Medimagazin logo

Tıbbi fotoğrafçılık: Herkese lazım!

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde, sağlık çalışanlarına yönelik Ameliyathanede Fotoğraf Çekimi ve Spesmen Fotoğraflama Kursu düzenlendi.
Tıbbi fotoğrafçılık: Herkese lazım!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi Tıbbi Fotoğrafçılık Sertifikasyon Programı Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Tamer Akça, kursta, tıbbi fotoğrafçılığın önemi ve kullanım alanları, etik ve yasal durum konularında bilgiler verdi.

Akça, yaşamın her alanında fotoğraf çekiminin yer aldığını belirterek, "Bugün artık fotoğraf olmadan hiçbir şey olmuyor." dedi.

Eskiden hastanelerde foto film merkezleri bulunduğunu vurgulayan Akça, doktorların fotoğraf çekimi ihtiyacının buradan karşılandığını hatırlattı.

Akça, dijital fotoğrafın yaygınlaşmasını ardından bu merkezlerin kapandığını anımsatarak, şunları söyledi:

"Dijital fotoğrafla birlikte herkes fotoğraf çeker oldu, daha kötüsü de cep telefonuyla fotoğraf çeker olduk ve evet daha çok şeyi görür olduk, sabitler olduk ama görüntü kalitemiz aynı durumda mı bu ayrı bir tartışma konusu oldu. Bizim kurstaki amacımız, olabildiğinde elimizde fotoğraf makinesiyle gezmeyi, gezdirtmeyi başarıp, cep telefonuyla fotoğraf çekmeye imtina edebilir duruma gelebilirseniz ya da cep telefonuyla çektiğiniz fotoğrafları beğenmemeye başlarsanız burada bir farkındalık yaratmış duruma gelebilirsiniz."

Akça, sağlık çalışanlarının birçok alanda fotoğraf çektiğini, özellikle yaptıkları çalışmaları ya da hastalarındaki tedavi sürecini fotoğrafladığını dile getirdi.

Tıbbi yayıncılığın önemine dikkati çeken Akça, "Türkiye'deki tek sertifika programıyız. Öğrencilerin yanı sıra dışarıdan da kursiyerler alıyoruz. Böyle bir sertifikaya sahip olmak önemli. Hafta sonu Türkiye'nin her yerinden gelen kursiyerlerimiz var." ifadesini kullandı.

Akça, her klinikte fotoğraf çekmeyi bilenler olması gerektiğine işaret ederek, "Bizim ameliyathanelerdeki en büyük sorunumuz. 'Aaa gelsin, çeksin, birini çağırın' diyoruz. Yani öyle fotoğraflar çekiyor ki sonra saçınızı başınızı yoluyorsunuz. Ayrıca çektiğimiz fotoğraflar etik olarak doğru değilse hukuki sorun yaratır." değerlendirmesinde bulundu.

KOÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ata Güler de temel fotoğrafçılık konusunda bilgi verdi.

Kursun açılış törenine, KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, KOÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk de katıldı.

Kursta, ameliyathanede fotoğraf çekimi yapıldıktan sonra kursiyerlere sertifikaları verilecek.

tibbi fotografcilik
prof. dr. tamer akca
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir