Medimagazin logo

Fransa'da zorunlu Kovid-19 aşısını yaptırmayan 3 bin sağlık çalışanı görevden uzaklaştırıldı

Fransa'da bazı meslek gruplarına yönelik zorunlu aşı uygulamasının yürürlüğe girmesiyle aşı olmayan yaklaşık 3 bin sağlık çalışanı işten uzaklaştırıldı.
Kaynak: İHA
Fransa'da zorunlu Kovid-19 aşısını yaptırmayan 3 bin sağlık çalışanı görevden uzaklaştırıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Fransa'da çarşamba günü yürürlüğe giren kural kapsamında korona virüs aşısı yaptırmayan sağlık personelinin çalışmasına izin verilmiyor. Ülkede yaklaşık 3 bin sağlık çalışanı, Covid-19'a karşı aşılanmadığı için işten uzaklaştırıldı.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran yaptığı açıklamada, işten uzaklaştırma işleminin çoğunun geçici olduğunu ifade ederek, "Çoğu, zorunlu aşılamanın bir gerçek olduğunu gördükten sonra aşı olmaya karar verdi" dedi. Veran, işten uzaklaştırılanların bir kısmının destek hizmetlerinde çalıştığını, beyaz önlüklüklerin sayısının az olduğunu vurguladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Temmuz ayında hastanelerdeki personele, bakımevlerinde çalışanlara ve itfaiyeye 15 Eylül'e kadar en az bir doz aşı yaptırma zorunluluğu getirilmesine karar vermişti. Ülkede ayrıca kafelere, restoranlara ve diğer halka açık yerlere girebilmek için Covid aşı kartı veya negatif test sonucunun gösterilmesi zorunlu kılınırken, ayrımcılığa uğradığını iddia eden on binlerce kişi Ağustos ayı başında her hafta sonu protesto gerçekleştirmişti.

fransa
sağlık çalışanları
aşı zorunluluğu
işten uzaklaştırma
Yorum (4)
uzman
Bu salgın boyunca duyduğum en saçma karar. “Sadece Sağlık çalışanlarına aşı zorunluluğu “aklım almıyor. Aynı Fransa, futbol maçlarını 30-50 bin seyircili stadlarda saatlerce alt alta üst üste seyrettiriyor ama o seyircilere aşı zorunlu değil mesela. Toplu taşımaları kullananlara aşı zorunlu değil. Ama sağlıkçıya zorunlu. Bilimsel dayanağı sıfır trajikomik bir karar. Zorunlu olmasını, yasa çıkarılmasını destekliyorum kesinlikle ama herkese zorunlu olacak, yoksa amacına ulaşmaz. Fransa sağlık bakanı sağlıkçı mı bilmiyorum, sağlıkçıysa ve bu kararı almışsa ona bilimsel dayanağının ne olduğunu sormak lazım
4
Cevapla
Hasan Akdemir
Hani olmayacağını bilsek de bir ümit ; aşı karşıtlarıyla aşı yanlıları bir sempozyum düzenlese ve ellerindeki veri-delil ne varsa ortaya döküp insanların kafalarındaki sorulara yanıt verseler.
10
Cevapla
yavuz
Güzel karar, içimizdeki pcr' ın ne olduğunu, denatürasyonu ,zincir reaksiyonu bilmeyip aşılarda mRna var zararlı diyen , DNA aşısı isteyen ve hala ölmemiş sözde sağlıkçıları dinazorları ikna edemezsek , bizde de uygulanmalı. Fransa sağlık bakanı tabii ki sağlıkçı bu arada ama senin sağlıkçı olmadığın belli..
9
Cevapla
bir vatandaş
Fransa'da pandemi bitmiştir artık.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir