annemi ben 9 günde kaybettim... Belki onun kanserine de tesir ederdi, belki şimdi bile yaşıyor olabilirdi(vefatı 27 Ocak 2017)... Kanseri her şekilde ortadan kaldıracak o mucizevi ilacı bulana kadar bu ekstre bir mucize olarak kabul edilmelidir... Lakin biz bu makule kıymetlerimizi harcamakta pek mahiriz, pek!...
76
Cevapla
Ramil
Bu ilac beyin tümörlerini tedavi ediyormu? Ediyosa almak isterim.
7
Cevapla
DÜRÜST VATANDAŞ
BEN BU DOKTORA 1986 YILINDA KANSER HASTASI OLAN AĞABEYİMİ BİR ARKADAŞIMIN TAVSİYESİYLE GÖTÜRDÜM. YERİ ESENTEPE'DE İDİ. O ZAMAN İSMİ DUYULMAMIŞTI. İYİ, SAKİN BİRİYDİ, AĞABEYİMİ MUAYENE ETTİ, HEM DE CİHAZ FALAN KULLANMADAN TEST BİLE YAPMADAN MUAYENE ETMİŞTİ. BU BENİM HASTAM AMA KARACİĞERE ATLAMIŞ HASTALIK İLERLEMİŞ DEDİ. VERECEĞİM İLACI DAHA DOĞRUSU İĞNEYİ KULLANIN ATEŞİ YÜKSELİRSE İYİLEŞME UMUDU VAR DEMİŞTİ. AMA AĞABEYİMİN HASTALIĞI ÇOK İLERİ SAFHADA İDİ, TAKDİR-İ VADE O KADARMIŞ, KURTULMADI. NİTEKİM GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE KANSER HASTASI BİR DOKTORUN ATEŞİNİ YÜKSELTEREK KANSERİ YENDİĞİ HABERİNİ OKUDUM. BU DOKTOR HAKLIYDI AMA MAALESEF TÜRKİYE ONA SAHİP ÇIKMADI. BİZ GİTTİĞİMİZDE İSMİ FALAN DUYULMAMIŞTI VE BİZDEN ÖYLE ÇOK DA BİR PARA ALMAMIŞTI, MUAYENESİ UCUZDU, PARADA PULDA GÖZÜ DE YOKTU, İNSANLIK İÇİN ÇALIŞIYORDU AMA MAALESEF BU DEĞERLİ DOKTORA ÇOK EZİYET ETTİLER. TABİPLER ODASI BAŞKANI İLE DOKTORUN AVUKATI BURHAN APAYDIN'IN TELEVİZYONDA TARTIŞMALARI OLMUŞTU, AMA HEYHAT BU DOKTORUN KIYMETİ BİLİNMEDİ.
35
Cevapla
Melih
marmaris teki evinde ziyaret ettim. evde 35 yaslarinda bir arkadas vardi. kapiyi o acti. meger olumden dondurdugu bir hastasiymis. cok kibar karsiladi ziya bey.rahmet olsun. bana şunu soyledi. bu kanser ilaci degil. bagisiklik guclendirici dedi. biz ailecek bunu yillardir kullaniyoruz ve grip bile..
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir