Medimagazin logo

Mecburide ikinci tayin? Torpil tayini?

Mecburide ikinci tayin? Torpil tayini?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ben sağlık bakanlığında mecburi hizmetini tamamlayan bir uzman hekim olarak çalışmaktayım.Yaşadığım ilde  şahit olduğum bir vaka ile ilgili sormak istiyorum; erkek eş uzman hekim olarak sağlık bakanlığında çalışmakta, bayan eş ise aynı şehirde  yan dalı bitirip eş durumundan tayinle eşinin yanına yani  aynı şehire, yan dal ihtisası yaptığı üniversite hastanesine tayin  yaptırıyor ve çalışmaya başlıyor.(56. dönem mecburi hizmet kurasıyla.Buraya kadar herşey  normal, asıl bundan sonrasına dikkat lütfen).İki ay sonra mecburi hizmetini yapmakta olan eş (muhtemel maddi sebeplerden dolayı) istifa ediyor ve tekrar sağlık bakanlığına mecburi hizmet için tekrar başvuruyor, başvurusu kabul edilip 58. dönem mecburi hizmet kurasında ismi geçiyor.
    
Şimdi ben, sormak istiyorum; Mecburi hizmetini ifa eden bir hekim ikinci ayda istifa edip üç ay sonraki mecburi hizmet kurasına başvurabilir mi? başvurusu kabul edilip tekrar kapılar açılabilirmi? Burada yapılan uygulamanın yasal bir dayanağı varmı? Siz bunu cevabını biliyorsanız beni aydınlatın lütfen..Bakanlığa bunu sorsam cevap alabilirmiyim..
    
İki yıla yakın mecburi hizmet yapan ben de dahil olmak üzere, hali hazırda mecburi hizmet yapan ve yapmak üzere başvuran bu kadar hekimler, yani bizler (özür dileyerek yazıyorum) aptalmıyız ?

 

  uzmann@58

mecburide
ikinci
tayin?
torpil
tayini?
Yorum (28)
Bilge doktor
Sayın uzman doktor, bu yazıyı kendi isminle yazmaya cesaret ettiginde belki birşeyler düzelmeye baslar. Medimagazin, rumuzlu yorumları yayınlamama kararı alırsa belki yorumlar yerine gider. Yoksa bu kervan boyle devam eder. Namussuzlar herseyi yapıyor ama biz kendi ismimizle yorum yapmaya bile cesaret edemiyoruz.
0
Cevapla
METİN KEREN
İstifa eden kişi 657 sayılı devlet memurları kanuna tabi olmadığı için (üniversitede 2547 yanılmıyorsam)istifa ettiği günün ertesi gün bile DHY ye başvurabilir ve ataması yapılabilir. Kanunlar buna uygun.657 sayılı kanuna tabi iken istifa ederseniz 6a ya ve 1 yıllık bekleme sürelerine tabisiniz. Ben mevzuatın bu şekilde olduğunu biliyorum.
0
Cevapla
deniz
:)))cok ilginc dogrusu.adamin olunca yasalardaki gizli delikleri kullanmislardir.birileri akil vermistir.bu tur durumlari takip etmek lazim ve de desifre etmek elbette....
0
Cevapla
A.K.
Şşşş karıştırma...
0
Cevapla
ece gül
aaah aah!bu kanunları çıkaranların Allah ..... .....!ne dim.bizim tayinimiz çıktığı halde zorla bulunduğumuz yerde tutuluyoruz yıllık izin bile kullanamıyoruz.neymiş efendim kadın dr. hamileymiş(iki senede üst üste hamile kaldı)tekmişiz ve rapor izin alamazmışız.adam insanlıktan çıktı 2 senedir!ama sabır mazlumun ahı yerde kalmaz!neden mi ah ediyorum eşimin haklı gerginliği direkt beni ilgilendiriyoda ondan.çocuklara bana tahammülsüz biri oldu çıktı kadın dr. çocuk sahibi olsun diye üffff neyse.arkadaşım burası TÜRKİYE herşey mümkün anlıcan.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir