Medimagazin logo

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Eylül ayında vaka sayıları artış gösterecek

Televizyon programına konuk olan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, vaka sayılarında yaşanacak artışa yönelik konuştu. Ceyhan, okulların açılmasıyla vaka sayılarının artacağına vurgu yaptı.
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Eylül ayında vaka sayıları artış gösterecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Haber Global’e konuk olan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan vaka sayısında artış yaşanacağına vurgu yaptı. Şu an yaşanan düşüşün Eylül ayında okulların açıldığı dönemde artış göstereceğini ifade eden Mehmet Ceyhan, ülkeye tatile gelen Rusların daha tedbirli alınmış olması gerektiğini, Rusların beraberinde getirdiği varyantın yayılım hızını büyük oranda arttıracağına da vurgu yaptı.

"Aşılamada yüzde 80' ulaşılamadan rahat edilemez"

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan salgınla mücadelede nüfusun yüzde 80’inin aşılanmış olması gerektiğini, bu hedefe ulaşılmadan kısıtlamaların kaldırılmasının doğru olmadığını ve bu orana ulaşmadan rahat etmenin mümkün olmadığını vurguladı.

Biontech’in kurucu ortakları olan Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin ihtiyaç halinde 100 gün içinde yeni bir aşının elde edilmesini sağlarız sözlerini yöneltilmesi üzerine Ceyhan, “Bu kişiler tarafından yapılan açıklamaları dikkat almıyorum, bu insanlar pazar arayışında insanlar. Böyle konularda yayınlanmış çalışmalara bakılması gerekiyor, kişilerin açıklamalarına değil.” Sözlerini kullandı.

prof. dr. mehmet ceyhan
eylül
aşılama
vaka sayısı
Yorum (1)
ali yusuf
yine aynı senaryo. yazın tatile gidin eylülden mayısa kadar karantina
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir