Medimagazin logo

Akademik zam, tüm hekimlere verilmeli

Akademik zam, tüm hekimlere verilmeli
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ben, tabelası eğitim araştırma hastanesi olarak değiştirilen bir devlet hastanesinde çalışmaktayım. Hastanemiz üniversiteyle afiliye pozisyonunda. Mesleğimin 25. yılındayım ve çalıştığım il kalkınmada öncelikli olduğundan dolayı 2 500 tl maaş bordrom var.

 

Son düzenlemeyle üniversite öğretim üyelerine yapılan 735 tl zam bizlere de yapılmalı. Beraber çalıştığımız üniversite kadrolarındaki arkadaşlarımız bu zamdan yararlanırken bizlerin bundan muaf tutulması haksızlıktır.

 

Sayın Başbakanımızın eşi kadın doğum uzmanı olması hasebiyle uzman doktorların maaş bordrolarındaki bu komedinin düzeltileceğini ümit ediyorum.

 

Sağlık Bakanımız göreve başladığında biz hekimlerin özlük haklarında iyileştirme yaparak moral motivasyonumuzu yükselteceğini ümit etmiştik ama dağ fare doğurdu. Neredeyse 2 yıla yakındır bakanımızdan ümit verecek bir çalışma göremedik. Halen yıpranma payı bile bir muamma olarak duruyor.

 

Tekrar ediyorum, üniversite kadrolarında çalışan arkadaşlarımıza hakları olarak verilen zam, hakkımız olarak aynı işi yapan sağlık bakanlığı kadrolarında çalışan biz hekimlere de verilmelidir.


Op.Dr.Cevdet TOKAT

akademik
zam
eğitim
araştırma
hastanesinde
çalışanlara
da
verilmeli
Yorum (7)
SERDAR SAVACI
Yazılanlara katılıyorum.Ayni iş yerinde çalışan ve ayni işi yapan çalışanlar arasında ücret farklılığı yaratılmıştır.Sağlık Bakanlığı asistanı olarak çalışan kıdemli asistanlar ile üniversite kadrosundaki kıdemsiz asistanlar arasında ücret farklılığı doğmuştur.
0
Cevapla
Dr.Cevdett
Yazının başlığı içeriği yansıtmıyor(Başlık bana ait değil). Ben bu ZAM tüm hekimlere yapılsın, hekimler arasında ayrımcılığa sebep olmasın istedim. Editörün Notu: Başlık düzeltilmiştir.
0
Cevapla
Frankie Bellevan
op.dr.cevdet tokat meslektaşımızın yazısına ben de katılıyorum.. ama şöyle de bir durum var: şu an şerait gereği emanetçi pozisyonunda bir başbakanımız var.. 2015'de seçimler.. sonrasında kabine değişiklikleri. başkanlık sistemi tartışmaları.. ve başkanlık sistemi sonrası tekrar kabine değişiklikleri.. sonrası : yine başkanın insafına kalmış.. ben sözü tekrar sayın metin memiş'e getirmek isterim.. zat-ı alilerinden daha aktif ve somut çabalar beklemekteyiz.. ne de olsa: türkiye'de memurların sayıca en fazlasının bağlı olduğu bir sendikada genel başkan yardımcılığı yapmakta ve aynı zamanda "sağlık çalışanlarının her türlü hakları için mücadele ettiklerini söylediği" sağlık-sen'in de başkanlığını yürütmekte.. artık ne yapacaksa,yapılacaksa yapmasını bekliyoruz.. seyretmekle olmuyor..
0
Cevapla
İsmail
"..aynı işi yapan sb kadrolarında çalışan biz hekimlere de.." SB dışı Hekimlere de yapılsın şeklinde düzeltmek gerekiyor. Ya da, Döner ve Performans ödemesinden mahrum edilen Hekimlere, TSK-SGK hekimine verilen Denge Tazminatından (%700) verilsin.
0
Cevapla
Alper
İçinde emekli hekim ve kurum hekimi maaş iyileştirmesi olmayan her iyileştirme kanunu eksiktir, hatalıdır, düzeltmelidir. Çünkü var olan temel haksızlık hala devam ediyor demektir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir