Medimagazin logo

Hafta sonu yasakları kalkacak, saat sınırı uygulaması getirilecek

Uzun bir süredir sadece paket servisle hizmet verebilen yeme-içme yerleri açılacak, hafta sonu yasakları kalkacak. Fakat saat sınırı uygulanacak
Kaynak: Türkiye Gazetesi - Yücel Kayaoğlu
Hafta sonu yasakları kalkacak, saat sınırı uygulaması getirilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan ve İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği genelgeye göre uygulanacak tedbirler kapsamında restoran, lokanta ve kafeler gibi yeme ­içme yerleri sadece paket servis veya gel­-al şekilde hizmet veriyor.

Tedbirler kapsamında yaklaşık üç aydır kapalı olan kafe ve restoran sahipleri sık sık sektörün zor durumda olduğunu dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı da vaka sayılarının azaldığı illerde tedbirlerin gevşetilerek kafe ve restoranların açılabileceği bir formül üzerinde çalışıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın duyurduğu salgın yönetiminde, ‘Yerinde Karar’ dönemi ile birlikte her il veya ilçe kendi kısıtlamasını kaldırabilecek veya yeni kısıtlamaları uygulamaya koyabilecek.

1 MART'TA YENİ UYGULAMALAR BAŞLIYOR

1 Mart’tan itibaren bu kriterlere uyan illerde yasaklar gevşetilecek. Bu kararların alınmasında, o ildeki 100 bin nüfusa düşen vaka sayısının yanı sıra, hastane kapasitesi, yoğun bakım yatak sayısı gibi kriterlere bakılacak.

45 DAKİKA ŞARTI

Kriterlere uyan illerde kafe ve lokantalar belli şartlarda açılacak. Lokantaların kapalı bölümlerinde yüzde 30, açık alanlarında yüzde 50 kapasite ile müşteri kabul edilecek. Kapalı alanlarda oturmaya süre sınırı getirilecek.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, bu sürenin 45 dakika veya bir saati aşmayacağı ifade ediliyor.

Uzmanlar süreyi daraltarak, virüsün bulaştırma ihtimalinin de düşürüleceğini dile getiriyor.

cumhurbaskanligi kabinesi
genelge
restoran
lokanta
kafe
paket servis
Yorum (5)
Fatih Yılmaz
Sokağa çıkma yasakları kaldırılıyor ise sağlıkçıların istifa yasağı da kaldırılması gerekir.
78
Cevapla
Mağdur
Arkadaşlar burdan yazmak sonuç getirmez. Cimer e yazmak gerek. Istıfa hakkı 5 aydır gasp edilmiş durumda.
7
Cevapla
Emekli
Allah akıl fikir versin. Açın bakalım bir ay sonra ipin ucunu tutabilecek misiniz. Sağlık çalışanlarına Allah yardım etsin. Yazacak çok şey var ama boşver diye kendimi teselli ediyorum.
7
Cevapla
Murat
İstifa hakkımız hala yasak sayın medimagazin editörleri lütfen bu konuyu gündeme taşıyın.Hem hakkını ödeme hem de köle gibi çalıştır ne ala..İSTİFA ETMEK İSTİYORUZ!!!
22
Cevapla
ismail yetenek
Hafta sonları yarım günde olsa fitness salonları açılsın.yata yata morbid obeze döncez..
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir