Medimagazin logo

Gözler kabine toplantısında: COVID-19 ile mücadelede normalleşme adımları açıklanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "1 Mart'tan itibaren kriterleri karşılayan illerimizde beklentileri karşılayan adımlar atılacaktır" açıklamasının ardından gözler kabineden çıkacak kararlara çevrildi
Kaynak: BBC Türkçe
Gözler kabine toplantısında: COVID-19 ile mücadelede normalleşme adımları açıklanacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

15.00'te başlayacak toplantının kabinenin en önemli gündem maddesi koronavirüsle mücadele ve 'yerinde karar' dönemi olacak.

Toplantıda, Sağlık Bakanlığının paylaştığı "İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası" toplantıda masaya yatırılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da salgının seyrine ilişkin sunum yapacak.

Bilim Kurulu'nun da tavsiyeleri doğrultusunda, "düşük", "orta", "yüksek" ve "çok yüksek" şeklinde dört kategoriye ayrılan illerde, kaldırılacak kısıtlamalar ya da uygulanacak ek tedbirler değerlendirilecek.

Yüz yüze eğitim, kafe ve restoranlar

Köy okullarında 15 Şubat'ta başlayan yüze yüze eğitimin 8. ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarında 1 Mart itibariyle başlanacağı duyurulmuştu.

Yüz yüze eğitimle ilgili, yerinde karar uygulamasına bağlı olarak il bazlı kararların açıklanması bekleniyor.

"Düşük riskli" olan illerde, sosyal mesafe, maske, mesafe, sınırlı kapasite ve HES kodu gibi belli kurallar çerçevesinde kafe, restoran ve lokantaların açılmasına yönelik bir kararın alınması öngörülüyor.

koronavirus
yuze yuze egitim
hes kodu
kabine
normallesme adimlari
Yorum (1)
Fatih Yılmaz
2021 yılı sağlıkçılar yılı ise istifa yasağının kaldırılmasını istiyoruz, bırakın artık kanunsuz bekleyişlere bir son verilsin. Sizden memur olarak ek bir şey istemiyoruz sadece en doğal hakkımızı istiyoruz.
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir