Medimagazin logo

Fatih Altaylı: Hastaneler gırtlağa kadar dolu, sokaklarda öleceksiniz

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin okuyucularını tedbir alması için uyardı. Altaylı, "Kendinize acımıyorsanız, sağlık personeline acıyın. Hastaneler gırtlağa kadar dolu. Devleti, şehri, özeli kalmamış. Her yer fule yaklaşmış. Yakında sokaklarda öleceksiniz." görüşünü savundu.
Kaynak: Cumhuriyet
Fatih Altaylı: Hastaneler gırtlağa kadar dolu, sokaklarda öleceksiniz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Altaylı yazısında, "Covid-19 patladı diyorum. Herkes inanıyor, kimse takmıyor. Günde 40 binden fazla vaka var diyorum. Herkes inanıyor, kimse takmıyor. Bakan Koca sayıları benim gibi vermiyor ama adam neredeyse ağlayacak 'Dikkatli olun' diye.Ona da herkes inanıyor, kimse takmıyor.Aşının gelmesine daha çok var.  Türkiye sipariş verdi mi, sıraya girdi mi bilmiyorum ama her şey doğru yapılmış olsa bile ilkbahardan önce aşı maşı olamayacaksınız diyorum. Herkes inanıyor, kimse takmıyor." düşüncesini dile getirdi. 

"YAKINDA SOKAKLARDA ÖLECEKSİNİZ"

Altaylı, "Tam aksine müthiş bir keyifle 'Aşıyı Türk buldu' diye seviniyoruz milletçe. Dün Formula 1 için İstanbul Parka’a gidebilmek için PCR testi yaptırmaya gittim. Kendinize acımıyorsanız, sağlık personeline acıyın. Hastaneler gırtlağa kadar dolu. Devleti, şehiri, özeli kalmamış. Her yer fule yaklaşmış. Yakında sokaklarda öleceksiniz. Belli ki hükümet 'Ekonomi' diye tedbir almamakta ısrarlı. Ama en azından siz tedbirli olun." uyarısını yaptı. 

Altaylı, "İşiniz yoksa çıkmayın evden, mesafe kurallarına uymayan lokantalarda, kafelerde oturmayın, yemek yemeyin. Maskeniz ağızınızı burnunuzu kapasın.Cebinizde bir küçük kolonya bulundurun. 'Bu şartlarda futbol oynanmaz' demekten dilimde tüy bitti. Bakın milli maçta 45 dakika sahada kalan Vida’da corona çıktı. Sahadaki 22 kişi şu anda risk altında. Şaka değil. Lütfen." ifadesini kullandı. 

covid-19
fatih altayli
Yorum (3)
dr
Maske takmayan hasta refakatçısı , servis hemşiremiz tarafından uyarıldığında "SEN KİM OLUYORSUN ? BANA KARIŞAMAZSIN" diye bağırıyor. Bu tipleri napıcaz ? Biz sağlıkçıları en çok yoranların başında bu yaratıklar geliyor. Bunlara özel toplama kampları yapılması lazım. Akıllanıncaya kadar izolasyon için.
75
Cevapla
Hakan
Hasta yakınlarından önce meslektaşların ve sağlık çalışanları tamamen maskeyi takmalılar. Kaç defa şahidim kovid yoğun bakım ve diğer yoğun bakımlara maskesiz girip orada maskesiz çalışanlara. Televizyonlarda maske takın diyen proflar önce takmalı maskelerini. Bir de bu vaka ve ölüm sayılarının gerçekliği konusunda çeşitli açıklamaların üzerine gidilse. Bizim insanımızın çoğu sayılar gülünç olduğu için Türkiyede her şey yolunda sanıyorlar. Çoğu insan bu yüzden dikkat etmiyor maske takmaya. İşin içinde olanlar açıklasın gerçek rakamları Ttb ve Teb gibi organlar ne işe yarıyor bunları açıklamayacaksa.
4
Cevapla
dr
Hakan(eczacı), meslektaşların derken, benim yazıya mı atıfta bulunuyorsun, doktorları mı kastediyorsun ? Ben maske takmayan doktor görmedim görev başında. Doktorlara laf atacağına, sokağa çıkıp bak etrafına...
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir