Medimagazin logo

Sağlık çalışanlarına ithafen yapılan 'korkunç heykeller' tartışma yarattı

Denizli'de Merkezefendi Belediyesi'nin Covid-19 sürecinde yoğun bir çalışma dönemi geçiren sağlık çalışanlarına ithafen inşa ettiği tematik sağlık parkında yer alan heykellerin estetik ve mimari yapısı tartışmalara neden oldu. Heykelleri eleştiren Merkezefendi Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki, çocuklarımız bu heykelleri görüp korkabilir derken, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun ise "Sadece saygı amaçlı yapıldı. Bura da kötü bir niyet yok" dedi.
Kaynak: DHA - Deniz TOKAT
Sağlık çalışanlarına ithafen yapılan 'korkunç heykeller' tartışma yarattı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Merkezefendi Belediyesi, koronavirüs salgınında canı pahasına mücadele eden ve hayatını kaybeden sağlık çalışanları için tematik sağlık parkı inşa etti. Bahçelievler Mahallesi Gülistan Caddesi’nde 9 bin 600 metrekarelik alan üzerine kurulan, içerisinde oyun alanları, yürüyüş ve koşu yolları ile jimnastik ve fitness aletleri bulunan parka, sağlık personellerini simgeleyen heykeller konuldu. Kısa bir süre içerisinde açılması planlanan parktaki sağlık çalışanlarının simgeleyen heykeller, sosyal medyada tartışma konusu oldu.

 

 

"Bu objelerin kaldırılmasını istiyoruz"

Heykelleri eleştiren Merkezefendi Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki, "Çocuklarımız, bu heykelleri görüp korkabilir" dedi.

Sağlık çalışanlarını yansıtan heykellerin mimari yapısını eleştiren Aki, "2 yıldır süren bir pandemi dönemi içerisindeyiz. Bir virüsle savaş halindeyiz. Bu savaşta bizlerin hayatını kurtarmak için en önde savaşan sağlık personellerimiz adına yapılan parkta onları onurlandırmak, bu mücadelelerini taçlandırmak için yapılan objeler hakkında çok tepki aldık. Biz bu objelerin buraya yakışmadığını düşünüyoruz. Henüz açılışı yapılmayan bu parkta bu objelerin kaldırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Aki, "Sağlık çalışanlarımızın şefkatini, onların duyarlılığını ve hizmet sevgisini yansıtan eserler olmadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

‘Sanat eseri olarak görülmemeli"

Denizli'de Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun ise, "Sağlık Parkı, sağlık çalışanlarına saygı için yapıldı. Parkın içindeki objeler sağlık çalışanlarının dünyaya olan faydalarını göstermek için yapıldı. Objeleri belediyemizin kendi personeli tasarladı. Sanat eseri olarak görülmemelidir. Sadece saygı amaçlı yapıldı. Bura da kötü bir niyet yok ve aranmamalıdır" diye konuştu.

Beğenen de oldu eleştiren de

 

Denizli'de, Merkezefendi Belediyesi'nin sağlık çalışanlarına ithafen inşa ettiği 'Sağlık Parkı'ndaki heykellerin Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışan personel tarafından inşa edildiği belirtildi. Heykellerin hurda malzemeler, demir ile sac kullanılarak yapıldığı ve belediye görevlileri tarafından parka yerleştirildiği kaydedildi. Heykellerin sosyal medyada gündem olmasının ardından parka gelenler, inceleyip fotoğraflarını çekti. Bazıları, heykelleri mimari yapısı nedeniyle eleştirirken, bazıları da beğenilerini dile getirdi.

Parktaki heykelleri görmek için gelen doktor Nuray Aydın, yapılış amacının güzel olduğunu belirterek, "Sağlık çalışanları için güzel bir düşünce ancak bu objeler daha güzel ve özenli yapılabilirdi. Basite kaçılmış. Parkla bu objeleri bağdaştıramadım. Bunlar kaldırılıp daha farklıları yapılabilir" dedi.

Bahçelievler Mahallesi'nin muhtarı Sadık Duran da "Bunlar yapılalı 3 ay oldu. O zaman neden eleştirilmedi? Uygun değilse belediye başkanına iletilir. Park bence güzel oldu. Eleştiriler de olabilir" diye konuştu. 

Mahalleliden Hakan Gühan da heykelleri beğendiğini dile getirerek, "Heykeller sağlık çalışanlarına vefayı anlatıyor. Olay, heykellerin güzel veya çirkin olması değil. Bakış açısı önemli. Bence mantıklı ve harika bir şey olmuş. Heykeller sağlık çalışanlarına hürmeti temsil ediyor. Bunlar sanat eseri değil" dedi. 

Heykelleri inceleyen Recep Uz da "Burası daha önce mezbele bir alandı. Güzel bir park yapıldı. Simgesel olan bu heykellerin görünümü de farklı. Metale can verebilmek farklı bir şey. Bu heykellerin sağlığı temsil etmesi güzel. Bence güzel bir park olmuş" diye konuştu.

Parkı gezenlerden Hamza Çelik, sağlıkçılar için yapılan parktaki heykellere daha fazla özenilmesi gerektiğini kaydederek, "Buradan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan'a sesleniyorum. Kendisinin güzel icraatları da var. Sağlıkçılar bu şekilde lanse edilmemeli. Küçük bir çocuk bunu görse korkar" dedi. 

Parkta yürüyüş yapan Mustafa Okan, heykellerin güzel görünüme sahip olmadığını söyleyerek, "Daha estetik yapılabilirdi. Park güzel ama bu heykeller buraya olmamış. Sosyal medyadaki haberleri görünce buraya geldim. Heykeller buraya yakışmamış" diye konuştu.

Mahallede yaşayanlardan Gökhan Palaz ise "Heykeller bu parka yakışmamış. Çocukların rüyasına bile girebilir. Doktorlar bu şekilde yansıtılmamalı" dedi. 

 

 

 

sağlık çalışanları parkı
heykel
denizli
merkezefendi
Yorum (4)
meral
vallahi sadece gülüyorum...
13
Cevapla
OSMAN
MALİYETİ NE KADAR ACABA, MALİYET PERFORMANS OLARAK DA DEĞERLENDİRMEK GEREK, UCUZ ETİN YAHNİSİ OLMAZ
5
Cevapla
Zart Zurt
Bu eserde sanatçı meslek seçimi yapacak gençlere; doktor ve/veya hemşire olursanız böyle olursunuz, hayatınız ve tipiniz kayar, bir daha da kendinizi toparlayamazsınız demek istemiş. Diğer taraftan 2-7 yaş arası çocukların bilinçaltına doktor veya hemşirelerin çirkin ve sevimsiz olduklarını yerleştiriyor ki, ilerde bu meslekleri seçmesinler. Seçmesinler ki sanatçının tembel çocukları tıp fakültesine girebilsin. Bu nedenlere bu eserin isminin: "Burnundan girip ağzından çıkarken, Allem edip kullem edip, Dolap Çevirmek" konulmasını öneriyorum...
2
Cevapla
Faruk Atay
Bu heykeller tanınmış bir heykeltraşa tarafından bizlere armağan olarak yapılabilirdi.En önemlisi de başetmesi çok zor olan covid-19 salgınında cansiperane çalışarak hastaları kurtaran,sistemin yükünü hafifletme başarısını gösteren ve maalesef görev şehitleri veren bizlerin özlük haklarının emekliliğe de yansıyacak şekilde iyileştirilmesi gereklidir.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir