Medimagazin logo

İngiltere'de acil krizi! Hastalar 12 saat sıra beklemek zorunda kalıyor

İngiltere'de acil servis bekleme süreleri kritik seviyelere ulaştı. Hastaların çoğunluğu ülkenin en yoğun hastanelerinde 12 saate varan gecikmelerle karşı karşıyayken bu durum zaten zor durumda olan sağlık sistemini daha da kötüleştiriyor. Sadece Şubat ayında yaklaşık 150.000 hasta kalabalık acil servis ünitelerinde uzun süre beklemek zorunda kaldı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İngiltere'de acil krizi! Hastalar 12 saat sıra beklemek zorunda kalıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - İngiltere'de yakın zamanda yapılan bir araştırma, bekleme sürelerinin geçen yıl haftada 250'den fazla ölüme neden olmuş olabileceğini ortaya koyuyor.

Hastalar tedavi için beklerken kendilerini genellikle aşırı kalabalık odalarda, koridorlarda ya da arabaların üzerinde buluyor. 

Daily Mail'e göre, Kraliyet Acil Tıp Koleji Başkanı Dr. Adrian Boyle, bu krizi çözmek için acilen harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Personel eksikliği durumu daha da zora sokuyor

Uzmanlar, personel eksikliği ve benzeri görülmemiş talebin zorlukları daha da kötüleştirdiğini söylüyor. Yatak blokajı ve grevler sorunu daha da derinleştirerek NHS'yi kaynak kısıtlamalarıyla boğuşmak zorunda bıraktı.

Acil servislerde bekleyen hastalar hayatını kaybediyor

NHS İngiltere'nin Şubat ayı verileri, bazı tröstlerin hastaların dörtte birinden fazlası için 12 saati aşan bekleme süreleri bildirmesiyle korkunç bir tablo çiziyor. 

Lancashire, Cornwall ve Kent'teki hastaneler, %20'yi aşan bekleme süresi oranlarıyla en çok etkilenenler arasında yer alıyor.

Kraliyet Acil Tıp Koleji'nin tahminlerine göre, acil serviste 8 ila 12 saat geçiren her 72 hasta için bir fazla ölüm meydana geliyor.

İngiltere'de geçtiğimiz yıl  440,000'den fazla acil hastası tedavi için 12 saat beklemek zorunda kaldı.

Bu vakalar göz önünde bulundurulduğunda, geçtiğimiz yıl acilde 12 saat veya daha uzun süre bekletilen hastaların gerçek sayısının 1,6 milyona yakın olabileceği görülüyor.

Rakamlara ilişkin konuşan Dr. Boyle şunları söylüyor:

 'Hastaneye kabul edilmenin insanları iyileştirmek yerine daha da kötüleştireceği bir durumdayız.'

ingiltere
nhs
hastane
acil servis
acil servis bekleme sureleri
Yorum (1)
VAKKAS ÖZMERCAN
i̇lk uçakla türkiyeye gelsinler acilde işini 5 dakikada halledip geri dönsünler. çok bekletmekte yanlış hemen işini görmekte
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir