Medimagazin logo

Türk profesörün COVID-19 aşısı İngiltere'de resmi olarak onaylandı

İngiltere'de corona virüse karşı geliştirilen ve yüzde 95 etkinlik gösteren Pfizer/BioNTech aşısının kullanımını resmi olarak onaylandı
Kaynak: DHA
Türk profesörün COVID-19 aşısı İngiltere'de resmi olarak onaylandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İngiltere hükümeti, Pfizer/BioNTech ortak çalışmasıyla yapılan koronavirüs aşısının kullanımını onayladı.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını devam ederken salgını bitirecek aşılardan da art arda iyi haberler gelmeye devam ediyor. İngiltere, koronavirüse karşı geliştirilen ve yüzde 95 etkinlik gösteren Pfizer/BioNTech aşısının kullanımını resmi olarak onayladı.İngiltere, COVID-19'a karşı bir aşı ruhsatını alan ilk batı ülkesi oldu. Pfizer/BioNTech aşısının en çok risk altında olanlara yapılmaya başlanacak olmasıyla kitlesel aşılamanın önünü açtı. Aşı, ABD ve Avrupa'nın kararları öncesinde İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA) tarafından acil kullanım için onaylandı.

1 OCAK'TA BAŞLIYOR

MHRA'ya, Brexit'ten sonra İngiltere'de ilaçların ruhsatlandırılmasından tamamen sorumlu olacağı 1 Ocak'tan önce özel düzenlemeler uyarınca hükümet tarafından aşıyı onaylama yetkisi verildi. Şirket, aşının ilk dozlarının önümüzdeki günlerde ulaşacağını söyledi. İngiltere, son aşamada yüzde 95 etkinliğe sahip olduğu ifade edilen aşıdan 40 milyon doz aşı satın almıştı. Aşılama için öncelik grubunun, aşı merkezine gelemeyebilecek olan bakım evi sakinleri ve onlarla ilgilenen personelin olduğu daha sonra ise 80 yaş üstü ve NHS personelinin olacağı ifade edildi.

asi
ingiltere
covid-19
pfizer/biontechprof. dr. ugur sahin
Yorum (4)
Ozan
Ya bu nasıl bir ezikliktir tahayyül edemiyorum. Şu aşağılık kompleksinden sıyrılın artık. Bu başarı tamamen Alman eğitim ve sağlık sisteminin başarısıdır. Başkalarının başarısı üzerinden itibar hırsızlığı yapmayın.
15
Cevapla
ömer hayyam
ırkçı bir başlık : Türk profesörün COVID-19 aşısı İngiltere'de resmi olarak onaylandı işte bu yüzden bizler fakiriz ve geriyiz...
6
Cevapla
surg
İnsanlığa katkı sunmak ve "bilim" adına olumlu işler yapmak isteyen genç insanların tek hedefi yurtdışı! Çünkü yukarıda belirttiğim olumlu bakış açısı, Türkiye'de "bastırılması ve kontrol altında tutulması" gereken bir enerji olarak tescil edildi yıllar içinde. Sorun büyük, çok büyük.
0
Cevapla
ekmel burak
haberin başlığının eleştirilmesini anlayamıyorum. Almanyada, bu ülkenin toprakları ile bağı bulunan, bu topraklardan insanlarla aynı ismi paylaşan bir hekim aşı bulmuş. Bunu vurgulayarak haber yapılması kadar doğal birşey görmüyorum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir