Medimagazin logo

Çin’in yeni Kovid-19 aşısı, ikinci ülkeden de acil kullanım onayı aldı

Malezya'nın Çin'in geliştirdiği CanSino aşısına onay vermesi ile CanSino, ikinci bir ülkeden acil kullanım onayı almış oldu.
Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Çin’in yeni Kovid-19 aşısı, ikinci ülkeden de acil kullanım onayı aldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Malezya Sağlık Bakanlığı Genel Direktörü Nur Hişam bugün yatığı açıklamada, Malezya İlaç Kontrol Yasa Uygulama Grubu toplantısında Çin’in geliştirdiği CanSino aşısı ve Johnson & Johnson aşısı dahil olmak üzere iki tek doz Kovid-19 aşısının şartlı olarak kaydı ve kullanımına onay verildiğini duyurdu.

Hisham ayrıca Malezya makamlarının, aşıların etkinlik ve risk açısından karşılaştırıldığında avantajların dezavantajları aşmasının güvence altına alınması amacıyla, en son verilere dayanarak koşullu kullanıma onay verilen bu aşıların kalitesi, güvenliği ve etkinliğini test edip değerlendireceğini kaydetti.

Kısa bir süre önce de Arjantin Sağlık Bakanlığı CanSinoBIO aşısı için acil kullanım onayı vermişti. İzne ilişkin belgeyi imzalayan Arjantin Sağlık Bakanı Carla Vizzotti sosyal medyadan paylaştığı mesajında, “Bu, Arjantin için çok iyi bir haber, ulusal aşılama planımız için çok faydalı olacak” diye konuşmuştu. Arjantin, CanSinoBIO’nun geliştirdiği aşının yanı sıra diğer Çinli şirket Sinopharm’ın ürettiği aşı için de hükümet onayı vermişti.

çin
kovid-19
acil kullanım onayı
cansino
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir