Medimagazin logo

Kovid-19 haritasında mavi kategorideki illerin sayısı artıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Tokat'ın ikinci doz aşılamada mavi iller arasına girdiğini duyurdu. Koca, salgın karşısında umutsuzluğa kapılmaması gerektiğinin de mesajını verdi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Kovid-19 haritasında mavi kategorideki illerin sayısı artıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Sağlık Bakanı, günlük Kovid-19 haritasındaki illerin iki doz aşılama oranlarını paylaştı. Buna göre Tokat'ın yüzde 75 aşılama oranını geçerken, Van'ın ise yüzde 65 oranına ulaştığını şu sözlerle duyurdu.

"Tokat'ta ikinci doz aşı oranı yüzde 75’in üzerine çıktı. Tokat, Mavi kategorisinde. Bu oranı yükseltmeye devam etmeli, zamanı gelen aşılarımızı hiç aksatmadan yaptırmalıyız. Geç kalmak, risk almaktır."

Van'da ise iki doz aşılama oranı yüzde 65'in üzerine çıktı. Van, Kovid-19 risk haritasında sarı kategorideki iller arasında yerini aldı.

 

 

Öte yandan  Sağlık Bakanı, salgın karşısında umudun kaybedilmemesi ve Kovid-19'a karşı aşılamaya devam edilmesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti.

"Umutsuzluk da aşısız olmak gibi riskli! Eğer umutsuz olursak, yapmamız gerekenleri yapma gücünü ve isteğini kendimizde bulamayız. Hem salgına karşı hem salgın ortamında süren hayatımızda! Yaygın aşılamayla şartlar değişecek. Dünya bu çıkış yoluna odaklanmış durumda. İyi akşamlar."

kovid-19 haritası
mavi kategori
tokat
van
sağlık bakanı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir