Medimagazin logo

Sözleşmeli hekim kadrosunda adaletsiz dağıtım!

Kaynak: MEDİMAGAZİN OKUYUCU KÖŞESİ
Sözleşmeli hekim kadrosunda adaletsiz dağıtım!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Son 1 aydır Güneydoğu'nun hali malum. Bölgede büyük bir huzursuzluk hakim, bu huzursuzluk doktorlara ve ailelerinede yansımış durumda. Bu durum oldukça can sıkıcı iken birde üstüne hastanelerde çalışma barışını bozucu bir başka uygulama başladı.


Sözleşmeli kadro bazı bölümlere verilirken bazı bölümlere hiç verilmedi. Hangi bölümlere hangi kriterlere göre bu kadroların verildiğini hiç kimse bilmiyor. Aynı hastanede aynı şartlarda çalışırken bir branşın tüm hekimleri bu kadrodan faydalanırken diğer branşın hekimlerinin hiçbiri bu kadroyu alamamıştır. Bu konuyu sorduğumuz idarecilerde hiçbir bilgilerinin olmadığını ellerinden birşey gelmediğini belirtmişlerdir.


Çalışma birlik ve beraberliğine büyük zarar veren bu uygulamanın düzeltilmesine vesile olmanız için bu konuda haberler yapmanızı rica etmekteyiz.

Dr.AK

sözleşmeli
hekim
kadrosunda
adaletsiz
dağıtım!
Yorum (9)
Uzm. dr
Evet, bu konuda akla ziyan bir adaletsizlik var. Ben de geçen yıl Bingöl Devlet Hastanesinde çalışıyordum ve birkaç yandalcı ve pratisyen hekim hariç kimseye sözleşme kadrosu verilmemişti. Yer; Bingöl, uzman dr'a sözleşme kadrosu yok! Kriter??Kimse bilmiyor..Ama ben şunu bilir ve söylerim ki; ALLAH herşeyi bilir ve çok iyi hesap sorucudur..
4
Cevapla
dr.biokimya
ADALET mi dediniz...Her iki mecburi hizmetimi de 6.bölgede yaptım.Aynı kuraya katılan torpilli meslektaşım bulunduğu ilden ayrılmazken ben 6.bölgeye gittim ve rahatı hiç bozulmayan arkadaşım benden fazla gelire sahipti. Eskiden olan sözleşmede biz gittiğimizde kalkmıştı.PDC fazlası olduğumuz için ortalamanın çok altında maksimum 1.000TL döner ile 3 yıl çalıştım.Birileri hak hukuk adalet mi dedi.
2
Cevapla
drburcu
Ben de çok muhterem cemaatin torpili yüzünden 6. bölgede mecburi yaptım.Allah büyük bak ne hale düştüler.....Şimdi ise çok sevdiğim bir yerde çok severek çalışıyorum.
3
Cevapla
dr.biyokimya
dr.burcu ile aynı dönem çalıştık hatırlıyorum o dönem çektiklerimizi buradaki yorumlarınızı.Şimdi istediğiniz yerde olmanız sevindirici ama geçmişe dönük kayıplarımızın en azından ekonomik boyutunun telafi edilmesi gerekmez mi? Ben ihtiyaç olamadığı halde hangi akla hizmet 6.bölgeye PDC fazlası atandım.Sözleşme yoktu batıdaki arkadaşımla nerdeyse aynı maaşı aldım aldım ama o 5-6bin döner alırken ben bin TL altı dönere talim ettim.Sözleşme atı döner kaybım aylık nereden baksan 7-8 bin TL 36*8=288 bin Bu sadece olayın ekonomik boyutu diğer zorlukları anlatmaya gerek yok sanırım.
1
Cevapla
kral
dr.burcu Siz istediğiniz yerde görev yapasınız diye kanunlar yapılmaz dr.burcu hanım.Bugün zalim bir devlet olan israilde kadınlar 5 yıl askerlik görevi yapıyor.Buna herkes dahil.Ya otur evinde ev hanımı ol.Ya da dr luk yapacaksan kendine ayrıcalık isteme. Torpile gelince;kim kul hakkı yemişse benim hakkı da milletin hakkkıda haram olsun..
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir