Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul etmiş sayılmaktasınız.
Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Devlet Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi doktor ve çalışanlarının ‘Yav He He Mamoş Üniversitede’ tiyatro oyunu ikinci kez sahneledi.
Sıradan edebiyat okurunun yanı sıra tıp ve sağlık alanında eğitim gören bu alanda görev yapan ve alanın öyküsünü içeriden birinden dinlemek isteyenler için ‘Tıptan Öte’ yayımlandı
Doktorluk mesleğinin yanı sıra müzikle de ilgilenen Okan Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar ile kanseri yenmiş hastalarının oluşturduğu "Yaşam Korosu", 3 Nisan'da konser verecek.
Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde çalışan doktor Çağdaş Can, yaklaşık 5 yıldır görev yaptığı servise gelen vakalardan esinlenerek bilim kurgu romanı yazdı.
Samsun’da akılcı ilaç kullanımında farkındalık oluşturmak için, senaryosu bir doktor tarafından yazılan ve sağlık çalışanlarının rol aldığı “Tabiplerde İlaç Yoktur Yarama” isimli tiyatro ilk kez sahnelendi.
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Göz Kliniği'nde görevli Dr. İbrahim Ethem Ay, hasta ve hasta yakınlarının ilginç yaşam öykülerini 'Son Saat' adını verdiği kitapta topladı.
Bursa’nın İnegöl ilçesinde 1906 yılında kurulan Devlet Hastanesi bünyesinde geçen sene açılan Türkiye’nin ilk sağlık müzesi büyük ilgi çekiyor. Müze, hastaneye gelen ziyaretçileri 100 yıl öncesine götürüyor.
Zeytin ağacına çocukluk yıllarından bu yana tutkuyla bağlı olan Doç. Dr. Levent Köstem'in çocukluk anılarını yaşatmak için 15 yıldır kurmaya çalıştığı zeytinyağı müzesi, 5 bin 500 metrekarelik alanda açılışa hazırlanıyor.
Mersin Üniversitesinde 2 yıl önce açılan Türkiye'nin ilk Tıbbi Fotoğrafçılık Sertifikasyon Programı kapsamında, çeşitli illerdeki sağlık çalışanları özellikle vakalarıyla ilgili tedavi süreçlerini doğru görüntülemek için eğitim alıyor
Hayatın hemen her alanında büyük bir yer kaplayan fotoğraf, tıp dünyasının da olmazsa olmazı ve profesyonel olarak ele alınması gereken bir meslek haline geliyor
Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde, sağlık çalışanlarına yönelik Ameliyathanede Fotoğraf Çekimi ve Spesmen Fotoğraflama Kursu düzenlendi.
Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öztürk, "800 yıl önce darüşşifalarda uygulamaya başlanan müzikle terapilere bilimsel metodolojileri kullanarak kanıt oluşturmaya çalışıyoruz." dedi.
Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisi’ndeki asistan ve doktor ve sağlık çalışanlarının elinden düşmeyen başucu kitabı daha kolay ulaşım için Türkçe’ye çevrildi.
Sanofi ve Türkiye Epilepsi ile Savaş Derneğinin epilepsiye dikkat çekmek için birlikte düzenledikleri fotoğraf yarışmasına ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut destek veriyor
Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Oğuz ÖZDAMAR Rosai ve Ackerman’ın Cerrahi Patolojisi Kitabı’nı Türkçe’ye çevrilmesinde aktif çeviri editörlüğü ile bilim dünyasına son derece önemli bir eseri kazandırmış oldu.
Doktor İsmet Eraydın'ın senaryosunu yazıp yönettiği ve rol aldığı "Emicem Hospital" adlı komedi filmi, 14 Mart Tıp Bayramı'nda Ankara'da yapılacak gala ile gösterime girecek.
Ölümcül hastalara acı çekmemeleri için yatıştırıcı ve rahatlatıcı tedavi uygulayan hemşire Bronnie Ware, 'Ölmeden Önceki Beş Pişmanlık' adlı bir kitap yazdı. Ware'in deneyimlerine göre, son günlerini yaşayan insanlar para, şöhret ve başarıyı tamamen unutuyor; sadece ilişkiler ve mutluluk konusunda pişmanlık yaşıyor.
17 yaşında baş ağrısı ve mutsuzluk şikâyetiyle gittiği psikiyatrın ardından, “40 yıl doktor doktor dolaştığını” söyleyen Eyüp Turan Reyhan, yaşadıklarını “Bir Psikoterapi Mağdurunun Anıları” isimli kitapta topladı. Reyhan, “Beni tedavi edemedikleri gibi, hayatımı altüst ettiler. Terapi adı altında, hiçbir şey yapmadan para alıyorlardı. Seansta uyuyan psikiyatr bile gördüm. Benim gibi pek çok mağdur var” diyor